spot_img

Programul Teatrului Maghiar „Csiky Gergely” din Timișoara

AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul Teatrului Maghiar „Csiky Gergely” din Timișoara, în luna februarie 2018.

Joi, 1 februarie, 19:00 Sala Mare

RABENTHAL de Jörg Graser, regia Radu Afrim

„Dragostea este nemiloasă” – spune regizorul și autorul german Jörg Grasser. Negustorul de artă Maximilian Rabenthal își duce proaspăta soție, pe Helena, la petrecerea de nuntă care se ține la subsolul unui restaurant mizerabil, unde se servește doar „pește viu”. Helena este supusă la un șir de umilințe, pentru a-și amuza soțul blazat. O comedie neagră despre decadența burgeză și distracțiile care satisfac cele mai bizare curiozități.

Distribuție: Tokai Andrea, Csata Zsolt, Bandi András Zsolt, Borbély B. Emília, Vass Richárd, Lukács Szilárd, Mihály Csongor și Molnár Bence.

Interzis spectatorilor sub 14 ani.  Durata: 2 ore 20 minute

Bilete: 24/12 lei la casierie luni-vineri ora 16-19 şi în week-end înainte de începerea spectacolelor sau prin www.biletmaster.ro  Se asigură supratitrare în limba română.

Vineri, 2 februarie 2018, 19:00, Sala Mare

SHAKESPEARE, SONNET 66 după William Shakespeare, regia Kokan Mladenovic

O abordare nouă a textului „Sonetului 66”, care reprezintă un punct de pornire pentru discutarea problemelor universale ale societăţii. Un spectacol viu, cu muzică originală, bazat în cea mai mare parte pe mişcare şi un limbaj teatral universal. Fiecare vers din sonetul 66 este transformat într-o scenă despre foamea de înavuţire şi statut, imigranţi, terorism,  corporaţii, război, ambiţie, etc.

Distribuţie: Aszalos Géza, Balázs Attila, Bandi András Zsolt, Borbély B. Emília, Csata Zsolt, Éder Enikő, Horváth Anna, Kiss Attila, Kocsárdi Levente, Lőrincz Rita, Magyari Etelka, Mátrai Lukács Sándor, Mátyás Zsolt Imre, Molnár Bence, Molnos András Csaba, Simó Emese, Tar Mónika, Tokai Andrea

Durata: 1 ora 20 minute

Bilete: 24/12 lei la casierie luni-vineri ora 16-19 şi în week-end înainte de începerea spectacolelor sau prin www.biletmaster.ro Spectacol non-verbal.

Sâmbătă, 3 februarie 2018, 19:00, Sala Mare, spectacol invitat al M Studio din Sfântu Gheorghe

To_R, coregrafie și concept Frenák Pál

Coregraful maghiaro-francez Pal Frenak, recunoscut și premiat la nivel internațional, creează și trăiește paralel la Budapesta și la Paris. El a fondat prima sa companie în 1989, în Franța, însă, din anul 1999, a extins-o cu dansatori maghiari, continuându-şi activitatea în paralel, în Franța și Ungaria. Coregraful se inspiră adeseori din limbajul semnelor în producțiile sale, o experiență importantă din copilăria lui, părinții săi fiind surzi. Compania Pal Frenak a revoluționat scena dansului contemporan printr-un stil inedit și dinamic, cu o estetică sensibilă și un limbaj care depășește limitele expresivității verbale.

Spectacolul „Pomană” („To_R”) este o coproducție a Companiei Pal Frenak și a Studioului M. Regia și coregrafia spectacolului este semnată de Pal Frenak. Coregrafia îmbină stilul de dans inedit al lui Pal Frenak și limbajul semnelor, din care rezultă un joc al mișcărilor lineare și fluide.

Interzis spectatorilor sub 16 ani.  Durata: 50 minute

Bilete: 24/12 lei la casierie luni-vineri ora 16-19 şi în week-end înainte de începerea spectacolelor sau prin www.biletmaster.ro Spectacol non-verbal.

Joi, 8 februarie 2018, 19:00, Sala Studio

ULTIMA MUTARE (A VÉGJÁTÉK), inserturi din operele lui William Shakespeare, Friedrich Schiller, Eugène Ionesco și Örkény Istvàn, regia Kocsárdi Levente

“Care e secretul Teatrului? Dragostea, bineînţeles. Fără dragoste, durerea şi înfrîngerea sunt doar durere şi înfrângere. Nimic altceva. Dragostea, însă, le face să devină frumuseţe şi înţeles.” Spectacolul ne face cunoştinţă cu ultimii actori rămaşi într-un teatru vechi, a cărui clădire este propusă pentru demolare. Regele, Regina, Ducele şi Fata rememorează rolurile din vremurile de glorie, pledând pentru apărarea statutului actorilor şi al artei în societate. Pe fondul sonor al lucrărilor de demolare a teatrului, se vorbeşte despre construirea unui nou mall, a unui cartier rezidenţial sau a unei clădiri de birouri, situaţie atât de familiară în actualitate.

Distribuţia: Fall Ilona, Horányi László, Lukács Szilárd, Mátrai Lukács Sándor, Mátyás Zsolt Imre, Mihály Csongor, Szász Enikő, Vass Richárd

Durata: o oră 45 minute

Bilete: Bilete: 16/8 lei la casierie luni-vineri ora 16-19 şi în week-end înainte de începerea spectacolelor sau prin www.biletmaster.ro Se asigură traducere în limba română la cască.

Sâmbătă, 10 februarie 2018, 19:00, Sala Studio

GUPPI de Vasili Sigariev, regia Mucsi Zoltán

Guppi spune povestea impresionantă şi comică a unei femei nefericite, de a cărei existenţă se agaţă un bărbat bun şi altul rău. Femeia însingurată rătăceşte într-un labirint al afecţiunii, iubirii necondiţionate şi umilinţei. Spectacolul este o adaptare după textul lui Vasili Sigariev, scenarist şi regizor contemporan considerat de presa internaţională unul dintre principalele motoare ale noii dramaturgii ruse. Distribuţie: Nagy Dóra, Kiss Attila, Aszalos Géza, Makkai Eszter / Mag Tímea

Durata: o oră 40 minute

Bilete: 16/8 lei la casierie luni-vineri ora 16-19 şi în week-end înainte de începerea spectacolelor sau prin www.biletmaster.ro  Se asigură traducere în limba română la cască.

Joi, 14 februarie 2018, 17:00, Sala Studio. Spectacolul va fi urmat de o discuție cu publicul.

DEȘTEPTAREA PRIMĂVERII (A TAVASZ ÉBREDÉSE), de Frank Wedekind, regia Horváth Anna

Relaţia tensionată dintre părinţi şi adolescenţi în ceea ce priveşte curiozitatea sexuală, sentimentele şi senzaţiile noi pe care le simt băieţii în preajma fetelor, homosexualitatea şi consecinţele lipsei de comunicare cauzate de tabuuri şi preconcepţii – toate acestea sunt abordate într-un limbaj teatral modern. Textului i se adaugă monologuri cu caracter autobiografic scrise de actori şi se imprimă o atmosferă mai degajată, deschisă, susţinută de coregrafie şi muzica electrică. Din distribuţie fac parte studenţii Universităţii “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca şi a Universităţii din Târgu Mureş: Abai-Szabó Tamás, Daragus Anna, Matola Norbert şi Wessely Zsófia Anna, precum şi actorii profesionişti Éder Enikő, Gelányi Bence, Kiss Attila, Lőrincz Rita, Lukács Szilárd şi Mihály Csongor.

Interzis spectatorilor sub 14 ani. Durata: două ore 20 minute, o pauză

Bilete: Bilete: 16/8 lei la casierie luni-vineri ora 16-19 şi în week-end înainte de începerea spectacolelor sau prin www.biletmaster.ro Se asigură traducere în limba română la cască.

Sâmbătă, 17 februarie 2018, 19:00, Sala Mare

19:00 Sala Mare

DETALII NAIVE, TOTAL LIPSITE DE PROFUNZIME, DIN VIAȚA ȘI MOARTEA UNOR SPECTATORI (A NÉZŐ ÉLETE ÉS HALÁLA FELSZÍNES ÉS ÁRTATLAN TÖRTÉNETEKBEN ELMESÉLVE)

Scris şi regizat de Radu Afrim

Spectacolul este o incursiune în culisele teatrului, redand povestiri personale despre spectatorii imaginari intalniti si studiati de regizorul Radu Afrim, care in acest spectacol de autor exploreaza propriile motivatii si directii artistice. Haios, dinamic, cu multe trimiteri la cultura populară, „Spectatori” se numără printre cele mai complexe spectacole ale Teatrului Maghiar din Timișoara, incluzând întreaga trupă de actori și alți angajați ai teatrului.

Durata: 2 ore 40 minute

Distribuţia: Aszalos Géza, Baczó Tünde, Balázs Attila, Bandi András Zsolt, Borbély B. Emília, Csata Zsolt, Éder Enikő, Fall Ilona, Kiss Attila, Kocsárdi Levente, Lőrincz Rita, Lukács Szilárd, Magyari Etelka, Mátray László, Mátyás Zsolt Imre, Molnár Bence, Molnos András Csaba, Simó Emese, Szász Enikő, Szilágyi Olga, Tar Mónika, Tokai Andrea, Vass Richárd.

Bilete: Bilete: 24/12 lei la casierie luni-vineri ora 16-19 şi în week-end înainte de începerea spectacolelor sau prin www.biletmaster.ro Se asigură traducere în limba română.

Duminică, 18 februarie 2018, 19:00 Sala Studio

ZI-I! (HUZD RA!) – serată muzicală cu muzică maghiară interpretată de Borbély B. Emília, Éder Enikő, Kiss Attila, Molnos András Csaba

regia: Molnos András Csaba, conducător muzical: Borsos Pál

Durata: o oră 30 minute

Bilete: Bilete: 16/8 lei la casierie luni-vineri ora 16-19 şi în week-end înainte de începerea spectacolelor sau prin www.biletmaster.ro

Miercuri, 21 februarie 2018, 19:00, Sala Mare, spectacol invitat al Teatrului „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe

Paltonul de iarnă uitat pe mine, concert în memoria lui Cseh Tamás

Durata: o oră 50 minute

Bilete: 24/12 lei la casierie luni-vineri ora 16-19 şi în week-end înainte de începerea spectacolelor sau prin www.biletmaster.ro

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508