spot_img

Spectacol inedit de muzică și poezie la Sala Radio

Joi, 2 decembrie 2021 (de la 19.00), doi dintre muzicienii Orchestrei Naționale Radio, percuționiștii ALEXANDRU ANASTASIU și LUCIAN MAXIM, aduc pe scena Sălii Radio un spectacol emoționant de muzică și poezie, sugestiv intitulat „AȘ VREA SĂ-ȚI SPUN…”. Invitat special al evenimentului este cunoscutul actor MARIUS BODOCHI, a cărui carieră înseamnă un mare număr de roluri interpretate în teatru, film și producții de televiziune. Marius Bodochi este actor al Teatrului Național București și director al Teatrului Dramaturgilor Români.

 

Printre interpretările sale memorabile se numără rolurile Constantin din „Săptămâna luminată” la Teatrul Național Cluj-Napoca, Dionyssos din „Bacantele” și Bolinbroke din „Richard al II-lea” – Teatrul Național București (toate trei în regia lui Mihai Măniuțiu), Oberon din „Visul unei nopți de vară”- regia Victor Ioan Frunză, la Teatrul Național Cluj-Napoca, Regele din „Regele moare”- regia Victor Ioan Frunză, la Theatrum Mundi, Antonio Salieri din „Amadeus” – regia Marcel Țop, la Opera Națională București.

Programul serii cuprinde creații proprii ale celor doi muzicieni, dar și compoziții semnate de Mozart sau de percuționistul cubanez Mongo Santamaria – interpretate la vibrafon, tobe și alte instrumente de percuție. Îl veți aprecia pe actorul Marius Bodochi recitând versuri din Mihai Eminescu, Nichita Stănescu, William Shakespeare, La Fontaine, Aleksandr Pușkin ș.a.

 

Despre evenimentul de la Sala Radio, cei doi muzicieni inițiatori ai recitalului – Alexandru Anastasiu și Lucian Maxim – afirmă:           

„Dacă dragostea este unica veșnicie dată nouă [Vasile Voiculescu]atunci vă invităm să descoperiți fațetele unui sentiment ce are puterea de a confrunta eternitatea. În recitalul Aș vrea să îți spun…, două personaje – muzica și poezia – spun povestea universală a iubirii capabile să rupă bariere. Muzica din poezie și poezia din muzică sunt unite într-o armonie celestă, transcend spațiul și timpul, construind punți de legătură între spectatori și texte importante ale literaturii universale, fie că acestea sunt despre pasiune (Eros), prietenie (Philia), afecțiune părintească (Storge) sau credință (Agape). Mai presus de toate, Aș vrea să îți spun… este o declarație de dragoste nețărmurită pentru viață.”

Unul dintre cei mai apreciați percuționiști români, ALEXANDRU ANASTASIU a aniversat 15 ani de activitate artistică în 2020, eveniment marcat printr-un turneu național în 7 orașe din România. Începând din 2013, prestigioasa firmă Mike Balter din Statele Unite creează modelul de baghete purtând semnătura „Alexandru Anastasiu”. A iniţiat proiecte inedite, fiind şi cel care a organizat din punct de vedere artistic primul festival de vibrafon din lume (2012), iar în 2014 Festivalul Internaţional de Percuţie, ambele în cadrul stagiunii de la Sala Radio.

Compozitor, solist, membru al Orchestrei Naţionale Radio, ALEXANDRU ANASTASIU și-a dedicat ultimii 15 ani vibrafonului și promovării acestuia ca instrument solist pe scenele Filarmonicilor din România și nu numai. A activat în orchestre simfonice, grupuri de muzică de cameră, ansamblul „GAME”, iar ca solist a fost apreciat în numeroase concerte. Considerat cel mai bun percuţionist din seria sa, Alexandru Anastasiu şi-a îmbunătăţit tehnica şi cunoştinţele muzicale studiind la Universitatea Mozarteum din Salzburg (2006). În 1999, s-a calificat în semifinala Concursului Internaţional de Vibrafon de la Clermont-Ferrand (Franţa), doi ani mai târziu câştigând bursa „Yamaha” pentru instrumente de percuţie. A înregistrat 6 compact discuri având în prim plan vibrafonul, cel mai recent – „Anotimpurile” – fiind o compoziție proprie, înregistrată alături de Orchestra Națională Radio.

 

LUCIAN MAXIM este membru al Orchestrei Naționale Radio din 1991, ansamblu în cadrul căruia a  colaborat cu mari muzicieni ai lumii, precum Luciano Pavarotti, Placido Domingo, José Carreras, Angela Gheorghiu și mulți alții. A reprezentat România, alături de orchestră, în turnee în Europa (Austria, Germania, Franța, Spania, Elveția) și în Asia (Japonia, China, Malaezia).

A colaborat – în calitate de interpret și compozitor – cu un număr mare de teatre din București și din țară, lucrând alături de mari regizori precum Andrei Șerban, Silviu Purcărete, Alexandru Tocilescu, V. I. Frunză, Alexander Hausvater etc.

Pe lângă activitatea sa în sfera muzicii clasice, a interpretat jazz alături de mari muzicieni, precum Johnny Răducanu, Garbis Dedeian, Marius Pop, Puiu Pascu, Alexandru Anastasiu, Marius Mihalache, Emy Drăgoi ș.a. A fost membru în formația de rock „Sarmalele Reci”.

 

Accesul în Sala Radio va fi permis doar în condițiile respectării reglementărilor legale în vigoare. 

Biletele sunt disponibile în sistem online pe iabilet.ro. Biletele sunt disponibile și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele „Muzica”, IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508