spot_img

Seară de jazz cu “Ramona Horvath Trio“- Tribute to Jancy Korossy

Sâmbătă, 10 octombrie 2015, ora 19:00, pe scena Ateneului Român din București, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Filarmonica George Enescu, cu sprijinul Kaufland România, prezintă „Seara de jazz cu Ramona Horvath Trio” – Tribute to Jancy Korossy. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

După succesul înregistrat de concertul susținut de Ramona Horvath Trio la Opera Maghiară din Cluj-Napoca (20 decembrie 2014), un concert omagial organizat cu ocazia acordării titlului de „Cetățean de onoare al Municipiului Cluj” artistului Jancy Korossy, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și-a dorit să aducă la București, pe prestigioasa scenă a Ateneului Român, trio-ul de jazz Ramona Horvath Trio – într-o seară de jazz cu trei muzicieni de referință: Nicolas Rageau la contrabas, Frédéric Sicart la baterie și Ramona Horvath la pian. Cu ocazia acestui concert, Ramona își va prezenta în premieră noul album intitulat „XS Bird” , înregistrat și produs în Franța, la casa de discuri „Black&Blue„. Concertul susținut de cei trei muzicieni reprezintă totodată și un omagiu adus marelui artist Jancy Korossy.

BILETELE SE PUN ÎN VÂNZARE LA CASA DE BILETE A ATENEULUI ROMÂN

(STR. CONSTANTIN ESARCU NR. 2), MARȚI-VINERI, 12:00-19:00, TEL: 0213156875

Considerat de critici ca cel mai împortant muzician de jazz născut în România, pianistul și compozitorul Jancy Korossy, originar din Cluj, a pus bazele „Jazzului în România”, încă din anii 50’, fiind și primul muzician care a prelucrat folclorul românesc în jazz. Stabilit în SUA din finele anilor 60’, Korossy a continuat să cânte alături de nume importante ale jazzului american. Pianista Ramona Horvath a fost eleva și partenera de scenă a lui Jancy Korossy, cei doi au susținut concerte de mare succes în toată Europa, și au înregistrat CD-ul „Dor de Acasă”, premiat cu titlul
„Cel mai bun disc de jazz al anului “ (2009).

Nicolas RAGEAU (Paris, Franţa)  este unul dintre cei mai buni și cunoscuți contrabasiști din Paris, cu o activitate intensă, fiind prezent în festivaluri și concerte, atât în Franța cât și în SUA la New York , unde a activat vreme de câțiva ani. A colaborat și a acompaniat diverși artiști renumiți, precum: Johnny Griffin, Benny Golson, Kenny Wheeler, Lew Tabackin, Peter Bernstein, Paolo Fresu, Alain Jean-Marie, Grant Stewart, Manu Katche, Michel Graillier, Christian Escoude, Sarah Lazarus, Anne Ducros..

Frédéric SICART (Paris, Franţa)  baterist și compozitor originar din Nisa, prezent în cele mai importante festivaluri de jazz din Franța: Jazz à Vienne, Juan les Pins, Jazz à Marciac, Nancy Jazz Pulsation, Monte-Carlo Jazz Festival etc, la rândul său a colaborat cu artiști importanți precum: Giovanni Mirabassi, Richard Galiano și mulți alții.

Ramona Horvath (Paris, Franţa) face parte, din deceniul trecut, din generaţia nouă a jazzului românesc. Pianista a fost remarcată şi susţinută (prin celebrele concerte la două piane) de cea mai importantă figură a jazzului românesc, Jancy Korossy, din păcate cu mai multe apariţii în Europa decât în ţară. A fost eleva și partenera de scenă a Maestrului Jancy Korossy, împreuna cu domnia sa, a concertat de-alungul Europei, cu mult succes, pe scene importante ca Sala Radio Național din Austria, Palatul Foz din Portugalia, etc și a participat la diverse festivaluri și concerte în Germania, Franța, Spania, Italia, Ungaria etc, unde au promovat muzica româneasca stilizată în jazz, un stil creat și dezvoltat de către Korossy, după modelul predecesorilor săi  Bela Bartók și marele George Enescu (în muzica clasică). De asemenea, a înregistrat, alături de Maestrul Korossy, discul “Dor de acasă”, care s-a bucurat de un mare succes în țările europene unde l-a prezentat, dar și în România, unde a fost premiat cu titlul “Cel mai bun disc de jazz al anului” (2009).

Organizatori: Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Filarmonica George Enescu

Partener oficial: Kaufland România

Parteneri: Grand Hotel Continental, Tarom, Floria, Aurel Vîrlan Photography și Kitarodia

Parteneri Media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Blitz Tv, Senso Tv,  Ziarul Metropolis, The Art of Living, Liternet, B365.ro, Ceașca de Cultură, Webcultura, Lirika, Calendar Evenimente, Agenția de Carte, ArtOut, Artline, PR Wave, 4Arte.ro, Orașul Meu, În Oraș, Catchy, Autentici, Gazeta de Știri, Online Gallery, societatesicultura.ro, ABC Muzical, Actualitatea Muzicală,  Bună Dimineața București, Business Woman, e-Cultura, ROEvents, România Pozitivă, VișiEu, Zile și Nopți, Jurnal de București, Sales Express și Autentic Promotion.

web: www.musicarte.ro

https://www.facebook.com/asociatia.muzicaartacultura?ref=hl

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508