“D de la datornic” de Sue Grafton

apr. 12th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura RAO a apărut volumul “D de la datornic” de Sue Grafton, în traducerea Patriciei Niculae, în seria “Kinsey Millhone”.

Clientul a angajat-o pe Kinsey Millhone pentru o misiune uşoară – trebuia doar să îi înmâneze un cec de douăzeci şi cinci de mii de dolari unui puşti de cincisprezece ani. Puţin neobişnuit, puţin prea uşor, dar Kinsey a acceptat la rândul ei, ca plată, un cec de la Alvin Limardo. Un cec care se dovedi fals, de la un bărbat care se prezentase sub un nume fals. În realitate se numea John Daggett, un beţiv înrăit, cu un cazier gros cât o carte de telefon şi cu o reputaţie pentru afacerile necurate. Dar nu era doar un om plin de datorii. Când Kinsey l-a revăzut, nu mai era decât un cadavru – o moarte care i-a bucurat pe destui. Dar cum obligi un mort să îţi achite ceea ce îţi datorează?

Sue Grafton a început “Seria Alfabetului” în 1982 şi plănuieşte s-o încheie până în 2015 – „cu un deceniu în plus sau în minus“. În prezent, a ajuns la litera U – U is for Undertow. Îşi petrece o parte din an în Louisville, Kentucky, şi restul în Montecito, California. Autoarea crede cu tărie în genul pe care şi l-a ales: „Romanul poliţist oferă o lume în care se face dreptate. Poate că nu într-o sală de tribunal, a declarat ea, însă răufăcătorii îşi primesc totuşi pedeapsa cuvenită“.

Număr de vizualizări :1301


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro