spot_img

RADIO HITS la început de toamnă, pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian”

Duminică, 1 septembrie 2019, ora 20:00, Asociația pentru Promovarea Copiilor și Tinerilor Talentați din România în colaborare cu Teatrul Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” prezintă concertul RADIO HITS, Intrarea este liberă (în limita locurilor disponibile – 550). Vibe Orchestra dirijată de Alexandru Ilie și soliștii Ovidiu Anton, Ayona, Daniel Vots (violă) și Cosmin Stanciu (saxofon) vor interpreta piese dintre cele mai cunoscute din top-urile radio din toate timpurile, orchestrate de Dragoș Stama într-un stil nou și atractiv, pentru orchestră, band și soliști. Veți recunoaște cu ușurință sonoritățile celebrilor Led Zeppelin, Coldplay, Deep Purple, Daft Punk, David Guetta, Ed Sheeran, Justin Timberlake, Clean Bandit, Bon Jovi, Bruno Mars. Proiect cofinanțat de Ministerul Tineretului și Sportului la Concursul Național de Proiecte de Tineret 2019.

ALEXANDRU ILIE

Alexandru Ilie este în prezent dirijor al Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian” și al Operei Comice pentru Copii din București. A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București în anul 2011, la clasa maestrului Petru Andriesei, apoi a urmat cursurile de master la aceeași universitate, secția Stilistică Dirijorală la clasa maestrului Horia Andreescu. Alexandru Ilie s-a perfecționat, lucrând în cadrul cursurilor de măiestrie și nu numai, cu Enrique Garcia Asensio, Christian Badea, Jin Wang, Mark Stringer, David Crescenzi, Christian Ehwald sau Sigmund Thorp.
De-a lungul anilor, Alexandru Ilie a câștigat mai multe premii, cele mai recente fiind în anul 2018 când s-a clasat pe locul I la Concursul Național de Dirijat Ionel Perlea, Finalist și locul al V-lea la prima ediție a Concursului Internațional de Dirijat BMI și locul al III-lea la prestigiosul Concurs Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales. Pe plan extern, în anul 2016 a ajuns în semifinala Concursului Internațional de Dirijat “Felix Mendelssohn”, unde a obținut locul al V-lea dintr-un total de 240 de participanți.

Alexandru Ilie a susținut perioade de practică la Radiodifuziunea Română, Teatrul Național București și Opera Națională București. Printre orchestrele cu care colaborează se numără Orchestra Operei Brașov, Orchestra Operei Române Craiova, Orchestra Națională de Tineret a Moldovei, Orchestra Română de Tineret. În continuare îl puteți întâlni în stagiunile Filarmonicilor din Timișoara, Cluj, Ploiești, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Târgoviște sau Craiova.

OVIDIU ANTON

Solist vocal, chitarist, compozitor și textier, Ovidiu Anton și-a ales întotdeauna drumul așa cum a simțit, a dărâmat ziduri, și-a clădit prin muncă, talent, dăruire și demnitate o carieră incontestabilă, demonstrând astfel că este o voce rock exponențială a generației sale.

AYONA 

Ayona a început să studieze vioara la vârsta de 4 ani, la Liceul de Muzică „George Enescu”, din București. A continuat să studieze același instrument până la vârsta de 14 ani. În paralel cu vioara, a studiat pianul complementar de la vârsta de 11 ani. La 13 ani a hotărât să studieze canto – muzică ușoară. A fost admisă la liceu, la secția canto clasic, pe care a continuat să îl studieze și la Universitatea Națională de Muzică București, unde a absolvit.

Ayona este un artist complet care niciodată nu s-a limitat la un singur gen de muzică, astfel că cei mai bine de 20 ani de muzică, dar și ambitusul vocal i-au permis și totodată i-au creat o viziune mai amplă asupra repertoriului, abordând o multitudine de stiluri și genuri muzicale cum ar fi: jazz, rock, pop, dar și folclor și muzica țigănească stilizate pe ritmuri moderne de rock, dubstep. În 2018 a fost semifinalistă la Selecția Națională Eurovision cu o piesă compusă de câștigătorul din 2016 – Ovidiu Anton. În 2017 a participat la Selecția Națională Eurovision cu o compoziție proprie.

În 2006, a cântat împreună cu Jennifer Rush și Flavius Teodosiu, la concertul din Arad. Au urmat două colaborări cu Flavius Teodosiu și trupa sa din Germania, alături de artiști internaționali (Enrique Iglesias, Tom Jones, Ron White, Pamela Falcon etc.), dar și naționali (Andra, Luminița Anghel, Alex Velea, Delia, Andreea Bănică, Marcel Pavel etc).

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508