Gabriela Adameşteanu în dialog cu Achmy Halley, la Bruxelles

oct. 21st, 2011 | By | Category: Eveniment

Duminică, 23 octombrie 2011, ora 10.00, în librăria Passa Porta din Bruxelles (str. Antoine Dansaert nr. 46), va avea loc o întâlnire cu Gabriela Adameşteanu, autoarea romanelor “Provizorat” (Polirom, 2010; ediţia a II-a, 2011), “Dimineaţă pierdută” (Polirom, 2004; 2008; 2011), “Întâlnirea” (Polirom, 2003; ediţia a II-a, revăzută, 2007; 2008 ), “Drumul egal al fiecărei zile”(Polirom, ediţia a V-a revăzută, 2008), dar şi traducătoarea lui Hector Bianciotti şi a lui Guy de Maupassant în limba română.

Discuţiile cu publicul vor fi moderate de Achmy Halley, directorul Vilei Marguerite Yourcenar (Franţa), unde Gabriela Adameşteanu a obţinut o bursă anul acesta. Vila Marguerite Yourcenar, aflată sub conducerea Consiliului General al Departamentului Nord, oferă autorilor din toată Europa rezidenţe de o lună sau două, timp în care aceştia au posibilitatea să lucreze la cărţile lor sau să-şi definitiveze proiectele. Dan Lungu sau Florina Iliş se numără printre scriitorii români care au mai beneficiat de această bursă.

Cărţile Gabrielei Adameşteanu sunt (sau urmează a fi) traduse în Franţa, Germania, Italia, Spania, Portugalia, Turcia, Estonia, Bulgaria, Israel, Ungaria, Polonia.

Provizorat” a obţinut Premiul pentru Proză al revistei Observator cultural pe anul 2010 şi a fost nominalizat la Premiul Cartea Anului, oferit de revista România literară şi Fundaţia Anonimul, dar şi la Premiile Uniunii Scriitorilor din România, secţia Proză, 2010.

Dimineaţă pierdută” a apărut iniţial la Cartea Românească (1984) şi a primit Premiul pentru Proză al Uniunii Scriitorilor din România. A fost nominalizat la Premiul Uniunii Latine în 2006.

Drumul egal al fiecărei zile” a primit Premiul de Debut al Uniunii Scriitorilor şi Premiul Academiei.

Întâlnirea” a fost recompensată, în 2004, cu Premiul pentru proză al Ziarului de Iaşi şi cu Premiul revistei Ateneu.

Număr de vizualizări :711


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro