spot_img

Ooops... Error 404

Sorry, but the page you are looking for doesn't exist.

Concurs de eseuri pe tema „fakenews” și platformă de educație media pentru tineri, lansate de Institutul Goethe din București

Institutul Goethe din București lansează un concurs de eseuri dedicat elevilor de liceu și studenților din România și Republica Moldova, prin care își propune să contribuie la dezvoltarea educației media și la creșterea rezistenței la fakenews în rândul tinerilor consumatori de știri. Derulat sub motto-ul „Detectiv de FAKENEWS”, concursul a debutat public pe data de 17 iunie 2024 și se încheie pe 17 noiembrie 2024, când vor fi anunțați câștigătorii, pe site-ul Institutului Goethe din București și pe platformele de social media ale instituției.

La Palatul Suțu se deschide o expoziție despre istoria palatelor voievodale de la București și Târgoviște

Muzeul Municipiului București, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște și Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” vă invită la vernisajul expoziției „Dinamica palatelor voievodale de la București și Târgoviște în perioada medievală”, eveniment care va avea loc la Palatul Suțu (Bd Ion C. Brătianu, nr 2), joi, 20 iunie 2024, ora 17.00. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Lansare de carte – cele mai noi apariții din colecția BIBLIOTECA HISPANICĂ: ”Meditații despre Don Quijote” de José Ortega y Gasset și ”Muzica literelor”...

Institutul Cervantes din București și Editura Humanitas organizează joi, 20 iunie, ora 19.00, în Sala Auditorium a Institutului (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 38), lansarea celor mai noi apariții din colecția „Biblioteca Hispanică“, dedicată uneia dintre marile culturi ale lumii. Vor fi prezentate cele mai recente două volume ale colecției: Meditații despre Don Quijote: Gânduri despre roman de José Ortega y Gasset, traducere din limba spaniolă, note și tabel cronologic de Andrei Ionescu, prefață și revizuirea traducerii de Mianda Cioba, și Muzica literelor: Ghid de lectură cu desăvârșire personal de Fernando Savater, traducere din limba spaniolă, prefață și note de Oana Dana Balaș.

10 lucruri inedite despre romanul Zaria de Irina V. Boca

La întoarcerea dintr-un exil de 30 de ani pe continentul american, scriitoarea româno-canadiană Irina V. Boca a lansat, la Editura Moft, romanul „Zaria” – o provocatoare reîntâlnire cu limba română, după ce a publicat, în Statele Unite, mai multe volume de eseuri și filosofie politică. Roman de dragoste de un lirism intens, „Zaria” vorbește despre condiția artei și artistului în contemporaneitate și provoacă cititorii să privească lumea „prin lentila feminină a scrisului”. Cât de dificilă a fost reîntoarcerea la limba română, ce provocări a întâmpinat autoarea, cum a fost aventura redactării cărții și alte lucruri inedite din universul „Zariei” sunt dezvăluite de Irina V. Boca în cele ce urmează. 

Întâlnire cu Cristian Tudor Popescu la Sibiu: marți, 18 iunie, ora 18.00, Sala festivă a Bibliotecii Județene „Astra” Sibiu

Cristian Tudor Popescu își așteaptă cititorii sibieni marți, 18 iunie, ora 18.00, în Sala festivă a Bibliotecii Județene „Astra” Sibiu (sediul istoric, etaj 2, Str. George Barițiu, nr. 5), la o discuție pornind de la volumul ”Râsul dracului. Interceptări. Informații desecretizate. Autodenunțuri”, apărut la Polirom, bestsellerul editurii la recent încheiatul târg de carte Bookfest (29 mai-2 iunie 2024, Romexpo, București).

149 de tineri violoniști, pianiști și violonceliști au fost selectați pentru a evolua la București în cadrul Concursului Internațional George Enescu, ediția a XIX-a

Organizatorii Concursului Internațional George Enescu anunță rezultatele preselecției secțiunilor instrumentale, pentru ediția a XIX-a: din 555 de muzicieni care au aplicat până la data de 17 mai 2024, juriul de specialitate a selectat 149 de tineri interpreți din 26 de țări, care vor evolua la București în luna septembrie.

ROMÂNIA LA CAMPIONATUL EUROPEAN DE FOTBAL DIN GERMANIA 2024. Emisiune Romfilatelia

Cu ocazia unui important eveniment sportiv european, organizat în Germania, Romfilatelia introduce în circulație vineri, 14 iunie, emisiunea filatelică România la Campionatul European de Fotbal din Germania 2024, compusă din două mărci poștale, un bloc filatelic de două timbre nedantelate și un plic „prima zi”.  Cu acest prilej a fost realizat și un întreg poștal cu timbru marcă fixă.

ALTIȚE. Expoziție marca Semne Cusute

Comunitatea Semne Cusute, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, vă așteptă vineri, 21 iunie, de la ora 17:00, la expoziția Altițe. Sunteți provocați să le admirați și să vă imaginați: cum ar fi să vă faceți propriile voastre haine de lux? La Sala Noua Galerie, dincolo de peretele albastru, veți găsi o comoară.

Noutati