“Valea morţii” de Wilbur Smith

sept. 29th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Rao, în seria “Saga Familiei Courtney”, a apărut volumul “Valea morţii” de Wilbur Smith, în traducerea Ralucăi Matiş. Romanele din “Saga Familiei Courtney” prezintă o imagine inedită, plină de culoare şi totodată realistă asupra Africii şi Europei, mulţumită numeroaselor expediţii făcute de autor pe continentul negru şi călătoriilor în întreaga lume. Cărţile lui Wilbur Smith sunt traduse în 26 de limbi şi vândute în 120 de milioane de exemplare.

Pe fundalul maiestuos al peisajelor africane, “Vremea morţii” relatează o poveste a curajului şi prieteniei, a emoţiei şi a vânătorii, a sălbăticiei războiului şi a puterii dragostei. Doi bărbaţi şi o femeie pornesc la vânătoare în arşiţa neîndurătoare a savanei Africii. Însă în loc de un safari organizat, luxos şi sigur, se trezesc azvârliţi în vâltoarea sălbatică a unui război civil. Pentru Sean Courtney, veteran de război de guerilă şi vânător profesionist, acestă vreme de război devine vremea unei iubiri neaşteptat de adânci şi pătimaşe. Pentru frumoasa Claudia Monterro e vremea unui test şocant de dur, într-o lume în care valorile civilizaţiei în care îşi are originile nu contează deloc. Iar pentru Riccardo, tatăl ei, un multimilionar obişnuit să facă lumea întreagă să se supună oricărui capriciu de-al său, e vremea să înfrunte o obsesie periculoasă.

Wilbur Smith s-a născut în Africa Centrală în 1933. A fost educat la Michaelhouse şi Rhodes University. A devenit scriitor profesionist în 1964, după succesul în registrat la publicarea romanului Festinul leilor, şi de atunci a scris treizeci de romane, toate având o documentare meticuloa să din numeroasele sale expediţii în toată lumea. Este proprietarul unei ferme şi al unei rezervaţii de vânătoare şi a demonstrat mereu o intensă preocupare pentru oamenii şi fauna sălbatică a continentului său natal, interes viguros reflectat şi în romanele sale.

Număr de vizualizări :1703


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro