spot_img

Primele două premiere ale stagiunii 2018-2019, primite cu aplauze la Opera Comică pentru Copii

În deschiderea noii stagiuni, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC) a prezentat bucureștenilor, în premieră, două spectacole inedite: ,,România Muzicală”, cu fragmente din cele mai frumoase creații ale unor celebri compozitori români, și impresionantul spectacol de balet ,,Poveste vieneză”. În următoarele două weekenduri ale lunii septembrie, publicul de toate vârstele este invitat să vadă ultimele patru reprezentații ale musicalului de excepție ,,Sunetul muzicii”, în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu.

În zilele de 8, 9, 15 și 16 septembrie, în Salonul Mozart, Ansamblul Liric al Operei Comice pentru Copii a susținut un spectacol muzical deosebit, cei 6 instrumentiști interpretând cele mai frumoase fragmente din creația unor mari compozitori români precum George Enescu, Ciprian Porumbescu sau Iosif Ivanovici. Concertul-lecție ,,România Muzicală”, o poveste spusă pe note muzicale, a impresionat publicul atât prin interpretarea Ansamblului, cât și datorită participării actorilor Raluca Botez, Ana Maria Caliță, Florin Crăciun și Ștefan Hotnog.

Sâmbătă și duminică, 15 și 16 septembrie, baletul ,,Poveste Vieneză”, cea de-a doua premieră a acestei luni, a adunat numeroși copii și părinți în Sala UnderGrant a Operei Comice. La spectacolele din acest weekend și-au făcut debutul pe scena Operei Comice 8 balerini străini dintre cei 19 pe care îi are OCC în acest moment în corpul de balet de 50 de persoane coordonat de Andreea Soare și Cătălin Caracaș. Cele mai frumoase valsuri vieneze vor putea fi admirate, în continuare, în reprezentațiile programate în zilele de 29 și 30 septembrie, de la orele 11:00 și 12:30.

S-a dat startul tururilor în spatele cortinei

Tot în acest sfârșit de săptămână, Sala Mare a Operei Comice pentru Copii a fost arhiplină la cele două reprezentanții ale superproducției ,,Sunetul muzicii”, în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu. La final, după cele peste două ore și jumătate ale emoționantului spectacol și după minute în șir de aplauze în picioare, copiii și părinții au avut ocazia să plece în primele tururi în spatele cortinei din această stagiune. Peste 100 de persoane au vrut să ia parte la experiența din culise, să descopere sălile de spectacol și să îi cunoască pe o parte dintre interpreți. Cei care nu au văzut încă ,,Sunetul muzicii”, o extraordinară punere în scenă a musicalului creat în 1959 de Richard Rodgers și Oscar Hammerstein, mai au ocazia să cumpre bilete la reprezentațiile din 22, 23, 29 și 30 septembrie.

În weekendul care s-a încheiat au avut loc o parte din preselecțiile pentru Atelierele ,,Micul Artist”. În perioada următoare continuă preselecțiile pentru grupele de blockflote, dansuri populare, benzi desenate, artă medievală și step. Informații complete despre programul preselecțiilor sunt disponibile pe www.operacomica.ro.

Salonul de scenografie cu Bogdana Pascal

În weekendul 22 – 23 septembrie copiii sunt invitați la ,,Salonul de scenografie”, coordonat de scenografa Bogdana Pascal, unde cei mici sunt încurajați să descopere tainele realizării unui spectacol. Participanții vor avea ocazia să inventeze imagini și să le asambleze, folosind numeroase mijloace de expresie, precum lumina și umbra, muzica, imaginea video sau costumul. Biletele se pot achiziționa din rețeaua bilete.ro.

Opera Comică pentru Copii la Sibiu Opera Festival

În 23 septembrie, echipa Operei Comice pentru Copii își dă întâlnire cu publicul din Sibiu, în cadrul ediției a XVII-a a Sibiu Opera Festival, unde va prezenta baletul ,,Don Quijote”, în regia și coregrafia lui Cătălin Caracaș. Spectatorii de toate vârstele sunt așteptați la reprezentațiile de la ora 16:00 și de la ora 19:00, în sala Teatrului Național ,,Radu Stanca”.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar aproape 15.000 de spectatori, iar în stagiunea 2018-2019 are programate peste 600 de reprezentații, dintre care 11 premiere.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508