spot_img

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova anunță deschiderea înscrierilor pentru cea de-a IV-a ediție a Festivalului Tinerilor Regizori

Conceput ca o platformă artistică de prezentare a celor mai proaspete și relevante viziuni din teatrul noii generații, THEATER NETWORKING TALENTS / TNT va aduce la Craiova, între 5 și 9 iulie 2022, artiști din toate domeniile artelor spectacolului și new media. După doi ani în care situația epidemiologică a făcut imposibilă organizarea festivalului, a IV-a ediție a TNT va fi dedicată absolvenților facultăților de regie de teatru din România în promoțiile 2020/2021/2022 (licență și masterat), aceștia fiind invitați să se înscrie cu spectacolele de absolvire, până la data de 29 aprilie 2022. Coordonat de regizorul Bobi Pricop, festivalul organizat de Teatrul Național „Marin Sorescu” și Departamentul Arte și Media din cadrul Universității Craiova, cu sprijinul partenerilor: Casa de Cultură „Traian Demetrescu” și UNITER, oferă noilor generații de regizori șansa de a-și prezenta spectacolele de absolvire într-un mediu profesionist, în cadrul unui showcase, în fața unui public format din manageri de teatre, producători independenți sau selecționeri de festivaluri, dar și scenografi, compozitori, coregrafi și alți viitori colegi de breaslă. (Click aici pentru o retrospectivă a ediției din 2019).

În acest an se lansează și un open call pentru instalații stradale, realizate în cadrul unor rezidențe de creație la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”. Acest concurs de proiecte este adresat atât artiștilor plastici, scenografilor, audio/video designerilor, cât și artiștilor sau colectivelor de artiști care propun instalații stradale, de exterior, care să redefinească spațiul urban. Ele vor fi produse și/sau finalizate în săptămâna 28 iunie  ̶  4 iulie, iar apoi expuse pe durata festivalului în Piața William Shakespeare și/sau Parcul Teatrului Naţional.

Se deschid, de asemenea, înscrierile pentru TNTeammates (25 de artiști colaboratori ai regizorilor de teatru: teatrologi, scenografi, compozitori, coregrafi, performeri, traducători, dramaturgi, sound, light și video designeri) și pentru People of TNT (25 de absolvenți de regie din ultimii zece ani, studenți, masteranzi, doctoranzi, personalul academic al facultăților de teatru).

În parteneriat cu Institutul Goethe, TNT continuă și în 2022 etapele programului  New Stages South-East, în cadrul cărora cinci echipe formate din tineri regizori și dramaturgi din România vor continua lucrul la proiectele lor teatrale, sub îndrumarea mentorilor Theodor Cristian Popescu (regizor) & Rebekka Kricheldorf (dramaturg).

Este cea de-a doua ediție în care festivalul nu are caracter competițional, esențiale fiind dialogul și întâlnirile dintre artiști și producători. La finalul festivalului, managerii și directorii artistici prezenți sunt invitați să anunțe viitoarele colaborări cu regizorii spectacolelor de absolvire din showcase-ul TNT. Vlad Drăgulescu, directorul artistic al Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, va alege un absolvent care va monta un spectacol în Sala Studio, în următoarea stagiune.

CÂND: 5-9 iulie 2022

UNDE: Craiova, unul dintre cele mai importante centre universitare din România, va deveni din nou pentru câteva zile o adevărată scenă culturală contemporană, conectată la vibrația unui teatru tânăr, curajos și surprinzător.

Spectacolele se vor juca la Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova (Sala Amza Pellea, Sala Ion D. Sîrbu, Sala Atelier) și la Departamentului de Arte al Universității din Craiova (Sala Studio și Aula Buia).

CONDIȚII DE ÎNSCRIERE:

Festivalul Tinerilor Regizori

– festivalul se adresează regizorilor de teatru absolvenți în anii universitari 2020/2021/2022 (Licență sau Master)

– pentru înscrieri, participanții pot propune spectacolul de absolvire până pe 29 aprilie 2022 pe adresa de e-mail tntcraiova@gmail.com, împreună următoarele date:

  • Numele spectacolului (*sau al piesei)
  • Numele regizorului, CV regizor
  • Link transfer cu înregistrarea spectacolului (în cazul în care spectacolul nu este finalizat, se vor trimite un text scris/testimonial video în care participantul își argumentează alegerea și conceptul regizoral, precum și o înregistrare a 15-30 de minute dintr-o repetiție reprezentativă)
  • fișa de participare completă (componența exactă a echipei care va face deplasarea)

TNTeammates & People of TNT:

– pentru înscrieri, participanții (artiști colaboratori ai regizorilor de teatru sau absolvenți de regie din ultimii zece ani, studenți, masteranzi, doctoranzi, personalul academic al facultăților de teatru) sunt rugați să trimită un CV însoțit de un  portofoliu la adresa tntcraiova@gmail.com, până pe data de 29 aprilie 2022.

 

Open call – instalații stradale:

– pentru a se înscrie la concursul de proiecte, participanții pot trimite propuneri de instalații urbane, interactive sau nu, inspirate de teme relevante pentru artiști creatori, până pe data de 29 aprilie 2022, pe adresa de e-mail tntcraiova@gmail.com, împreună cu următoarele date: descrierea proiectului (concept, relevanță, etc.), o schiță a propunerii, bugetul necesar (limita 15000 RON), timpul necesar de lucru, portofoliile artiștilor implicați în crearea instalației, precum și alte detalii care pot fi relevante pentru evaluarea proiectului.

 

Important:
Organizatorii vor deconta cheltuielile de cazare, masă și transport ale participanților.

Selecția participanților va fi anunțată pe data de 5 mai 2022.

Fișa de participare TNT 2022 poate fi descărcată accesând linkul:
https://tncms.ro/wp-content/uploads/2002/04/Fis%CC%A6a-de-participare-TNT-2022.docx

 

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

 

TEATRUL NAȚIONAL „MARIN SORESCU” CRAIOVA

https://tncms.ro

https://www.facebook.com/tncms.oficial

https://www.instagram.com/teatrul_national_craiova

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508