spot_img

„Totul despre femei”, în cadrul proiectului Clubului Rotary Continental București – „Pași mari pentru copii mici”

Teatrul Arte dell`Anima anunță participarea spectacolului „Totul despre femei” în cadrul proiectului Clubului Rotary Continental București – „Pași mari pentru copii mici”.

”Proiectul Clubului Rotary Continental București se numește „Pași mari pentru copii mici” și se înscrie într-o amplă acțiune caritabilă de sensibilizare a persoanelor fizice și juridice în vederea susținerii din punct de vedere material și financiar a copiilor cu epilepsie care necesită tratament chirurgical. Evenimentul caritabil va fi organizat la Sala Dalles de Rotary Continental București în data de 30 octombrie 2019 de la ora 18:00. În cadrul evenimentului vom viziona spectacolul „Totul despre femei” de Miro Gavran, regia Felix Crainicu, produs de Teatrul Arte dell`Anima. „Totul despre femei” este o comedie romantică care te va pune pe gânduri. 3 actrițe, 15 personaje și un spectacol de o oră și jumătate ce-și propune să schimbe perspective, să pună femeia într-o lumină realistă, vulnerabilă, umană. De asemenea, vom trăi emoțiile unei licitații cu Liana Stanciu și astfel vom ajuta cu bucurie să readucem bucuria în ochii acelor copii.

Beneficiarii direcți ai proiectului nostru vor fi copiii cu epilepsie, prin donarea fondurilor obținute către Fundația Română de Neurologie și Epileptologie RONEP pentru achiziționarea de consumabile pentru aparatul video EEG cu 128 de canale, pentru actualizarea acestuia cu camere de luat vederi suplimentare și pentru achiziționarea unui aparat de termocoagulare.

Acest aparat video EEG de ultimă generație și înaltă performanță, împreună cu stimulatorul cerebral compatibil și aparatură de stocare a fost achiziționat de fundație în acest an cu fonduri strânse cu ajutorul proiectului „Oameni mari pentru copii mici” și permite evaluarea prechirurgicală cu electrozi de profunzime montați intracerebral la copii în vederea chirurgiei epilepsiei. Metoda chirurgicală este singurul tratament curativ, pentru că vizează excizia țesutului de unde pornesc crizele, și în acest fel se obține control complet al crizelor. Și în prezent se face tratament chirurgical pentru o serie de cazuri care sunt clare, care au leziuni cerebrale, dar și pentru cazurile în care RMN este negativ, este necesar să se investigheze cu electrozi montați în interiorul creierului. În plus, se face mapping cerebral pentru identificarea zonelor funcționale prin stimularea contactelor electrozilor. Aparatura va funcționa în spitalul Obregia, folosită de medicii specializați pentru chirurgia epilepsiei la copii.

În acest moment, Clinica de Neurologie Pediatrică este Centru de Expertiză de Boli Rare Neurologice Pediatrice și membră în Rețeaua Europeană de Epilepsii rare și dificil de tratat EpiCARE.

Fondurile adunate cu ajutorul proiectului nostru vor permite buna funcționare și utilizare a acestui aparat atât de util și necesar în încercarea medicilor de a le reda copiilor în suferință șansa la o viață normală. 30% dintre pacienții bolnavi de epilepsie sunt rezistenți la medicamente și au nevoie de alte tratamente: chirurgia epilepsiei, dieta cetogenică, stimulare vagală. Chirurgia epilepsiei este singurul tratament curativ al acestei boli; în epilepsia focală prin îndepărtarea chirurgicală a focarului epileptogen se poate obține vindecarea și eliminarea tratamentului.

Considerăm acest proiect o mică contribuție pentru mărirea șanselor la o viață normală a sute de copii aflați în suferință, copii pentru care bucuria vieții este umbrită de amenințarea permanentă a unei crize care contribuie la erodarea calității vieții, iar uneori acea criză poate fi fatală.

Pentru donații vă rugăm să folosiți contul RO74RZBR0000060002408056 – Asociatia Rotary Club București Continental. ”- anunță Teatrul Arte dell`Anima

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508