spot_img

Se lansează colecţia de porţelanuri “Winter of gentiliTEA”

Wagner Arte Frumoase şi Poveşti lansează colecţia de porţelanuri “Winter of gentiliTEA”. Obiectele noilor colecţii se găsesc, începând cu 20 octombrie 2011, la Magazinul Wagner Arte Frumoase şi Poveşti şi la Wagner Maison de la Porcelaine.

“Poveşti cu Zăpada”, “Visul Ceaiului”, “Bijuterii de seară” şi “Paretare” sunt noile colecţii din porţelan nobil, grupate în seria “Winter of gentiliTEA”, pe care atelierul de porţelanuri pictate manual Wagner Arte Frumoase şi Poveşti le lansează cu ocazia sezonului de iarnă 2011 – 2012.   “Poveştile cu zapadă” ale Anei Wagner sunt obiecte din porţelan fin pentru sărbătorile de iarnă – globuri, clopoţei, seturi de masă, mic mobilier cu inserţii de porţelan – pictate în întregime manual. Orăşelul feeric, care apare ca lait-motiv în lucrările artistei, este de data aceasta într-o cromatică rece, de iarnă. Albastrul regal se îmbină rafinat cu aurul şi cu motivul fulgilor de nea într-o compoziţie simplă şi elegantă, aşezată de fiecare dată pe coama delurilor înzăpezite. Porţelanurile din această colecţie vor fi reproduse într-un număr limitat, prin urmare vor fi cu atât mai valoroase.

“Visul ceaiului” este o colecţie de obiecte din porţelan decorate printr-o tehnică mixtă de imprimerie şi pictură manuală. O temă ce te invită la visare,  la întoarcerea în copilărie şi la a-ţi pune întrebări. Te poţi întreba dacă ceaiul visează vreodată, de unde vin toate cuvintele înşirate pe porţelan, ce-i cu toate „lighioanele” astea. În fond, ce-i cu toată povestea asta suprarealistă? “Noi, cei din atelierul Wagner, credem cu convingere ca imaginile de pe obiectele din porţelan ale acestei colecţii reprezintă chiar visul ceaiului. Ceaiurile visează. Ele visează ca noi toţi, când lighioane, când o coroană şi un pantof, când un margaritar şi un trandafir atârnând de panglica bleu de la picioruşul bufniţei albe, când un leopard în lesă şi un faun sprinţar alergând pe buza ceştii de porţelan fin”, spune Ana Wagner despre această colecţie.

Colecţia “Bijuterii de seară” îmbină, în premieră pentru creaţia Anei Wagner, patru materiale: porţelanul pictat manual, pietrele semipreţioase, piese metalice unicat de anticariat şi cristalele.

Temele miniaturale de pe porţelan spun parcă povestea întregii bijuterii şi reprezintă centrul de interes al compoziţiei. Această îmbinare de materiale rare, care vin din lumi diferite, aduce eleganţa şi nobleţea serilor de bal de altădată. Cristalele dau farmec pieselor şi sunt făcute pentru a străluci în serile de Crăciun şi de Revelion.

“Păretare”, o colecţie mai restrânsă de obiecte, realizată în tehnica mixtă de imprimerie şi pictură manuală, are ca obiect al inspiraţiei paretarul – o bucată de pânză cusută sau brodată de mână care se pune în casele ţărăneşti pe perete, în scop decorativ. Este o temă inspirată din folclorul românesc. Artiştii atelierului Wagner au păstrat întocmai linia desenului ţăranului român – artizan naiv dar pur – şi sinceritatea textului care stârneşte zâmbetul dar te şi poate pune pe gânduri.

“Desigur, am adăugat acestor desene mici intervenţii preţioase de aur pur, aplicat manual. Este o colecţie plină de mesaje de dragoste şi înţelepciune pentru cei cu umor şi cu drag de arta naivă românească”, spune Ana Wagner despre această colecţie.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508