spot_img

WORKSHOP-uri, în cadrul festCO 2017 – Festivalul Comediei Românești

Teatrul de Comedie vă invită să participați – în cadrul Festivalului de Comedie Românească festCO ediția a XV-a, 27 mai – 4 iunie 2017 la câteva workshop-uri dedicate tinerilor actori și dramaturgi din România.

  • WORKSHOP OPERA PEKING (JING JU)

Compania de teatru Star Theatre Beijing vă așteaptă – pentru prima dată în România – la un workshop dedicat tradiționalei arte a spectacolului Jing Ju

Peking Opera (Jing Ju) este o formă tradițională de artă a spectacolului din China, cu o vechime de peste 300 de ani, care combină Într-un mod armonios muzică, performanță vocală, pantomimă, dans și acrobație.

Se pot înscrie actori absolvenţi ai facultăţilor de teatru (Actorie). Pentru înscrieri trebuie trimis CV-ul și 5 fotografii pe adresa teatrul@comedie.ro

Înscrierile se fac până vineri 15 mai.

  • WORKSHOP TEHNICA ONE-MAN SHOW-LUI CU THADDEUS PHILLIPS

Thaddeus Phillips este regizor de teatru, scenograf și actor de teatru și film originar din Denver, Colorado, cunoscut în special pentru producțiile Red-eye to H avre de Grace, 17 Border Crossings și The Amazing Spider-Man 2. Spectacolele sale au fost montate la New York Theatre Workshop, Barrow Street Theatre, PS122 etc precum și în Spania, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Serbia, Mexic, Slovenia, Columbia, Costa Rica și Italia.

Se pot înscrie actori absolvenţi ai facultăţilor de teatru (Actorie). Pentru înscrieri trebuie trimis CV-ul și 5 fotografii pe adresa teatrul@comedie.ro

Înscrierile se fac până vineri 15 mai.


  • WORKSHOP DE SCRIERE DRAMATICĂ COORDONAT DE MATEI VIȘNIEC ȘI SAVIANA STĂNESCU

Festivalul Comediei Românești  continuă provocarea adresată tinerilor dramaturgi prin Laboratorul de comedie, ediția a III-a, 2017

Condiții de înscriere:

  • CV-ul participantului;
  • un fragment de min. 10 pagini (cu diacritice) dintr-un text de comedie propriu;
  • disponibilitate în perioada 8 mai – 4 iunie;

Înscrierile se fac până vineri 5 mai.

Vor fi selectate cele mai bune texte, iar autorii vor lucra împreună cu Matei Vișniec și Saviana Stănescu, pentru a le perfecționa, în cadrul Laboratorului de Comedie.

Matei Vișniec (n. 1956, Rădăuți) debutează ca poet în 1980, piesele sale de teatru fiind sistematic refuzate de cenzura comunistă.

În 1987 părăsește România și cere  azil politic în Franța.  Lucrează ca jurnalist între 1988 și 1989 la BBC Londra și, începând cu 1989, la RADIO FRANCE INTERNATIONALE – Secția Română. În 1993 primește cetățenia franceză.

Scrierile sale dramatice, din care amintim: Angajare de clown, Ioana și focul, Mașinăria Cehov și Mansarda cu vedere spre moarte sunt montate în peste 30 de țări. În România, Matei Vișniec este considerat cel mai jucat dramaturg român în viață.

Saviana Stănescu – poet, dramaturg și jurnalist româno-american. În anii 90 piesele sale au fost jucate în SUA, Marea Britanie și Austria și, începând cu  2001, Saviana Stănescu s-a stabilit la New York unde este în prezent profesor universitar de dramaturgie și teatru contemporan.

Dintre piesele cele mai de succes enumerăm: Infanta. Mod de întrebuințare, Apocalipsa gonflabilă, I-Migrant in New York, Waxing West etc.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508