spot_img

Scriitori români nominalizaţi la Premiile Niram Art 2010, Madrid

Revista Niram Art, împreună cu Editura Niram Art sunt în pragul organizării celei de-a doua ediţii a premiilor Niram Art, la Madrid. Aceste premii cuprind mai multe secţiuni: literatură (roman/eseu/poezie), pictură, fotografie, sculptură, promovare artistică şi teatru.

La această ediţie a premiilor acordate de Revista Niram Art au fost nominalizaţi artişti, scriitori, regizori de teatru şi promotori culturali din România, Spania, Armenia, Elveţia şi Mexic. Câştigătorii vor fi primi Trofee artistice, realizate de artistul plastic Bogdan Ater, care poartă simbolic, numele unor mari personalităţi, cu precădere româneşti: Victor Brauner, Tristan Tzara, Corneliu Baba, Mihail Sebastian, Constantin Brâncuşi, Ambroise Vollard.

Astfel, la secţiunea Roman/ Eseu, nominalizaţii pentru “Trofeul Mihail Sebastian” sunt: Gabriela Adameşteanu cu volumul “Dimineaţă Pierdută” Cartea Românească, 1984 / Lumes 2009, Nicolae Breban cu volumul “Profeţii despre prezent. Elogiul morţii”, POLIROM, 2009, Dan Lungu “Sînt o babă comunistă!”, POLIROM, 2007, PRE-TEXTOS, 2009, Varujan Vosganian pentru romanul “Cartea şoaptelor”, POLIROM, 2009, în curs de publicare la editura PRE-TEXTOS.

La secţiunea Poezie, premiile sunt decernate în colaborare cu Cercul de Poezie RefleXos (http://circulopoeticoreflexos.espacioniram.com):

Premiu – Trofeul Niram Art – RefleXos – Javier Pérez Ayalán , Juan Planas, Blanca Uriarte, Dan Coman, Dan Herciu, Elena Vlădăreanu, Răzvan Ţupa.

Marele Premiu Niram Art – RefleXos – Trofeul Tristan Tzara – Ion Mureşan, Alexandru Muşina, Varujan Vosganian.

Premiul Editurii Niram Art 2010: Premiu – Trofeul Niram Art pentru manuscris, câştigătorul concursului de roman „Eminescu văzut de spanioli”.

La Pictură sunt nominalizaţi următorii artişti:

Premiu – Trofeul Niram Art – Javier Blásquez Murillo, Ryoichi Noguchi, Jorge Isla, Ramón Carretero.

Marele Premiu Niram Art, Trofeul Corneliu Baba – Onik Sahakian.

Marele Premiu Niram Art, Trofeul Victor Brauner (Opera Magna) – Medi Wechsler Dinu.

La Fotografie:

Premiu – Trofeul Niram Art – Clara Llamazares, MIEDHO, Laura Thomas, Natalie Schor, German Peraire.

La  Sculptură:

Marele Premiu Niram Art – Trofeul Constantin Brâncuşi – Mircea Ignat, Rudolf Kocsis, Mihai Pacurar, Eugen Petri.

La secţiunea Teatru – documentar:

Marele Premiu Niram Art – Trofeul Eugène Ionesco:

Pamela Dür, regizor: “El hermoso viaje de los osos panda, contado por un saxofonista que tenía una amante en Frankfurt”, scrisă de dramaturgul Matei Vişniec (Teatru)

Carlos Iglesias, regizor: “Un euro 3,5 lei” (Documentar)

Lorenzo Mijares, director – fondator şi regizor Teatro de Hemoficción (Teatru)

Promovare artistică:

Marele Premiu Niram Art – Trofeul Ambroise Vollard – Silvia Barbescu (Mexic) Antonio Calderón de Jesús (Spania), Dusika Nikolic Dann (Spania)

Juriul Premiilor Niram Art 2010 este alcătuit din:

Miguel Angel Galán Segovia, locotenent colonel Reales Tercios de España, director Editura Niram Art; Fabianni Belemuski, director Revista Niram Art; Thomas Abraham, asistent editorial Niram Art; Dan Caragea, critic de arta/teatru/literar; Javier de la Fuente, jurnalist cultural; Tales Jaloretto, jurnalist cultural; Eva Defeses, jurnalista, Defeses Fine Arts PR Agency; Preşedintele Juriului: Rubén Darío, proprietar Revista Niram Art

Festivitatea de decernare a Premiilor va avea loc la Madrid, pe data de 29 mai 2010. Evenimentul este organizat cu sprijinul Gărzii Reales Tercios din Spania.

  • Răzvan Ţupa, nominalizat la secţiunea Poezie, a declinat primirea vreunui premiu, printr-o scrisoare deschisă adresată Revistei Niram Art. Mai multe amănunte aici: http://poetica.rocultura.ro/?p=357
Articolul precedent
Articolul următor

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508