spot_img

Raluca Marchiș lansează ”Selfie în oglindă. Când femeia devine mamă”, la Cluj

Joi, 16 aprilie 2015, ora 18:00, la Libraria Independentă Bookstory din Cluj-Napoca, Editura Herald vă invită la evenimentul de lansare a cărții ”Selfie în oglindă. Când femeia devine mamă”, de Raluca Marchiș.

Pe durata unei ore şi jumătate, începând cu ora 18:00, se va discuta într-o atmosferă caldă şi relaxată despre cartea emoţionantă a autoarei Raluca Marchiş, dar şi despre feminitate, despre provocările cu care se confruntă femeia atunci când devine mama şi despre această experienţă deopotrivă sublimă şi terifiantă. Autoarei i se va alătura şi psihologul Nora Niculescu, îndrăgită de publicul clujean şi din întreaga ţară pentru platforma sa online, CuibulBerzelor.ro, şi pentru cursurile de educaţie prenatală pe care le susţine.

”Această carte vă pune faţă în faţă cu fetiţa care îşi dorea să fie precum mama ei şi cu femeia care şi-a făcut loc în viaţă pentru o mamă şi un suflet nou.”- Raluca Marchiş

Selfie în oglindă. Când femeia devine mamă este o carte care, înainte de calitatea literară, se remarcă prin calitatea umană – sau de documentare a unor trăiri umane specifice. Este, de altfel, considerentul principal datorită căruia îmbogăţeşte acum portofoliul Editurii Herald. Nici jurnal, nici ficţiune, ”Selfie în oglindă” vorbeşte în cel mai explicit monolog personal despre căutările identitare cu care se confruntă o femeie care tocmai s-a trezit mamă. Trasând retrospectiv liniaţia bunică-mamă-fiică, Raluca Marchiş se caută şi se regăseşte pe rând în fiecare din cele trei figuri reprezentative ale reflexiilor unui selfie al cărui sens este unitatea pe care o dobândeşte după circa 2 ani şi sute de pagini scrise. La rândul lor, cititoarele se vor regăsi şi ele în fiecare din întrebările, dilemele, bucuriile şi neliniştile mamei universale al cărei portret se conturează în ”Selfie în oglindă”, un volum în care adevărurile profunde sunt spuse în treacăt, emoţiile intense sunt îmbrăcate în firescul categoriei numite generic mame, iar orice stridență de originalitate este evitată sistematic. Un text a-feminist, în care maternitatea nu este nici glorie, nici martiriu, „Selfie în oglindă” reinstaurează statutul de cool al feminităţii simple, neînzorzonate mediatic sau ideologic. O carte pentru iniţiaţi sau, mai bine spus, iniţiate, ”Selfie în oglindă”, nu este totuşi o lectură dedicată exclusiv mamelor. Dimpotrivă, dacă vreţi să ştiţi unde şi-a pierdut capul o proaspătă mamă, această carte vă oferă cel mai fidel gps.” – Sanda Watt

Raluca Marchiş, autoare de ficţiune şi auto-ficţiune deja la al treilea volum, se prezintă simplu ca „€žmamă şi soţie, de meserie bibliotecară, de ocupaţie ex-corporatistă, de vocaţie scriitoare”€. În afara cărţilor la care lucrează ca un ceasornicar din secolul trecut, îşi dă întâlnire cu prietenii şi fanii săi şi în articolele despre cărţi, filme şi alte pasiuni publicate în revista LaPunkt şi pe site-ul personal ralucamarchis.ro.

”Am pus punct tuturor dramelor devenirii şi am acceptat schimbarea ca fiind starea naturală de mamă, pe care am îmbrăţişat-o împreună cu toate celelalte mame ale lumii, dar păstrând-o pentru noi, ca pe un secret matern.”Raluca Marchiş

INTRAREA LA EVENIMENT ESTE LIBERĂ!

La finalul evenimentului va avea loc o sesiune de autografe.

ORGANIZATOR: Editura Herald

SUSŢINĂTORI: CuibulBerzelor.ro, Librăria Independenţa BOOKSTORY

PARTENERI: GoKid.ro, Mamicaurbana.ro, SuntPitic.ro, CalendarulMagic.ro

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508