spot_img

”Săptămâna PSI” va aborda teme terapeutice potrivite vremurilor pe care le trăim

Pentru unii pandemia a fost prilej de reinventare de sine și de căutare a dimensiunii spirituale din spatele cotidianului, a unor căi de îmbunătățire a relației cu cei mici sau a unor obiceiuri mai sănătoase (un somn mai bun, mai multă mișcare). Pentru alții pandemia a însemnat mai degrabă un blocaj – alături de un partener dificil (poate chiar „borderline”) sau într-un doliu greu de încheiat după un părinte sau un bunic răpus pe neașteptate de coronavirus.

În plus, prezentul a adus și alți factori de stres și emoții copleșitoare care pot împiedica o funcționare normală. Cum se poate menține o calitate a somnului disturbat de gânduri și griji și cum pot comunica părinții copiilor informații despre cele mai recente evenimente, sunt doar câteva dintre aspectele ce vor fi abordate în această ediție Săptămâna PSI, între 7 și 12 martie.

 

Editura Trei și Librăriile Cărturești îi invită pe toți cei interesați la o serie de întâlniri axată pe abordări terapeutice diverse și teme de larg interes. Astfel, în cadrul evenimentelor Săptămânii Psi ce vor avea loc live, pe Facebook de luni până sâmbătă, ei se vor putea întâlni cu specialiști în psihanaliză și terapie transgenerațională, în psihologie sportivă, parenting și logoterapie. Evenimentele vor fi transmise live pe conturile de Facebook ale Editurii Trei, Librăriilor Cărturești și ale partenerilor, revista „Psychologies”, Radio România Cultural și Futurepsy. 

Pe parcursul lunii martie, cărțile publicate de Grupul Editorial Trei (Trei, Pandora M și Lifestyle) sunt incluse în promoția 2+1 în întreaga rețea a librăriilor Cărturești.

Programul pe zile arată astfel:

Luni, 7 martie, ora 19.30
Strămoși pe divan. Descifrarea Codului Generațional
Invitate: Sabine Lück – (psihoterapeut), Cristina Schmidt (psihoterapeut), Timea Müller (sociopsihopedagog)
Carte recomandată: Strămoși pe divan. Descifrarea Codului Generațional și vindecarea rănilor moștenite – Ingrid Alexander, Sabine Lück

Marți, 8 martie, ora 19:30
Cum recunoaștem o personalitate borderline și cum relaționăm cu ea
Invitată: Rita Teodoru (psihanalist)
Carte recomandată: Noile personalități dificile. Cum să le înțelegem, acceptăm și gestionăm – François Lelord și Christophe André.

Miercuri, 9 martie, ora 19:30
Emoțiile copilului. Cum îi răspundem copilului furios, trist sau deprimat?
Invitată: Otilia Mantelers (psiholog)
Carte recomandată: Emoțiile copilului. Cum să-i înțelegem limbajul, râsul și plânsul – Isabelle Filliozat

Joi, 10 martie, ora 19:30
Dumnezeul neștiut. Despre „religiozitatea refulată” și căutarea sensului
Invitat: Petre Rădescu (psihoterapeut)
Carte recomandată: Dumnezeul neștiut. Psihoterapie și religie – Viktor E. Frankl

Vineri, 11 martie, ora 19:30
Psihologia sportului de performanță
Invitate Irina Holdevici (psihoterapeut), Florentina Tonița (psiholog sportiv), Cristina Laslo (handbalistă, coordonator joc, C.S. Minaur Baia-Mare)
Carte recomandată: Psihologia sportului de performanță – Mihai Epuran, Irina Holdevici, Florentina Tonița

Sâmbătă, 12 martie, ora 11:00
Mai apuci să dormi? Cum îți îmbunătățești calitatea somnului?
Invitate: Delia Apostol-Hanzelik (redactor-șef Psychologies), Ioana Berciu (medic)
Carte recomandată: Biofeedback și mindfulness în viața de zi cu zi – Inna Khazan

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508