spot_img

Teatrul Arte dell’Anima vă așteaptă la teatru și în luna iulie

Teatrul Arte dell’Anima vă invită la spectacolele mult îndrăgite de public, comedii savuroase, povești de viață emoționante.  

  • 8 iulie – 19:00 – Teatrul Dramatic Elvira Godeanu Târgu Jiu

-Spectacol de teatru în scop caritabil-

Teatrul Arte dell’Anima va prezenta producţia „Totul despre femei” de Miro Gavran, în regia lui Felix Crainicu. O comedie romantică extraordinară cu Corina DANILĂ, Crina LINȚĂ și Adriana IRIMESCU.

Într-un melanj unic, „Totul despre femei” aduce o poveste de iubire, una de carieră și una de prietenie, plus un conflict puternic stârnit de trei fetite la grădiniță. Nu e suficient? Adăugăm o luptă plină de gelozie între respectabilele nanogenare îndragostite și imaginea este completă.

„Totul despre femei” – o comedie romantică care te va pune pe gânduri.

Sumele atrase în urma acestui eveniment vor fi folosite pentru proiectul Dăruiește pentru viitor !, proiect prin care ne propunem să aducem copiilor din medii defavorizate, în prima zi de școală din septembrie, ghiozdane pline cu cele necesare unui elev.

Invitații se pot obține la tel: 0757063989 sau la email: ssghimisi@gmail.com

Donația minimă este de 50 de lei și se poate face în contul

RO86BTRLRONCRT0239526902, deschis la Banca Transilvania

Evenimentul are loc în cadrul proiectului Pasivitatea nu oprește bullyingul, proiect derulat de Asociația pentru Democrație Educație Respect în parteneriat cu Teatrul Elvira Godeanu din Târgu-Jiu, Liceul de Arte “Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu și Asociația Research Network on Resources Economics and Bioeconomy din Ploiești, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

  • 12 iulie, ora 19:00 – Teatrul Arte dell’Anima

„Lettice și Leușteanul” de Peter Shaffer, regia Geanina Hergheligiu

Vino să afli povestea Reginei Maria Stuart, a bucătăriei elisabetane și ingredientul secret al unei prietenii longevive într-o comedie extraordinară! Silviu Biriș pentru prima dată în cariera de peste 20 de ani intepretează 4 roluri, alături de colegele sale Crina Lință și Ioana Pavelescu în spectacolul Lettice și Leușteanul de Peter Shaffer, regia Geanina Hergheligiu!

O comedie satirică, ce îmbină istoria cu situații neașteptate și momente de maximă intensitate. Un ghid turistic extravagant, o doamnă oficială și rigidă, un bătrânel morocănos, un asistent sarcastic, un tânăr visător și un avocat influențabil vă vor încânta privirile în acest spectacol extrem de apreciat.

Bilete disponibile aici: https://www.mystage.ro/spectacole/lettice-si-leusteanul-895?af=41

Prin parteneriatul cu Teatrul Nottara, în cadrul proiectului „Întâlniri Teatrale/NottDependent”, demarat în luna septembrie a anului 2020, vă invităm la următoarele spectacole:

  • 15 iulie, ora 18:00 – Sala George Costantin a Teatrului Nottara

Totul despre femei” de Miro Gavran, regia Felix Crainicu

Spectacol selecționat în cadrul festivalului „GavranFest” din Germania.

„Totul despre femei” vorbește despre forța, magia și puterea femeii, fără a fi feminist în vreun fel. Spectacolul prezintă femeia într-un mod realist, empatic, comic, fără a fi lipsit de ironie, sarcasm, invidie și gelozie. Fie că vorbim de prietenie, relații familiale sau colegiale, descoperim într-o oră și jumătate femeia cu toate fațetele ei: mame, soții, iubite, surori, prietene.

O comedie fabuloasă cu Corina Dănilă, Adriana Irimescu și Crina Lință. Nu mai puțin de 15 personaje întruchipate în cinci povești de viață.

Bilete: https://www.blt.ro/totul-despre-femei-nottara.html

  • 16 iulie – 19:00 – Sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara

„Lucruri pe care le știu ca fiind adevărate” de Andrew Bovell, regia Puiu Șerban

Distribuție: Dorin Enache, Anca Bejan/Raluca Ghervan, Irina Noapteș, Vlad Lință, Patricia Cordoș/Adelina Toma și Claudian Șiman

Spectacol premiat cu Premiul  „Cea mai bună trupă”, la secțiunea Red Theatre Revolution University Contest în cadrul FITIC 5.0 în 2020 și Premiul pentru Cea Mai Bună Regie în cadrul  FITIC 2018

„Lucruri pe care le știu ca fiind adevărate” prezintă viața de familie și secretele ce se ascund în spatele oricărei relații fericite. Bob și Fran Price au patru copii adulți: Pip, Mark, Ben și Rosie. Fiecare dintre ei are propriile secrete, dar oare ce mamă nu-și dă seama ce se petrece în viața copilului ei?

Pe măsură ce copiii încearcă să își construiască drumul în viață, separat de visele părinților lor, ceea ce obișnuia să fie adevărat în familia Price scapă de sub control.

Amuzant, puternic și sfâșietor, spectacolul „Lucruri pe care le știu ca fiind adevărate” ne înfățișează dinamica unei familii, văzută prin experiențele trăite de fiecare dintre membri.

Bilete: https://www.blt.ro/lucruri-pe-care-le-stiu-ca-fiind-adevarate.html

 

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508