spot_img

Vasile “Pasy” Menzel, în deschiderea concertului punk “Nişte Băieţi”

Vasile “Pasy” Menzel, unul dintre celebrii fraţi Menzel, care au popularizat step-ul în anii ´60-´70, apreciat de lumea artistică drept unul dintre cei mai complecşi artişi români, va deschide concertul formaţiei de punk rock “Nişte Băieţi”. Evenimentul special marchează lansarea celui de-al doilea album al trupei, “Fără muzichie, viatza e pustiu!” şi va avea loc sâmbăta, 28 mai 2011, în Club Wings (fostul cinematograf Viitorul, strada Mihai Eminescu nr.127, Bucureşti), ora 21:00.

“Voi cânta în deschiderea acestui concert din prietenie, respect şi admiraţie pentru ceea ce fac Nişte Băieţi”, spune Vasile “Pasy” Menzel. Formaţia punk cântă hiturile anilor «de aur» ai epocii comuniste şi vrea să readucă “în inima publicului şi în lumina reflectoarelor” marii compozitori de altădată, pe piesele cărora au copilărit şi s-au format, reinterpretate “cu mult distors şi final glorios”. Noul album, “Fără muzichie, viatza e pustiu!”, redă într-o manieră proprie băieţilor melodii din repertoriul unor artiști ca Gică Petrescu, Margareta Pâslaru, Mirabela Dauer, Dan Spătaru, Ştefan Bănică Senior, Mihai Constantinescu, Semnal M, Compact etc.

“Pe Maestrul Menzel l-am descoperit când eram copii şi căutam discuri cu poveşti prin colecţia părinţilor”, a spus Gabi Georgescu, chitaristul formaţiei Nişte Băieţi. „Acum, după atâţia ani, vrem să închidem cercul şi să oferim şi noi unei alte generaţii această experienţă.”

Născut în 1939 şi cunoscut în primul rând ca unul dintre Fraţii Puiu şi Pasy Menzel, celebri pentru numerele de step de care toată lumea vorbea în anii ´60-´70, Vasile “Pasy” Menzel este actor şi compozitor de muzică de teatru şi film, profesor doctor universitar, prozator, poet, dramaturg, regizor, dansator, instrumentist, coregraf. Maestrul a reuşit ca în anii ´60 să organizeze o trupă particulară de spectacole şi propria orchestră. Recent a fost propus pentru Premiul UNITER pentru întreaga actrivitate şi nominalizat la Premiile Gopo pentru cel mai bun actor în rol secundar (“Felicia, înainte de toate”, regia: Răzvan Rădulescu şi Melissa de Raaf). A lucrat cu regizori ca Dan Piţa, Elisabeta Bostan sau Andrei Blaier. În 2009, Primăria Bucureşti i-a acordat distincţia pentru întreaga carieră, iar Ambasadorul Indiei la Bucureşti, recunoaşterea pentru contribuţia specială teatral-muzicală la promovarea culturii indiene în România. Scriitorul Mircea Sântimbreanu, autorul cărţii copilăriei „Recreaţia Mare”, distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor, spune despre Vasile “Pasy” Menzel că este o „personalitate puternică a artei contemporane”, cu reputaţie puternică şi care a reuşit ca în acei ani să aibă un public dedicat.

Din respect pentru compozitorii şi interpreții care le-au luminat revelioanele copilăriei, Albert (voce), Barbu (bas), Gabi (chitară) și Icsu’ (tobe) realizează al doilea album punk în stil DIY (Do It Yourself), co-produs împreună cu Janin Pasniciuc. “Fără muzichie, viatza e pustiu!” conţine omagii punk aduse unor şlagăre ca “Deschideți poarta soarelui“ (promovată începând de săptămâna aceasta de Radio Guerrilla), “Să te gândești din când în când la mine“, “La fereastra ta“, “Vitezomanul Gică“, “Cele mai frumoase flori”. Printre surprizele de pe disc se numără apariţia unei celebre voci autohtone pe piesa “Sandy Bell”.

Discul este disponibil în ediţie limitată, de 200 de bucăţi, „pentru prieteni şi colecţionari”. Pentru această lansare băieţii au reeditat şi inclus în CD-ul  de colecţie şi primul lor album, “Adunate din popor şi cântate din topor”, produs în 2006.

Succesul primului album a determinat plecarea formaţiei într-un furtunos turneu naţional, în primăvara lui 2007: 14 concerte în tot atâtea oraşe, 14 zile la rând, înfruntând sonorizări pestriţe şi beri insuficient de reci. Foarte curând formația avea să ajungă la peste 100 de concerte în cluburile din țară și din Bucuresti și să participe la festivaluri ca Stufstock, Motorrock Ploiesti Bucov, Zilele Bucureștiului la Viena etc.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508