spot_img

Programul „E-Motional: rethinking dance” are nevoie de susținere

E-Motional: ultimul apel într-o campanie de crowdfunding, organizată în perioada 20 martie- 20 mai 2015 de către platforma ZonaD, în cadrul programului „E-Motional: rethinking dance”. AgențiadeCarte.ro susține mediatic această acțiune și vă prezintă, mai jos, toate detaliile oferite de Cosmin Manolescu și Ștefania Ferchedău.

La mai puțin de 2 ani de la campania noastră trecută, ne vedem nevoiți să ne întoarcem din nou înspre comunitate, beneficiari și public, pentru a vă cere sprijinul. În acest moment facem un ultim efort, împreună cu voi, ca să realizăm ce ne-am propus pînă la încheierea proiectului nostru în iulie 2015. Peste 300 de artiști și profesioniști ai dansului (coregrafi, dansatori, critici de dans, manageri și producători de dans) din 8 țări europene au participat sau beneficiat în mod direct de programul E-Motional în ultimii 4 ani. La finalul proiectului început în 2011, avem nevoie de voi și răspundem generozității voastre cu niște superpremii.

PROIECTELE PENTRU CARE VĂ CEREM SPRIJINUL

Proiectele pe care ne-am asumat că le vom realiza în perioada mai-iulie 2015 în cadrul programului european „E-Motional: rethinking dance” organizat de Fundația Gabriela Tudor, și pentru care încă avem nevoie de sprijin pentru a le putea duce la capăt sînt:

> Turneul coproducției [Fragil], realizată de Cosmin Manolescu în colaborare cu performerii Cristian Nanculescu (România), Giselda Ranieri (Italia), Tanja Andreeva (Norvegia). Ne bucurăm să avem ocazia să prezentăm spectacolul la Luxemburg, Cluj, București, Riga și Porto în perioada 29 mai – 5 iulie. [Fragil] este o piesă versatilă care instalează o relație dinamică între performeri și public, propunînd o reflecție atît asupra statutului dansului contemporan, cît și asupra responsabilității artistului și a rolului spectatorului. Au trecut deja 8 ani de la ultimul turneu de amploare cu „Paradis Serial”, în perioada 2003-2007, iar [Fragil] este un spectacol care vrem să aibă o viață cît mai lungă. Un trailer al spectacolului poate fi vizionat la https://vimeo.com/109679722.

> Producția DVDului „[Fragile] behind the scenes”, un documentar de making of al piesei, realizat de Tania Cucoreanu. Vrem să însoțim prezentarea spectacolului de un intro în procesul de lucru al artiștilor și să oferim publicului o altă perspectivă asupra piesei. Filmul va fi prezentat în conexiune cu spectacolele din turneu, iar 100 de DVDuri vor fi distribuite în mod gratuit, inclusiv donatorilor din această campanie.

> Susținerea a 4 proiecte artistice noi care vor fi dezvoltate în cadrul unor rezidențe 2 săptămîni la București. Platforma mobilă ZonaD va sprijini în luna iulie un format de cercetare interactiv între 3 proiecte de dans contemporan sau interdisciplinare, bazate pe mișcare. Artiștii vor asista la procesul de lucru al colegilor din celelalte proiecte și vor avea discuții și întîlniri pe durata rezidențelor, urmînd a se întîlni cu publicul la finalul perioadei de creație. Vor fi susținute 2 proiecte realizate de artiști români și 2 proiecte internaționale.

Programul nostru complet de evenimente este disponibil la https://zonadstudio.wordpress.com/ și www.e-motional.eu.

DE CE AVEM NEVOIE DE SUSȚINERE

În perioada 2013-2014, Fundația Gabriela Tudor nu a primit nici o finanțare de la Ministerul Culturii din fondurile alocate cofinanțării de proiecte europene, singura sursă destinată proiectelor precum E-Motional, deși este singurul lider de proiect european din România din domeniul artelor spectacolului. Aceasta a condus în mod direct la punerea în dificultate a realizării activităților noastre din 2015. Din 2013 am făcut toate demersurile posibile pentru a accesa acest fond, dar nu am obținut nimic, decît aroganță, dispreț și nerespectarea legislației în vigoare (consultă scrisoarea noastră din iunie 2014 https://zonadstudio.wordpress.com/2014/06/17/scrisoare-deschisa-proiect-european-realizat-fara-sprijinul-direct-al-ministerului-culturii/). Deși în 2014 și la început de 2015 am reușit să strîngem o parte din bugetul necesar proiectului E-Motional, prin finanțări de la Administrația Fondului Cultural Național, ArCuB, programul București 555, prin microfinanțări de la Trust for Mutual Understanding și de la Centrul Național al Dansului, încă ne lipsesc 14.500 Euro pentru a putea finaliza activitățile menționate în campanie și alte evenimente programate în perioada mai/ iulie. Aceasta sumă este esențială pentru a atinge pragul de cofinanțare de 50% al programului E-Motional, obligație contractuală pentru proiectele finanțate prin programul Cultura al Uniunii Europene.

Credem că împreună cu voi putem strînge 5000 Euro, urmînd ca diferența pînă la 14.500 Euro să încercăm să o strîngem din finanțări pe care le vom solicita în perioada ce urmează. Orice donație din partea voastră este binevenită și ne vom bucura să vă răspundem cu recunoștință, oferind la rîndul nostru o serie de premii speciale, prezentate mai jos.

CUM VOM FOLOSI BANII DONAȚI

A pune în mișcare o echipă internațională nu este un lucru ușor, așa încît donațiile strînse vor contribui parțial la costurile de transport și/ sau masă ale echipei de 5 persoane a piesei [Fragil] la Luxemburg, Cluj, București, Riga și Porto, precum și la costurile de cazare și masă pentru 2 artiști străini în rezidență București. Donațiile vor ajuta de asemenea la multiplicarea și tipărirea coperții DVDului „behind the scenes”.

Cei 5000 de Euro pentru care vă solicităm sprijinul sînt doar o contribuție parțială la costurile activităților din proiectul nostru.

CUM PUTEȚI DONA

Campania este deschisă între 20 martie și 20 mai 2015, perioadă în care sperăm să strîngem cu ajutorul vostru suma țintă. Puteți dona

– prin PayPal. Donația prin PayPal este rapidă și la îndemînă și nu e nevoie de cont pentru aceasta, se poate folosi cardul la fel ca pentru o plată online. Acces direct de aici: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=66QPQ72L2SKEL

– prin transfer bancar la:

Fundația Gabriela Tudor

Cod fiscal 9342651

Cont RON: RO21 RZBR 0000 0600 0747 7648

Cont EURO: RO97 RZBR 0000 0600 1381 2223

Cont USD: RO76 RZBR 0000 0600 1127 2171

Banca: Raiffeisen Bank, Sucursala Piața Amzei, București

Cod Swift: RZBRROBU

CE OFERIM

Toți donatorii vor fi menționați pe blogul ZonaD în secțiunea specială dedicată susținătorilor proiectelor noastre. Avem rugamintea ca atunci cînd faceți donația să ne transmiteți un email la serial.paradise@artsf.ro, pentru a avea contactele voastre și a stabili felul în care veți intra în posesia premiului oferit. Mulțumim. De asemenea, dacă doriți ca numele vostru să nu fie menționat sau să rămîneți anonimi, vă rugăm să ne spuneți. Premiile de mai jos sînt disponibile pentru donatorii români sau străini stabiliți în România. Pentru donatorii cu domiciliul în străinătate vă rugăm să consultați anunțul nostru în limba engleză.

5 Euro sau mai mult

Mulțumiri pe blogul ZonaD.

10 Euro sau mai mult

O invitație la spectacolul [Fragil] (București, 12 iunie) + Mulțumiri pe blogul ZonaD.

20 Euro sau mai mult

1 traistă E-Motional + 1 DVD „[Fragile] behind the scenes” + Mulțumiri pe blogul ZonaD.

30 Euro sau mai mult

Calendar E-Motional 2016, cu o selecție de fotografii din proiect și mulțumiri nominale + Acces gratuit la unul din atelierele conduse de Cosmin Manolescu pînă la finalul lui iulie 2015. Prima ocazie: 27-29 martie la ArCuB.

50 Euro sau mai mult

1 traistă E-Motional + 1 DVD „[Fragile] behind the scenes” + Acces la un atelier ZonaD + Calendar E-Motional 2016.

100 Euro sau mai mult

Cadou personalizat adus din turneul piesei [Fragil] la Luxemburg, Riga și Porto + Invitație la un cocktail organizat în conexiune cu un eveniment E-Motional + 1 DVD „[Fragile] behind the scenes” + Calendar E-Motional 2016.

PREMII SPECIALE

La finalul fiecărei săptămîni, dintre donatorii care contribuie cu sume peste 25 Euro vom trage la sorți o persoană care va primi unul din cadourile noastre superspeciale:

– Invitație la o cină cu povești și vizionări de filme din arhiva noastră de proiecte.

– O fotografie din spectacolul [Fragil] înrămată, cu autografele artiștilor.

– Obiecte de recuzită din diverse spectacole

– DVDuri și cărți de dans & performance.

– Catalogul și DVDul E-Motional 2011-2013.

Premii surpriza în cadrul unei trageri la sorți după închiderea campaniei.

Vă mulțumim pentru sprijin.

Let’s give it a final push up together.

Cosmin Manolescu & Ștefania Ferchedău

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508