“El Prisionero del Cielo”, cel mai recent roman al lui Carlos Ruiz Zafon

oct. 7th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

“El Prisionero del Cielo” de Carlos Ruiz Zafon va apărea în Spania pe 17 noiembrie 2011. Editura Polirom plănuieşte să publice ediţia în limba română la începutul lui 2012.  Carlos Ruiz Zafon este considerat cel mai de succes scriitor spaniol contemporan, iar cărţile sale au fost publicate în peste 60 de ţări şi au cucerit numeroase premii şi milioane de cititori de pe toate cele cinci continente. Cel mai cunoscut roman al lui Zafon, “Umbra vântului”, s-a vândut în zeci de milioane de exemplare în întreaga lume.

Considerat cel mai de succes scriitor spaniol al momentului, Carlos Ruiz Zafon s-a născut la Barcelona în 1964. A lucrat în publicitate, a colaborat la revistele La Vanguardia şi El Pais şi, pentru câţiva ani, a locuit la Los Angeles, unde a lucrat ca scenarist.
Şi-a început cariera literară în 1993, cu o carte pen­tru copii, Prinţul din negură, pentru care i s-a decernat Premiul Edebe. Au urmat Palatul de la Miazănoapte (1994), Lumini de septembrie (1995) şi Marina (1999; Polirom, 2010). În 2001, Zafon publică primul său roman „de maturitate”, Umbra vântului (Polirom, 2005), care devine imediat un fenomen literar cu eco­uri internaţionale.
“Umbra vântului” figurează ca finalist la Premiul pentru roman Fernando Lara (2001) şi la Premiul Llibreter (2002) şi este desemnat drept cea mai bună carte a anului 2002 de cititorii revistei La Vanguardia. În anul 2004, acelaşi roman este distins, în Franţa, cu prestigiosul Prix du Meilleur Livre Etranger. Următoarea sa carte, “Jocul îngerului” (2008; Polirom, 2009), a fost aşteptată cu nerăbdare de editori şi de publicul larg şi a avut acelaşi succes formidabil.
Cărţile lui Zafon au fost traduse în peste patruzeci de limbi şi au cucerit numeroase premii şi milioane de cititori de pe toate cele cinci continente.

Număr de vizualizări :976


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro