spot_img

Recital dedicat Reginei Elisabeta a României, la Mozarthaus Vienna

Luni, 20 martie 2017, de la ora 19.30, în Bösendorfer-Saal din Mozarthaus Vienna (Domgasse 5, 1010 Viena), Institutul Cultural Român de la Viena organizează în parteneriat cu FIVE PLUS Art Gallery din Viena recitalul de muzică clasică intitulat „Meines Herzens Königin“, dedicat Reginei Elisabeta a României. Concertul este susţinut de Peter Schöne (bariton) și Eduard Stan (pian) .

Program:

Clara Schumann: Ich hab’ in deinem Auge, Friedrich Rückert (1788-1866)

George Enescu: Reue (1898), Schmetterlingskuss (1898)

Wilhelm Furtwängler: Wenn die Engel Harfe spielen

Clara Schumann: Die Lorelei, Heinrich Heine (1797-1856)

Thilo Medek: Die Ahr (2003)

August Bungert: Sehnsucht nach dem Rhein op.49/1b, Widmung op.49/1a

Hermann Grädener: Rätsel op.44/4

George Enescu: Morgengebet (1908), Armes Mägdlein (1898)

Clara Schumann: Sie liebten sich beide, Heinrich Heine (1797-1856)

August Bungert: Der Schumacher op.49/6

George Enescu: Könisghusarenlied (1899), Maurerlied (1899)

August Bungert: Fischerlied op. 49/10

Clara Schumann: Volkslied, Heinrich Heine (1797-1856)

Agathe Backer Grøndahl: Geächtet op.60/6

George Enescu: Regen (1903 rev. 1936)

August Bungert: Märzsturm op. 44/3

Clara Schumann: Ich stand in dunklen Träumen, Heinrich Heine (1797-1856)

Peter Schöne este un bariton cunoscut pe plan internațional, specializat în interpretări de operă și lieduri, elogiat de publicații precum Süddeutsche Zeitung, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Opera Now și Opernwelt. După câștigarea în 2003 a concursului Franz Schubert und die Musik der Moderne de la Graz, au urmat alte premii (Bundeswettbewerb Gesang, ARD-Wettbewerb) care atestă succcesul său de-a lungul vremii. Peter Schöne a activat ca solist în numeroase opere și a participat la recitaluri în Europa, Rusia, America de Sud și Asia. De asemenea, a colaborat cu orchestre prestigioase precum Orchestra Simfonică Radio NDR (Hamburg), Orchestra Radio (München), Deutschen Kammervirtuosen, Schleswig-Holstein Festival Orchestra, Gächinger Kantorei sau ansamblul Kontrapunkte din Viena. De pianistul Eduard Stan îl leagă o colaborare artistică de durată.

Eduard Stan s-a născut în 1967 la Braşov, iar de la vârsta de 11 ani locuieşte în Germania. Este prezentat de publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung ca pianist cu „un eminent sens al timbrelor tonale şi al culorilor“. A susținut concerte în Europa și Statele Unite ale Americii în săli de concerte prestigioase precum Carnegie Hall New York, Wigmore Hall Londra, Salle Cortot Paris, Philharmonie şi Konzerthaus Berlin, Concertgebouw Amsterdam şi Konzerthaus Wien. A fost invitat la festivaluri internaţionale precum Massenet, LILLE PIANO(S) și Piano à Riom (Franţa), Festivalul Internaţional „George Enescu“ (România), Hohenloher Kultursommer şi Braunschweig Classix (Germania), Mid-Europe Festival (Cehia), Galway Schumann Festival (Irlanda) sau Julita Festival (Suedia). Student al lui Arie Vardi, Karl-Heinz Kämmerling și Martin Dörrie, Eduard Stan a absolvit Academia de Muzică și Teatru din Hanovra unde a obținut și diploma de master. A susţinut cursuri de măiestrie în Marea Britanie și Israel.

În data de 21 martie, la Palatul Elisabeta, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta va prezida o seară dedicată aniversării a douăzeci de ani de diplomaţie regală. Pe 21 martie se împlinesc douăzeci de ani de la vizita în Marea Britanie a Majestății Sale Regelui Mihai, însoțit de Regina Ana, de Principesa Moștenitoare Margareta și de Principele Radu. Aceasta a fost prima vizită din „Turneul regal NATO“ de susţinere a integrării României în Organizaţia Tratatului Nord-Atlantic. Din 1997 până astăzi, Familia Regală a susținut peste 10.000 de angajamente publice în interiorul țării și a efectuat 315 vizite oficiale în străinătate. (Sursa: familiaregala.ro)

www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508