spot_img

Saxofonistul german Tobias Hoffman: ”Awakening” (”Trezirea”) – Concert de Jazz la Sala Radio

Joi, 23 martie 2023 (19.00), un nou invitat special sosește la București alături de BIG BAND-UL RADIO, pentru o seară frumoasă de jazz intitulată „Awakening” („Trezirea”): saxofonistul german TOBIAS HOFFMAN. Pe lângă faptul că lucrează la propriile sale proiecte, Tobias Hoffmann este un interpret, compozitor și aranjor de succes, solicitat de multe formații și pentru evenimente foarte diverse ca stil muzical. Din 2014 până în 2017 a fost dirijor al Orchestrei de Jazz ”Spittelberg” din Viena, pentru care a lucrat și în calitate de compozitor și aranjor. Turneele l-au purtat în mai multe țări europene. A cântat cu muzicieni precum Bob Mintzer, Joe Gallardo, Alexander von Schlippenbach, Paul Kuhn, Benny Golson. AgențiadecArte.ro este partener media al evenimentului.

Seara de la Sala Radio, dirijată de SIMONA STRUNGARU, se va concentra în jurul pieselor de pe albumul „Conspiracy”, lansat de Tobias Hoffman în septembrie 2022. Titlul albumului este dat de teoriile conspirației care au definit perioada pandemiei. Albumul a primit premiul al 3-lea în SUA, la „Bill Conti Big Band Contest 2021“, organizat de Societatea Americană a Aranjorilor și Compozitorilor (ASMAC).

Evenimentul va fi completat de proiecțiile pe orgă semnate de IOANA HALUNGA.

Tobias Hoffmann s-a născut în Göppingen (Germania) în 1988 și și-a descoperit pasiunea pentru muzică și saxofon în anii de liceu. Din 2008 până în 2010 a studiat la Universitatea de Muzică, Teatru și Media din Hanovra, iar din 2010 la Prins Claus Conservatorium Groningen (Olanda), unde a absolvit cu o diplomă de licență în iunie 2013. Ulterior, a început studiile de compoziție și aranjament de jazz la Musik und Kunst Universität der Stadt – Viena. În același timp, a studiat Jazz-Saxophone la Musik und Kunst Universität Viena și a absolvit un masterat cu distincție în 2015.

Între 2005, când a început să cânte, și 2016, a câștigat câteva premii naționale și internaționale. Printre acestea se numără premiul al 2-lea la concursul „Jugend Jazzt” din landul Baden-Württemberg, premiul I (cum laude) la concursul Festivalului Internațional de Muzică Europeană de la Neerpelt (Belgia) și premiul I la concursul „Euroregio Big Band Contest 2013” de la Enschede (Olanda).

În plus, una dintre compozițiile sale a fost distinsă cu premiul al 2-lea la Concursul Internațional de Compoziție de Jazz din cadrul „11th Silesian Jazz Festival” de la Katowice (Polonia) în 2016. O altă compoziție a sa a primit premiul al 3-lea la „JazzComp 2017” din Graz (Austria). În 2019, una dintre compozițiile sale a primit premiul al 2-lea la „8th Esko Linnavalli Sävellyskilpailu 2019” din Helsinki (Finlanda).

Cel mai recent proiect al său, „Tobias Hoffmann Nonet”, a fost distins cu premiul I la categoria „Band” la ediția din 2019 a concursului internațional și online „Made in New York Jazz Competition”. 

În vara anului 2021, Tobias Hoffmann a fost invitatul NDR Big Band din Hamburg (Germania) în cadrul programului „Podium for Arrangers” și i s-a permis să repete și să înregistreze compozițiile sale acolo.

În decembrie 2021, a fost unul dintre cei cinci compozitori din întreaga Europă care au fost invitați de renumita „Subway Jazz Orchestra” din Köln (Germania), în cadrul proiectului „European Composers – Sound Of A Generation”, să scrie o compoziție și să o interpreteze cu formația.

În august 2022, două dintre compozițiile sale au fost recompensate cu câte un premiu special la „Ise-Shima International Popular Music Competition – Japonia”. În septembrie 2022, a obținut premiul I pentru compoziție originală la competiția organizată de “Orchestra Jazz della Sardegna” – Italia și în noiembrie 2022  a câștigat premiul al 3-lea la concursul de compoziție organizat de “Big Band de Canarias” – Spania. 

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical – și LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online pe iabilet.ro. Biletele sunt, de asemenea, disponibile și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele „Muzica”, IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.     

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508