spot_img

Spectacole de teatru cu Irina Movilă, la Casa Filipescu-Cesianu și Muzeul Theodor Aman

În luna septembrie 2018, iubitorii de teatru sunt invitați la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei, nr. 151) și Muzeul Theodor Aman (Strada C. A. Rosetti nr. 8), la spectacole ce o vor avea protagonistă pe actrița Irina Movilă.

La Casa Filipescu-Cesianu se desfășoară:

Joi, 6 septembrie, ora 20.00, Spectacolul Vecina de alături. Cu: Irina Movilă și Mircea Rusu / Casa Filipescu-Cesianu

Vineri, 7 septembrie 2018, ora 19.00, Spectacolul Zâmbiți vă rog!. Cu: Irina Movilă, Marius Bodochi, Cristian Soleanu (saxofon) și Constantin Urziceanu (clarinet) / Casa Filipescu-Cesianu

Duminică, 9 septembrie 2018, ora 19.00, Spectacolul Amor, mofturi și politică. Cu: Irina Movilă, Marius Bodochi, Vitalie Bichir, Vlad Brumaru, Dorin Enache, Lorena Sanda, Ana Dumitrescu și Mihnea Ghinea / Casa Filipescu-Cesianu

Vineri, 14 septembrie 2018, ora 20:00, Spectacolul Vecina de alături. Cu: Irina Movilă și Mircea Rusu / Casa Filipescu-Cesianu

Vineri, 28 septembrie, ora 19.00, Spectacolul Amor, mofturi și politică. Cu: Irina Movilă, Marius Bodochi, Vitalie Bichir, Vlad Brumaru, Dorin Enache, Lorena Sanda, Ana Dumitrescu și Mihnea Ghinea / Casa Filipescu-Cesianu

La Muzeul Theodor Aman:

Joi, 13 septembrie 2018, ora 19.00, Spectacolul Nocturnă boemă. Cu Irina Movilă și Constantin Urziceanu (clarinet) / Muzeul Theodor Aman

Joi, 20 septembrie 2018, ora 19.00, Spectacolul Călătorii sentimentale. Cu: Irina Movilă și Lorena Sanda – voce și vioară / Muzeul Theodor Aman.

Intrarea 10 lei. În preţul biletului este inclusă vizitarea muzeului care găzduiește spectacolul, în termen de 30 de zile. Evenimente organizate de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.

Întrebată care este diferența între experiența pe care o trăiește spectatorul obișnuit cu scene clasice ale teatrului și aceea a spectatorului care vine în incinta unui muzeu, actrița Irina Movilă a declarat:De la început, încă de când am primit propunerea de a construi „spectacolul” în incinta unui muzeu, ideea mi-a surâs. Directorul Muzeului Municipiului București, Adrian Majuru, mi-a propus să însuflețesc, în felul meu, artistic vorbind, niște spații de care trebuie să te apropii cu delicatețe și să le oferi plecăciunea cuvenită.

Mi-am propus să fac mai lesnicioasă calea către valorile pe care le reprezintă muzeul și spațiile sale, mi-am dorit să facilitez drumul spectatorului vizitator. Muzeul reprezintă o chintesență, o ajungere la esență. Iar spectacolele noastre nu sunt decât o altfel de chintesență, o altfel de invitație pentru vizitatorul doritor de cunoaștere. Muzeul reprezintă, în esență, valoare și informație. Muzeul este o lume esențializată. El esențializează spiritul. Teatrul esențializează trăirea, experiența, accidentul, viața. Teatrul la muzeu, prin prisma mea, încearcă să pună în valoare calitatea indubitabilă a personalității muzeului. Spun asta pentru că văd cât de diferite sunt experiențele noastre că actori într-un spațiu cum este Muzeul Theodor Aman de exemplu, față de invitația ludică pe care ți-o oferă Casa Filipescu-Cesianu, cu mansarda sa superbă, a cărei arhitectură, coborâtă din secolul al XVIII-lea, te duce cu gândul la dramaturgia shakespeariană, ori grădina acestei Case, elegantă, somptuoasă. Uneori violoncel, alteori vioară ori pian, adesea saxofonul și clarinetul încălzesc cuvinte ale unor gânduri de suflete celebre. Muzeul, cu statura sa inconfundabilă, cu personalitatea sa precisă, se oferă spectatorului și prin spectacolele noastre care încearcă să diversifice calitatea percepției într-o fixare a amprentei sale inconfundabile”.

Vă invităm să consultați și agenda completă a evenimentelor lunii septembrie pregătite de Muzeul Municipiului București:

http://muzeulbucurestiului.ro/surprizele-lunii-septembrie-pregatite-de-muzeul-municipiului-bucuresti/

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508