Activităţi pentru părinţi şi copii, organizate de Global Mindscape în 2011

ian. 14th, 2011 | By | Category: Eveniment

La început de an, Global Mindscape continuă activităţile cu profil cultural dedicate părinţilor şi copiilor, cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani. Acestea constă în cursuri tematice interactive şi ateliere practice, care se desfăşoară în diverse spaţii culturale din Bucureşti. În luna ianuarie 2011, gazda evenimentelor este Muzeul Național de Artă Contemporană din Bucureşti. Cele două teme pe care Global Mindscape le propune, “Epoca de aur povestită copiilor” şi “Întâlnire cu Horia Bernea”, vor fi abordate în expoziţiile “Golden Flat & Co” şi “Horia Bernea – Real time”.

“Epoca de aur povestită copiilor” a fost discutată cu succes şi în luna decembrie a anului 2010, expoziţia “Golden Flat & Co” reprezentând pentru părinţi un context care a stimulat rememorarea unor amintiri din propria copilărie, împărtăşite noilor generaţii. Copiii, la rândul lor, au ascultat, au întrebat, au privit plini de curiozitate atât lucrările artiştilor, cât şi fragmente din “Miaunel şi Bălănel” sau “Veronica”, au realizat colaje tematice, înţelegând mai bine schimbările intervenite de-a lungul anilor.

În luna ianuarie 2011, Global Mindscape aşteaptă alţi părinţi interesaţi să le povestească copiilor amintirile lor despre “Epoca de aur”.

Programul:

Duminică, 16 ianuarie 2011 – părinţii cu copii de 9-12 ani vor fi întâmpinaţi de Doina Anghel

Duminică, 23 ianuarie 2011, ora 11.00  – părinţii cu copii de 4-5 ani se întâlnesc cu Angelica Iacob

Duminică, 30 ianuarie 2011, ora 11.00 – părinţii cu copii de 6-8 ani o vor avea drept gazdă pe Doina Anghel


La Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti, cei interesaţi de opera lui Horia Bernea pot vizita expoziţia „Horia Bernea – Real time”, deschisă până pe 27 februarie 2011. Curatorul expoziţiei, Mihai Oroveanu, a realizat o selecție a celor mai semnificative opere ale artistului, datând din perioada anilor ’60 – ’90.

În atelier, participanţii vor realiza picturi inspirate de universul lui Bernea.

Copiii și părinții sunt așteptați în zilele de:

Sâmbătă, 15 ianuarie 2011, ora 11.00 – părinţii cu copii de  4-5 ani se întâlnesc cu Angelica Iacob

Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, ora 11.00 – părinţii cu copii de 6-8 ani o vor avea drept gazdă pe Doina Anghel

Sâmbătă, 29 ianuarie 2011, ora 11.00 – părinţii cu copii de 9-12 ani vor fi întâmpinați de Angelica Iacob

Mai multe detalii la www.globalmindscape.ro

Număr de vizualizări :1048


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro