spot_img

Redeschiderea progresivă a Institutului Francez din România

Institutul Francez din România îşi redeschide, treptat, mediatecile din toată ţara şi reîncepe proiecţiile de cinema la Bucureşti, respectând toate reglementările în vigoare.

Mediateci

Din 15 iunie 2020, veţi avea din nou posibilitatea să împrumutaţi şi să restituiţi documente prin intermediul serviciului biblio drive din toate mediatecile Institutului Francez la Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara.

Cum funcţionează?

  1. Căutaţi documentele pe care doriţi să le împrumutaţi în catalogul online, carthame.ro.
  2. Trimiteţi lista de documente, precizând titlul, autorul şi cota, prin e-mail, la adresa  mediatheque.timisoara@institutfrancais.ro
  3. Mergeţi să vă recuperaţi documentele sau să le restituiţi pe cele împrumutate, prin biblio drive, la intrarea Institutului Francez, pe baza Cardului CulturaPlus. Angajaţii mediatecilor sunt bucuroşi să-şi regăsească cititorii, chiar dacă zâmbetul lor riscă să nu fie prea vizibil în spatele măştii.

Unde şi când?

Pentru moment serviciul va fi deschis de luni până joi, în intervalul orar 10.00 – 13.00, respectiv 14.00 – 18.00, pe Bd. C.D. Loga, nr. 46, Timișoara.

Responsabili împreună!

Este obligatorie purtarea măștii atunci când mergeți să restituiți sau să împrumutați documente.
Din motive de securitate, documentele restituite sunt păstrate într-un spațiu de depozitare timp de zece zile înainte de a fi împrumutate din nou, pentru a preveni o posibilă contaminare.

Abonament expirat/ Înscrieri

(Re)înscrierile vor fi posibile începând cu 15 iunie. Plata se va face exclusiv prin virament bancar. Sunați sau scrieți un email mediatecii pentru a obține coordonatele bancare.

Ce urmează?

Institutul Francez urmăreşte îndeaproape evoluția crizei sanitare și măsurile luate de autoritățile române. De îndată ce situația o va permite, va fi posibil şi accesul liber în mediatecă pentru a căuta documentele dorite.

Găsiţi mai multe detalii pe site-ul Institutului Francez: http://institutfrancais.ro/Timisoara/home. Toate noutățile sunt publicate și pe rețelele de socializare Facebook și Instagram ale Institutului Francez !

 

Cinema în aer liber la Institutul Francez din București

Curtea clădirii istorice a Institutului Francez de pe bulevardul Dacia 77 din Bucureşti se transformă în sală de cinema în aer liber.

Începând de sâmbăta, 13 iunie, spectatorii sunt aşteptaţi la film la căderea serii: proiecțiile vor începe imediat după 21:00. Publicul este încurajat să vină începând cu ora 20:00.

Va fi proiectat câte un film in fiecare seară. Programul detaliat si biletele sunt disponibile pe Eventbook https://eventbook.ro/hall/cinema-elvire-popesco

Terasa “Le Bistrot Social” va funcționa şi ea si va propune un meniu special « cinema ».

Sâmbăta, 13 iunie, după exact 3 luni de la închiderea temporară a cinematografului Elvire Popesco, Institutul Francez începe proiecţiile în aer liber cu un musical clasic, de neuitat, semnat de Jacques Demy și recompensat cu Palme d’Or la Festivalul de la Cannes în 1964: „Les parapluies de Cherbourg”. O veți putea revedea pe marea actriţă Catherine Deneuve, la doar 20 de ani, în primul rol major al carierei sale.

Proiecțiile vor avea loc cu respectarea tuturor regulilor sanitare în vigoare. Pentru siguranța tuturor este redus numărul de locuri disponibile. În caz de vreme nefavorabilă, proiecția va fi reprogramată în altă seară./ anunță Institutul Francez din Timișoara.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508