„Obiectele ne spun povestea. Memoria şi obiectele”, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

mai 16th, 2011 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 18 mai 2011, între orele 10:00- 18:00, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, cu ocazia Zilei Internaţionale a Muzeelor, voluntarii care au contribuit la diversele programe muzeale vor dezvălui publicului poveşti inedite.

Încă din 2007, zeci de voluntari – studenţi, sociologi, etnologi, artişti, comunicatori, arhitecţi – se implică în proiecte de educaţie muzeală, ajută la montarea şi promovarea expoziţiilor, participă la târguri luând interviuri meşterilor sau aplicând chestionare publicului, fac cercetări pe teren împreună cu specialiştii muzeului, strângând materiale şi mărturii.

Muzeul Naţional al Ţăranului Român se înscrie în familia europeană a Muzeelor de Arte şi Tradiţii Populare. Este un muzeu naţional, patronat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional. Posesorul unor colecţii de obiecte deosebit de bogate, adăpostit într-o clădire-monument istoric, în stil neo-romanesc, practică o muzeografie cu totul aparte, care i-a prilejuit în anul 1996 onoarea atribuirii trofeului EMYA – European Museum of the Year Award. Stilul original de expunere se prelungeşte şi în publicaţiile muzeului, în acţiunile de tip Muzeul Misionar, Şcoala Satului sau în evenimente ca vernisaje, concerte, conferinţe.

Număr de vizualizări :1823


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro