spot_img

Zilele Atelierelor Deschise de Sculptură, Ediția a 3-a

Cu prilejul evenimentului Zilele Atelierelor Deschise de Sculptură de anul acesta, 25 de sculptori vă așteaptă la adresele atelierelor lor pe parcursul a două weekenduri consecutive, 13-14 și 20-21 aprilie. Aceiași sculptori își vor reuni lucrările, din 11 aprilie 2019, în expoziția Sculpturi din Atelierelor Deschise deschisă la Teatrul Național I. L. Caragiale București. Evenimentul Zilele Atelierelor Deschise de Sculptură, ediția a 3-a, este organizat în cadrul Proiectului Cultural Contemporanii, de Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte, în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala de Sculptură și susținut de Domeniile Sâmburești și Aqua Carpatica.

Expoziția Sculpturi din Atelierelor Deschise, 11 aprilie 2019

Ca un preambul al vizitelor la ateliere, joi 11 aprilie, la Teatrul Național I.L. Caragiale București, la orele 18:30 va avea loc deschiderea expoziției Sculpturi din Ateliere Deschise. În cadrul expoziției, ce pune accent pe diversitatea formelor de expresie,  vor fi prezentate 25 de lucrări de sculptură semnate de artiștii ce își vor deschide atelierul spre vizitare. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 11–21 aprilie 2019, în orele de program ale Teatrului Național I.L. Caragiale din București (zilnic, între orele 14.00 – 18.30, cu excepția zilelor de luni). Accesul se face pe la intrările spre Sala Media și Pictură, dinspre Hotel Intercontinental.

 

Vizite în ateliere de sculptură, întâlniri memorabile, 13-14 și 20-21 aprilie 2019

Descoperiți spațiile de creație în care își desfășoară activitatea, cum sunt organizate, ce ustensile și materiale sunt folosite pentru realizarea sculpturilor și vă delectați privirea cu sculpturi din lemn, bronz, marmură și alte materiale specifice!

Accesul publicului este liber, programul de vizitare a atelierelor este sâmbătă și duminică,  13-14 și 20-21 aprilie, în intervalul orar 12:00 – 20:00, iar adresele sculptorilor pe care îi veți putea cunoaște și cu care veți putea interacționa sunt disponibile la pagina de internet Ateliere.Net. Pentru a ușura periplul prin oraș, beneficiați de lista atelierelor deschise și opțiunea de ghidare prin GPS către adresele atelierelor descărcând gratuit Aplicația pentru Smartphone ATELIERE, disponibilă pe platformele: iOS și Android.

 

Artiștii expozanți ale căror ateliere personale pot fi vizitate sunt: Giani Iosif Amarandei, Cătălin Bădărău, Alin Carpen, Alexandru Căzănaru, Titi Ceara, Elena Gheorghe, Eugen Ilina, Ionel Istoc, Ioan Ladea, Jorge Mafu, Andrei Marina, Constantin Mîrzea, Ioan Medruţ, Bianca Mann, Laurenţiu Mogoşanu, Dan Munteanu, Dumitru Pasima, Cristian Pentelescu, Ana Zoe Pop, Mircea Roman, Elena Surdu Stănescu, Nicolae Stoica, Aurel Vlad, Marian Zidaru, Victoria Zidaru.

 

Informații legate de vizite și grupuri organizate puteți solicita la (+40723) 825 800 sau prin email, la adresa info@ateliere.net. Acest eveniment cultural-educativ este gratuit și adecvat pentru întreaga familie! De asemenea, informații despre ateliere și artiști puteți găsi și pe pagina de internet Expoarte.Ro.

 

Proiectul Cultural Contemporanii, inițiat și derulat de Asociația Făuritori, își propune valorizarea culturii românești actuale, prin favorizarea actului de creație – abordat într-o perspectiva unitară cu creatorul – prin organizarea și susținerea de activități cultur

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508