Victor Man şi Dan Perjovschi expun “The Painting, The Drawing and Other Objects and Situations”, în Germania

iul. 2nd, 2011 | By | Category: Eveniment

În perioada 3 iulie-14 august 2011, la Kunstverein Lübeck/ Asociaţia Artistică Lübeck (Overbeck-Gesellschaft), va avea loc expoziţia artiştilor români Victor Man şi Dan Perjovschi. Artişti recunocuţi pe plan internaţional, cu solo show-uri în instituţii de renume precum Muzeul Ludwig, MoMa, Kunsthalle Basel, etc. şi participări la bienale internaţionale (Veneţia 2004, Lyon 2009), aceştia expun pentru prima dată împreună: două abordări artistice ale aceleiaşi tematici, a schimbărilor sociale şi politice apărute odată cu deschiderea graniţelor Europei de Est, şi implicit cu nevoia de adaptare la noua economie de piaţă. Expoziţia a fost organizată intiţial la Kunsthalle Lingen.

Societatea Overbeck, Asociaţia Artistică Lübeck, a fost numită după pictorul Johann Friedrich Overbeck, care s-a născut în Lübeck  şi a fost unul dintre cei mai importanţi pictori ai secolului al XIX-lea. Înfiinţarea acesteia în anul 1918 se afla în strânsă legătură cu noua conştinţă privind o educaţie democratică a poporului după primul război mondial, iar scopul principal al asociaţiei a fost şi este acela de a susţine şi de a promova arta contemporană.

Număr de vizualizări :1011


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro