spot_img

Teatrul În Culise inaugurează spațiul din Alecu Russo nr. 12 cu trei spectacole noi

Începând cu luna iunie, Teatrul În Culise își va relua activitatea și inaugurează noul spațiu din str. Alecu Russo nr. 12 printr-o stagiune completă ce cuprinde atât producții mai vechi, deja consacrate (Clinica sinucigașilor, Anti Love Story, The Blue Room), dar și spectacole noi, trei dintre acestea pregătite în perioada de pandemie și jucate în premieră cu ocazia redeschiderii.

  • 4, 5 și 26 iunie ora 20:00 Monoloagele Vaginului de Eve Ensler
  • 12 iunie ora 20:00 Fază lungă de Catherine Aigner
  • 19 iunie ora 20:00 Colecționarul după romanul lui John Fowles.

 

Cu o trupă de treizeci de actori tineri și studenți la facultățile de profil și o nouă stagiune, Teatrul În Culise își continuă misiunea de a promova un teatru sincer, intim, dispus să provoace și să recâștige publicul îndepărtat de cultură prin spectacole actuale, îndrăznețe, menite să intrige, dar și să distreze spectatorii. Clădirea din Alecu Russo 12 a fost transformată într-un spațiu cultural multifuncțional în care Teatrul În Culise își desfășoară activitatea alături de studioul de producție video și foto Itshowtime Studio și de școala de actorie TeenMedia Academy, care organizează cursuri și workshop-uri de dezvoltare personală prin actorie.

 

Cristian Bajora, directorul teatrului, declară:  ”Chiar dacă este vară și soare, noi trebuie să ne continuăm activitatea ca să putem să rezistăm și să fim aici și în toamnă. Așa că invităm toți iubitorii de teatru să ne susțină, iar în weekend-urile în care rămân în București să vină la teatru și să-l iubească cu un bilet. Independenții au mare nevoie de oameni. Ne-am mutat în acest spațiu de pe Alecu Russo 12 în februarie 2020 și de atunci am făcut eforturi supraomenești să îl păstrăm și de-abia acum, la mai bine de un an distanță, reușim să îl inaugurăm. În ciuda tuturor greutăților, se pare că din ceva urât se naște întotdeauna ceva minunat: dovadă stă echipa artistică #inculise care a lucrat foarte mult deși am fost închiși pentru a lansa această stagiune care îmbină titlurile deja cunoscute de public, unele readaptate, cu prospețimea și surpriza spectacolelor noi. E minunat că putem să jucăm din nou cu public!”

 

Cele trei premiere ale lunii iunie sunt:

 

  • 4, 5 și 26 iunie, ora 20:00

Monoloagele Vaginului (talk show) de Eve Ensler

Cu: Cristina Munteanu, Ioana Nichita, Grațiela Popa, Ionuț Iftimiciuc

Regia: Ionuț Iftimiciuc

O demonstrație de curaj și forță care celebrează sexualitatea feminină.

Adaptat după multi-premiatul one woman show scris și interpretat de Eve Ensler, Monoloagele Vaginului este un spectacol actual, al prezentului, care îți deschide ochii asupra unui subiect încă tabu și vorbește exact despre zona aceea interzisă, locul despre care n-ai voie să spui nimic și pe care trebuie să îl ferești. Vaginul. Șocant, dar totuși delicat și duios.

Mai mult decât un spectacol, acest talk show teatral pune la dispoziția femeilor o platformă în care să vorbească și să povestească despre adevărurile și dedesubturile intimității unei generații de femei care n-a avut voie să se exprime liber. Cel mai intim subiect din viața unei femei este astfel dezvăluit pe scenă prin acest performance, fără stres și fără rușine, prin povești personale în care te vei regăsi indiferent dacă ești bărbat sau femeie. Discursul franc și sincer te va plimba printr-un rollercoaster emoțional, oferindu-ți motive să râzi, să plângi, să speri, să suferi și să înțelegi fiecare stare a femeilor pe care le vei regăsi în spectacol.

 

  • 12 iunie, ora 20:00

Fază lungă de Catherine Aigner, traducere Victor Scoradeț

Cu: Iulia Neacșu, Adrian Ionescu, Radu Catană, Grațiela Popa

Regia: Laura Ducu

Muzica: Andreea Verde

 

Un eveniment neașteptat le dă viața peste cap și îi face să-și pună la îndoială relația. Pentru că orice comedie are nevoie de puțină adrenalină.

 

”Fază lungă” este un spectacol comic bazat pe povestea palpitantă trăită de un cuplu modern, din zilele noastre. Întorși de la o petrecere, Ioana și Sorin se trezesc peste noapte captivi într-o situație fără ieșire, care le perturbă liniștea și îi face să-și pună la îndoială alegerile. Destinul, care de data aceasta poartă forma unui orfan lovit de soartă, intervine în relația de cuplu și le provoacă o criză majoră. Dar asta doar pentru a reașeza lucrurile într-o nouă ordine, în care cei doi au șansa să-și schimbe întreaga viziune asupra vieții. Pentru că orice cuplu are nevoie de o ”zguduială” ca să-și dea seama dacă este sau nu de ”fază lungă”.

 

  • 19 iunie, ora 20:00 

Colecționarul, după John Fowles, adaptare Alex Vlad

Cu: Patricia Ionescu, Dorin Enache

Regia: Alex Vlad

Ar fi putut să fie o frumoasă poveste de dragoste. Dar lucrurile nu se întâmplă întotdeauna așa cum te aștepți.

Bazat pe romanul de succes cu același nume al lui John Fowles, dar și pe ecranizarea în regia lui William Wyler (nominalizată la Oscar și câștigătoarea a Globului de Aur), ”Colecționarul” este un spectacol plin de suspans care spune povestea unui tânăr ce devine obsedat de o studentă de la Facultatea de Arte.

Timid și antisocial, Fred are o viață banală și își dedică timpul liber pasiunii sale: colecționarea de fluturi. Viața sa ia o turnură neobișnuită când dezvoltă o obsesie pentru tânăra studentă Miranda pe care o răpește și o sechestrează în pivnița casei lui. Dominat de dorința de a o face pe aceasta să-l iubească, Fred nici nu-și dă seama când depășește limita și se transformă într-un monstru. ”Colecționarul” este un thriller teatral ideal pentru cei care vor să-și crească nivelul de adrenalină.

 

Programul integral pentru luna iunie, dar și mai multe detalii despre spectacolele Teatrului În Culise găsiți pe http://teatrulinculise.ro. Biletele sunt disponibile pe mystage.ro.

 

*Pentru siguranța tuturor participanților, în luna iunie Teatrul În Culise va lua în continuare măsuri de protecție pentru spectatori, după cum urmează: limitarea numărului de locuri disponibile, permiterea accesului în sală numai în urma verificării temperaturii tuturor spectactorilor, obligativitatea de a purta masca de protecție pe toată durata desfășurării evenimentului.

 

Teatrul În Culise. Din 2011, o mică armată de actori, regizori, teatrologi, tehnicieni, spectatori și oameni care iubesc teatrul. Suntem furnizori de distracție și bucurie. O echipă de visători neîmblânziți de sistem, care-și doresc să-ți arate că teatrul poate fi viu și adevarat și că rămâne acel tip de entertainment care merită timpul tău. 

 

 

***

 

Programul lunii iunie @Teatrul În Culise

 

Vineri și Sâmbătă, 4 și 5 iunie, ora 20:00

#PREMIERA

de Eve Ensler

Cu: Cristina Munteanu, Ioana Nichita, Grațiela Popa, Ionuț Iftimiciuc

Regia: Ionuț Iftimiciuc

 

#MONOLOAGELEVAGINULUI – o demonstrație de curaj și forță, care celebrează sexualitatea feminină. Un spectacol actual, al prezentului, care îți deschide ochii asupra unui subiect încă tabu și vorbește exact despre zona aceea interzisă. Vaginul. Șocant, dar totuși delicat și duios.

 

Duminică, 6 iunie, ora 20:00

de Gabriela Mihalache

Cu: Patricia Ionescu, Alex Vlad, Ionuț Iftimiciuc, Grațiela Popa, Dorin Enache, Adrian Pantelimon, Dana Roman/Tina Țifescu, Bogdan Stroe

Regia: Cristian Bajora

 

#CLINICASINUCIGASILOR – În ciuda titlului dur, acesta este un spectacol vesel care stoarce din spectatorii săi speranțe, gânduri pozitive și bună dispoziție.

 

Vineri, 11 iunie, ora 20:00

de Stefan Caraman

Text câștigător al premiului I FEST CO 2018 #dramaturgie

Cu: Ionuț Iftimiciuc, Andrei Bibire/Andrei Schiopu, Mădălina Borș, Radu Catană, Teodora Calagiu, Dorin Enache, Adrian Ionescu, Șerban Melnic, Gabriela Alexandru, Alex Vlad, Tamara Roman/Tina Țifescu, Vlad Rădescu, Grațiela Popa

Regia: Cristian Bajora

Dans: Laura Petrișan

Make-Up: Cristina Calara, Alina Bedeleanu

 

#ANTILOVESTORY – O comedie romantică modernă care nu urmează rețeta siropului din filmele de gen și expune într-un limbaj sincer și direct 12 perspective diferite asupra iubirii și a modului în care o trăiesc acum tinerii, bătrânii, soții și soțiile, amanții, amantele sau prietenii.

 

Sâmbătă, 12 iunie, ora 20:00

#PREMIERA

de Catherine Aigner, Traducere Victor Scoradeț

Cu: Iulia Neacșu, Adrian Ionescu, Radu Catană, Grațiela Popa

Regia: Laura Ducu

Muzica: Andreea Verde

 

#FAZALUNGA – Un spectacol comic bazat pe povestea palpitantă a unui cuplu modern, din zilele noastre, a cărui viață e dată peste cap de un eveniment neașteptat.

 

Duminică, 13 iunie, ora 20:00

de Ștefan Caraman

Cu: Alex Vlad, Ioana Nichita

Regia: Cristian Bajora

Muzica: Adam S. Q. David

 

#AEROPORT – Într-un loc în care oamenii doar vin sau pleacă, doi necunoscuți din lumi total diferite se intersectează și trăiesc probabil cea mai scurtă poveste de iubire din istoria umanității.

 

Vineri, 18 iunie, ora 20:00

de David Hare, Traducere Iulia Lumânare

Cu: Ionuț Iftimiciuc, Ioana Nichita

Regia: Cristian Bajora

Muzica: Călin Grigoriu

 

#THEBLUEROOM – Un text superb și un spectacol pe măsură, care într-un mod foarte sincer expune traseul urmat de fiecare dintre noi – fără să murdărească și fără să adauge dulcegării neverosimile acestui schimb pe care-l facem inconștient unii cu ceilalți. Despre sex.

 

Sâmbătă, 19 iunie, ora 20:00

#PREMIERA

de John Fowles, adaptare Alex Vlad

Cu: Patricia Ionescu, Dorin Enache

Regia: Alex Vlad

Sound design: Adam S. Q. David

 

#COLECTIONARUL – Un thriller teatral ideal, un spectacol plin de suspans care spune povestea unui tânăr ce devine obsedat de o studentă de la Facultatea de arte.

 

Duminică, 20 iunie, ora 20:00

de Stefan Caraman

Text câștigător al premiului I FEST CO 2018 #dramaturgie

Cu: Ionuț Iftimiciuc, Andrei Bibire/Andrei Schiopu, Mădălina Borș, Radu Catană, Teodora Calagiu, Dorin Enache, Adrian Ionescu, Șerban Melnic, Gabriela Alexandru, Alex Vlad, Tamara Roman/Tina Țifescu, Vlad Rădescu, Grațiela Popa

Regia: Cristian Bajora

Dans: Laura Petrișan

Make-Up: Cristina Calara, Alina Bedeleanu

 

#ANTILOVESTORY – O comedie romantică modernă care nu urmează rețeta siropului din filmele de gen și expune într-un limbaj sincer și direct 12 perspective diferite asupra iubirii și a modului în care o trăiesc acum tinerii, bătrânii, soții și soțiile, amanții, amantele sau prietenii.

 

Vineri, 25 iunie, ora 20:00

de Gabriela Mihalache

Cu: Patricia Ionescu, Alex Vlad, Ionuț Iftimiciuc, Grațiela Popa, Dorin Enache, Adrian Pantelimon, Dana Roman/Tina Țifescu, Bogdan Stroe

Regia: Cristian Bajora

 

#CLINICASINUCIGASILOR – În ciuda titlului dur, acesta este un spectacol vesel care stoarce din spectatorii săi speranțe, gânduri pozitive și bună dispoziție.

 

Sâmbătă, 26 iunie, ora 20:00

#PREMIERA

de Eve Ensler

Cu: Cristina Munteanu, Ioana Nichita, Grațiela Popa, Ionuț Iftimiciuc

Regia: Ionuț Iftimiciuc

 

#MONOLOAGELEVAGINULUI – o demonstrație de curaj și forță, care celebrează sexualitatea feminină. Un spectacol actual, al prezentului, care îți deschide ochii asupra unui subiect încă tabu și vorbește exact despre zona aceea interzisă. Vaginul. Șocant, dar totuși delicat și duios.

 

Duminică, 27 iunie, ora 20:00

de Ștefan Caraman

Cu: Alex Vlad, Ioana Nichita

Regia: Cristian Bajora

Muzica: Adam S. Q. David

 

#AEROPORT – Într-un loc în care oamenii doar vin sau pleacă, doi necunoscuți din lumi total diferite se intersectează și trăiesc probabil cea mai scurtă poveste de iubire din istoria umanității.

 

Mai multe detalii despre spectacolele Teatrului În Culise găsiți pe http://teatrulinculise.ro. Biletele sunt disponibile pe mystage.ro.

 

*Pentru siguranța tuturor participanților, în luna iunie Teatrul În Culise va lua în continuare măsuri de protecție pentru spectatori, după cum urmează: limitarea numărului de locuri disponibile, permiterea accesului în sală numai în urma verificării temperaturii tuturor spectactorilor, obligativitatea de a purta masca de protecție pe toată durata desfășurării evenimentului.

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508