spot_img

Spectacolul „Tango Rendezvous”, dedicat celebrării moştenirii lăsate de Astor Piazzolla, la Sala Radio

Joi, 7 iunie 2012, de la ora 19.00, la Sala Radio din Bucureşti va avea loc „Tango Rendezvous”, un concert ai cărui coproducatori sunt Radio România Cultural şi Radio România Muzical. O mică orchestră internaţională, cu 9 instrumentişti care evoluează în Argentina, Olanda, Portugalia, România, Ungaria, Statele Unite, condusă de argentinianul Alejandro Drago,  va interpreta tangouri compuse de Mariano Mores, Sonia Possetti, Julián Plaza, Gerardo Matos Rodríguez, Alejandro Drago şi Astor Piazzolla.

Spectacolul „Tango Rendezvous”, subintitulat „Douăzeci de ani fără Astor – istoria viitorului tangoului” este dedicat celebrării moştenirii lăsate de Astor Piazzolla, la cea de-a 20-a comemorare a morţii sale.
Show-ul, conceput de muzicianul (violonist, dirijor şi compozitor) argentinian Alejandro Drago, pentru un turneu de concerte în România, este creat cu intenţia de a promova idealurile lui Piazzolla, de a îmbina cele mai înalte standarde ale perfecţiunii tehnice ale muzicii clasice cu sentimentul cel mai autentic şi cu energia copleşitoare care irup din rădacinile tangoului.

„Tango Rendezvous” prezintă publicului din întreaga lume tangouri tradiţionale şi, prin intermediul unei incitante călătorii muzicale, introduce spectatorii în lumea fascinantă a Nuevo Tango.

„Este normal să ne întrebăm cum s-a născut această muzică, în acelaşi timp tristă şi senzuală! Ca orice produs cultural, muzica lui Piazzolla nu s-a născut în vid, şi nici nu a trecut fară să lase o urmă de neşters asupra domeniului muzical în care a crescut. Strădania mea, prin aceată cuprinzătoare selecţie de tangouri, nu este doar de a aduce un omagiu lui Piazzolla interpretându-i compoziţiile, ci mai degrabă să le prezint în contextul lucrărilor altor muzicieni talentaţi care au creat înaintea lui, au fost contemporanii lui sau i-au devenit succesori, şi care, în activitatea lor creatoare cotidiană se confruntă cu sfidarea (care este şi un privilegiu) de a încerca să împingă graniţele limbajului muzical al tangoului dincolo de Noul Tango al lui Piazzolla, păstrând în acelaşi timp, esenţa acestuia. Cu alte cuvinte, intenţia mea este de a expune un Piazzolla viu şi înviorător, la 20 de ani de la dispariţia sa, proiectat în viitorul tangoului.” (Alejandro Drago)

Programul concertului va fi următorul:

Mariano Mores (1918 – ) Taquito Militar (milonga), Gricel,Tanguera
Sonia Possetti (1973 – ) Bailarina (milonga)
Julián Plaza (1928 – 2003) Nocturna (milonga)
Gerardo Matos Rodríguez (1897 – 1948) La Cumparsita (adaptation and variations by A. Drago)
Alejandro Drago (1970 – ) LaBuda’s Tantric Tango
Astor Piazzolla (1921 – 1992) Tres minutos con la realidad; * Melodia en La;* Bordel 1900 (from the cycle „L’Histoire du Tango”);* Calambre;* Revirado;* Oblivion;* Escualo
Organizatori : Societatea de Concerte Bistriţa în parteneriat cu Radio România Cultural şi Radio România Muzical
Sponsori: Şerban şi Asociaţii, Looms, EximBank.
Parteneri media: 7 Seri, Modernism.ro, Zile şi Nopţi, Agenţia de carte.ro

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508