spot_img

Se lansează noua ediție a cărții „Cu tine capăt glas”, de Roberto Kuzmanovic

Volumul de poeme „Cu tine capăt glas” se lansează, în luna ianuarie 2018, cu cea de-a doua ediție. Roberto KUZMANOVIC, autorul cărții „Cu tine capăt glas”, semnalează apariția noii ediții în format digital.

„Pentru a ușura procesul de expediere a cărții în afara țării și pentru a fi accesibilă unui număr mai mare de cititori, am decis publicarea cărții și în variantă electronică. Din respect pentru cititori, cartea va fi disponibilă în ambele formate, astfel încât aceștia să nu se simtă neglijați din cauza preferințelor de lectură „clasică” sau „modernă”.”

Cartea „Cu tine capăt glas”, de Roberto Kuzmanovic, a fost publicată în iunie 2017, lansând prima ediție în luna august a aceluiași an. Aceasta s-a bucurat de succesul binemeritat, impresionând cititori avizați, cadre didactice, critici literari, scriitori, publiciști și alți reprezentanți ai culturii și educației. Feedback care l-a încurajat pe poet să lanseze la începutul anului 2018 o nouă ediție a cărții, de data aceasta în mediul online.

Mara Caloian, publicist și co-editor al revistei cultural-artistice „Vox Authors”, Emil Hălăștuan – jurnalist, Horia Muntenuș – producător de film și scriitor, Răzvan Nicula – scriitor, prozatoarea și fondatoarea revistei literare „Convorbiri literar-artistice” – Antoaneta Rădoi, publicistul și scriitorul Mihail Soare, Cornelia Vîju – poet și alții, sunt doar câteva dintre numele care au girat volumul de debut al autorului Roberto Kuzmanovic.

Horia Muntenuș, autorul postfaței volumului, spunea că este „un debut editorial de excepție”, Mara Caloian recomandând cartea pentru „caracterul multivalent”. Aceasta mai afirma în recenzia sa că „poemele lui Roberto Kuzmanovic transmit idei înalte pe care cititorul le va descoperi pe măsură ce va trece peste „prima vedere” şi se va lăsa purtat în miezul analizei, descifrând progresiv sensurile ascunse ale necuvintelor şi îmbrăţişând sugestiile şi nu aparenţele. În mod evident, volumul de poeme nu este destinat lecturii de suprafaţă – poetul asigurându-se că descifrarea limbajului va fi accesibilă doar acelora capabili să citească nu doar cuvinte ci şi trăiri.”

Scurt extras din volum: Pictore, m-ai cam uitat/ într-un colț de pânză/ și degeaba mi-ai pictat/ stelele sub frunză/ oglindă și munți, precum/ în văzduh fantasme,/ n-am cum căuta nicicum/ nemurirea-n basme. – Nemurirea-n basme.

Autorul volumului de poeme, Roberto Kuzmanovic, a fondat în 2013 platforma „BIBLIOCARTI”, iar în 2016 a propus pe piața culturală o amplă revistă cu frecvență bianuală „Vox Authors”. Este recunoscut, îndeosebi pentru activitatea de publicist și promoter cultural în mediul online. Mai este prezent în reviste și antologii, texte de-ale sale regăsindu-se în publicații precum: revista „Arena Literară”, antologia literară „Frumoasă toamnă bogată” – 10 ani de Liga scriitorilor români, 2016, antologia „Roua dimineții senine”, revista „ITACA”, antologia de poezie contemporană „Conviețuiri”, Editura Betta, 2016 sau „Revista Contact Internaţional”.

Cartea „Cu tine capăt glas” în format electronic se găsește pe site-ul editurii Lectura Digitală sau Google Play și este compatibilă cu iPhone, iPad, Android, Windows Phone, MAC și PC.

„Eu nu sunt scriitor, nici poet, probabil doar un mim care se scaldă într-o mare de cuvinte și le așază într-o ordine menită să ridice semne de întrebare sau, mai cu seamă, oamenii își vor ridica ironic sprâncenele.” – din Cuvânt înainte.

Informații suplimentare pot fi găsite pe site-ul autorului KRoberto.com.


Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508