spot_img

Rezidenţă artistică ArtistNe(s)t la Luxemburg

Centrul de Cultură G.Apostu a lansat anunţul pentru rezidenţa ArtistNe(s)t din Luxemburg, realizată în colaborare cu Centre de création chorégraphique Trois C-L Luxemburg.Rezidenţa este destinată unui coregraf român şi se va derula în perioada 5 august – 5 septembrie 2012. Termenul limită de prezentare a aplicaţiei: 20 aprilie 2012.

Formularul de candidatură poate fi accesat la adresa
http://centrulapostu.ro/index.phpoption=com_content&task=blogcategory&id=12&Itemid=20

Programul de rezidenţe artistice ArtistNe(s)t 2012 este o continuare a proiectului realizat în perioada 2009 – 2011 de Centrul de Cultură “George Apostu” Bacău. ArtistNe(s)t susţine activitatea creativă a artiştilor şi cercetătorilor deschişi spre inovaţie şi colaborare în domeniul dans contemporan, încurajează dialogul între artişti români şi străini.

Locaţie: Centre de création chorégraphique Trois – CL Luxemburg
Durata rezidenţei: o lună
Perioada rezidenţei: 5 august –5 septembrie 2012

Informaţii generale:
În anul 2012, cele două Centre vor realiza două rezidenţe artistice pentru un coregraf român şi un coregraf din Luxemburg.
Prin programul de rezidenţă, fiecare din cele două Centre oferă artistului rezident:
– posibilitatea de a dezvolta proiectul (de producţie sau cercetare) propus prin aplicaţie şi de a realiza o prezentare informală a acestuia la sfârşitul rezidenţei ;
– posibilitatea de a cunoaşte şi a se familiariza cu viaţa artistică din ţara respectivă;
– posibilitatea realizării schimbului de experienţă;
– posibilitatea de a realiza proiectul cu participanţi locali (actori profesionişti şi
amatori, studenţi, elevi etc.)
– Artiştilor rezidenţi li se oferă posibilitatea de a veni în contact cu scena culturală locală prin organizarea de vizite la instituţii culturale din zonă, întâlniri cu artiştii locali, vizionări de spectacole, expoziţii etc.

Centrul de Cultură “George Apostu” Bacău invită coregrafii români să aplice pentru o rezidenţă în luna AUGUST 2012 la Luxemburg.

1. Fiecare program de rezidenţă va include un workshop, realizat de către artist, pentru comunitatea locală si se va încheia cu o prezentare informala la finalul rezidentei.
Programul rezidentei de la Luxemburg va fi coordonat de Bernard Baumgarten, director artistic, Centre de création chorégraphique Trois C-L Luxemburg.

Criterii de selecţie:
– Solicitantul trebuie să fie artist profesionist, cu cel puţin trei ani de experienţă în domeniul dansului contemporan;
– Nivelul de interes pentru inovaţie în munca artistică, în context cultural străin;
– Realizarea proiectului/cercetării pe contextul local specific constituie un avantaj;
– Cunoaşterea limbii engleze/ franceze.

Condiţii de cazare şi lucru:
– Spaţiu adecvat pentru cazare şi pentru pregătirea hranei;
– Spaţiu de lucru
– Condiţii pentru utilizare internet

Condiţii financiare:
Centrul de rezidenţă oferă artistului:
– cazarea gratuită pe durata rezidenţei
– o bursă în valoare de 9.600 lei (suma brută), reprezentând transportul dus-întors la Centrul de rezidenţă din Luxemburg, cheltuieli pentru transport local şi cheltuieli de producţie aferente prezentării informale a proiectului de rezidenţă.

Asigurarea medicală pe durata rezidenţei este suportată de către artistul rezident.

Informaţii cu privire la rezidenţă:

Formularul pentru aplicaţie este disponibil pe site-ul: www.centrulapostu.ro; www.centrul-george-apostu.ro

Aplicaţia trebuie să conţină propunerea proiectului ce urmează a fi realizat pe durata rezidenţei, CV-ul artistului şi date referitoare la activitatea sa artistică

Aplicaţiile vor fi transmise prin poştă, pe adresa:
Centrul de Cultură “George Apostu” Bacău Str. Crângului, nr. 18, 600063 Bacău, jud. Bacău

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508