spot_img

Se deschide stagiunea 2010-2011 a Studioului Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess”

Miercuri, 13 octombrie 2010, ora 18:30, spectacolul „Le Cantatrici villane” de Valentino Fioravanti deschide noua stagiune a Studioului Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” din Bucureşti (SEOB). Spectacolul are loc în spaţiul devenit deja familiar al Foyer-ului galben, unde veţi putea asista la formule noi de spectacol de operă şi balet, prezentarea de prime audiţii din creaţia de muzică românească şi universală şi spectacole de operă şi balet pentru copii. Începând din această stagiune, spectacolele SEOB vor avea loc miercurea, de la ora 18:30 (şi ocazional în alte zile ale săptămânii), iar spectacolele pentru copii vor avea loc sâmbăta sau duminica, cu începere de la ora 11:00.

Spectacolul „Le Cantatrici villane” de Valentino Fioravanti, are în distribuţie tineri artişti, care vor debuta în cariera lirică în cadrul SEOB. Realizat în cadrul proiectului “Opera rara” – iniţiat de Opera Naţională Bucureşti în scopul lărgirii sferei repertoriale şi stilistice în domeniul artei lirice, atât pentru interpreţi, cât şi pentru public – acest spectacol a avut premiera pe 30 noiembrie 2008 şi s-a bucurat de mult succes datorită muzicii spumoase şi umorului situaţiilor în care sunt puse personajele. Din distribuţie fac parte Rodica Vică (Rosa – debut), Liviu Indricău (Carlino), Andreea Iftimescu (Agata – debut), Cristina Eremia (Gianetta), Ştefan Schuller (Don Bucefalo), Paul Basacopol (Don Marco), Narcis Brebeanu (Nunziello – debut).  Regia artistică a spectacolului este semnată de Anda Tabacaru Hogea, iar scenografia de Viorica Petrovici. Mişcarea scenică este realizată de Maria Popa, iar pregătirea muzicală este asigurată de Lidia Butnariu.

Evenimentele care se vor derula până la finalul acestui an se înscriu pe câteva linii directoare, ce corespund cu obiectivele Studioului Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess”: organizarea unui masterclass pentru tinerii artişti lirici susţinut de soprana Marina Krilovici în perioada 8-17 noiembrie 2010, finalizat cu un concert al participanţilor; continuarea proiectului „Creaţii ale tinerilor coregrafi din cadrul UNATC”; începerea proiectului „Seara tinerilor coregrafi”, în care tineri balerini din cadrul ONB vor prezenta creaţii coregrafice proprii; prezentarea în primă audiţie pe ţară a operei „Alzira” de Giuseppe Verdi, în versiune de concert cu pian (Opera rara); menţinerea în repertoriu a spectacolelor „Amadeus”, „Tango Emocion”, „La Canterina” şi „Seară Gershwin” şi  prezentarea unei seri de muzică spaniolă; premiera baletului pentru copii „Crăiasa Zăpezii” şi menţinerea în repertoriu a spectacolelor pentru copii „Petrică şi lupul” şi „Visul unei nopţi de vară”; continuarea derulării cursurilor de balet pentru copii în cadrul „Studio M” condus de profesoara Magdalena Rovinescu.

De asemenea, este în plină desfăşurare a doua etapă a proiectului „studiOpera”, implementat de Opera Naţională Bucureşti – prin Studioul Experimental de Operă şi Balet “Ludovic Spiess” – în parteneriat cu Accademia Teatro alla Scala din Milano şi SVASTA Consult România. „Planificarea activităţii de instruire” va avea ca rezultat realizarea unui nucleu de training format din artişti, tehnicieni, manageri din cadrul ONB, care vor putea fi implicaţi pe viitor în formarea personalului existent (în etapa a treia a proiectului), în cadrul unui program de mobilitate între România şi Italia.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508