spot_img

Spectacolul de păpuşi pentru copii „Murgilă şi Zorilă” al Companiei de teatru Continuo, la Praga

Institutul Cultural Român de la Praga şi ART Prometheus vă invită la spectacolul de păpuşi pentru copii al Companiei de teatru Continuo, intitulat „Murgilă şi Zorilă” şi inspirat de bine-cunoscutele personificări ale ipostazelor orelor nocturne din basmele româneşti: Murgilă (Amurgul), Miezilă (Miază Noapte) şi Zorilă (De către Ziuă). AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul celor două reprezentaţii .

Marţi, 11 iulie 2017, ora 16:30, parcul Mlýnská strouha, Plzeň – în cadrul secţiunii Za Dveřmi je divadlo (În spatele uşii este teatrul)a Festivalului Internaţional în Aer Liber Živá ulice (Strada Vie).

Joi, 13 iulie 2017, ora 16:00, Výstaviště Holešovice, Praga – în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru în Aer Liber Za Dveřmi (În spatele uşii).

În spectacolul Companiei de teatru Continuo, „Murgilă şi Zorilă”, trei guri, şase ochi, treizeci de degete şi o barbă vă vor spune o poveste zămislită la amurg şi nascută în zori de zi într-un peisaj de păduri întunecate şi munţi înalţi, unde oamenii şi animalele conviețuiesc şi vorbesc aceeași limbă, unde dragostea și ura, viața și moartea, speranță șidurerea rătăcesc mână în mână prin sate îndepărtate. Povestea plină de răsturnări de situații se joacă în interiorul unui cerc, cu păpuși care vorbesc despre bunătate, fericire, noroc și despre puterea voinței care într-o singură împărăție nu lasă pe nimeni să doarmă, nici pe bogați, nici pe săraci. Spectacolul este acompaniat de instrumente muzicale inspirate de instrumentele tradiţionale româneşti.

Compania de teatru Continuo este un teatru independent internaţional, condus de regizorul ceh Pavel Štourač. Teatrul şi-a început activitatea în 1993, iar din anul 1995, şi-a stabilit sediul în Malovice, un sat situat la 25 km de České Budejovice în Boemia de Sud, într-o fostă fermă numită Curtea cu Pruni. Repertoriul teatrului conține spectacole de mișcare, muzică live, teatru fizic, tehnici de circ contemporan, instalaţii vii şi păpuşi.

Festivalul Internaţional în Aer Liber Živá ulice (Strada Vie) dinPlzeň se desfăşoară în perioada 10 iulie – 3 septembrie 2017 şi este cel mai mare festival interdisciplinar cu intrare gratuită din Republica Cehă. Festivalul beneficiază de patronajul Primarului oraşului Plzen, dl. Martin Zrzavecký şi a făcut parte din programul Plzeň – Capitală Europeană a Culturii 2015. Festivalul are două secţiuni: teatru în aer liber,Za Dveřmi je divadlo (În spatele uşii este teatrul)şi muzică în aer liber,Živá ulice (Strada Vie)

A IX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru în Aer LiberZa Dveřmi(În Spatele Uşilor) din Praga are loc în perioada 10-14 iulie 2017 pe esplanada din faţa Centrului expoziţional Výstaviště Holešovice din Praga şi oferă publicului spectacole gratuite de teatru de mişcare, circ contemporan, acrobaţii şi foc, dar şi spectacole pentru copii. La festival sunt invitate atât trupe autohtone cât şi trupe din strainătate.

ART Prometheus este o organizaţie non-guvernamentală care are ca obiectiv producţia de spectacole teatrale ale unor companii cum ar fi: Compania de teatru Continuo, Teatrul Novogo Fronta (CZ/RU), Décalages – teatru în mişcare (CZ/FR), Teatrul V.O.S.A., Long Vehicle Circus, Brothers in Tricks, Nori Sawa (JAP), Amanitas Fire Theatre şi alţii. Anual, ART Prometheus organizează Festivalul Internaţional de Teatru în Aer LiberZa Dveřmi(În Spatele Uşilor)din Praga şiFestivalul Internaţional în Aer Liber Živá ulice (Strada Vie) din Plzeň, festivaluri care şi-au caştigat rapid locul printre cele mai prestigioase festivaluri de gen din Republica Cehă.

Spectacolul va fi în limba ceha.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508