spot_img

Primăria Capitalei deschide sezonul veseliei și distracției de Ziua Internațională a Copilului

Pe 1 iunie, Primăria Municipiului București, prin ARCUB, celebreză Ziua Internațională a Copilului alături de micii bucureșteni, în Parcul Cișmigiu și în cartierele orașului. Ajuns la ediția cu numărul 16, Cișmigiul Copiilor, sărbătoarea jocului și a bucuriei ce reunește anual peste 8.000 de participanți, se va desfășura între orele 11:00 și 21:00, în Parcul Cișmigiu. Aleile parcului vor fi transformate pentru o zi într-un spațiu al distracției, cu provocări creative și ore întregi de amuzament, atât pentru copii, cât și pentru adulții care îi vor însoți.

În premieră, evenimentului i se va alătura în acest an Caravana Gașca Zurli, cea mai iubită trupă pentru copii din România. Gașca Zurli călătorește cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului în tot Bucureștiul într-o singură zi, la bordul camionului multicolor care răspândește muzică și veselie. Trupa de artiști va susține câte un spectacol în fiecare sector al Capitalei.

TRASEUL CARAVANEI

Caravana Gașca Zurli va porni din Piața Universității (din fața TNB) la ora 10:00 și va opri pentru reprezentații în următoarele puncte:

Sector 1- Parcul Floreasca, ora 10.30 (Bdul Mircea Eliade)

Sector 2 – Parcul Național, ora 11.40 (Strada Maior Ion Coravu)

Sector 3 – Parcul IOR, ora 12.50 (Strada Lotrioara)

Sector 4 – Parcul Carol, ora 14.00 (Piața Libertății)

Sector 5 – Parcul Sebastian, ora 15.10 (Strada Moțoc)

Sector 6 – Parcul Crângași, ora 16.20 (Calea Crângași)

Cișmigiul Copiilor, manifestarea așteptată de toți micuții din Capitală, va aduce în mijlocul orașului aceeași atmosferă ruptă din poveștile copilăriei, cu spectacole de dans, concerte susținute de corurile de copii și atracții interactive. Copiii vor avea parte de ore întregi de distracție și veselie în natură, cu jocuri, piese de teatru și reprize de face painting.

Show-ul de pe scena din centrul Parcului Cișmigiu va fi prezentat de cunoscuții realizatori TV Răzvan Simion și Dani Oțil. Aici vor avea loc reprezentații de dans, recitaluri corale și concerte ale celor mai îndrăgite formații pentru copii. Dintre grupurile artistice prezente, amintim: grupul DoReMi, cu un spectacol de dans și momente artistice vocale, Corul de copii Allegretto, cu o tradițe de peste 40 de ani și cu numeroase participări peste hotare și Corul de copii Radio, înființat în 1945 și distins cu titlul de ambasador cultural al Uniunii Europene. De asemenea, vor mai evolua Grupul vocal Melodia, cu un repertoriu românesc și internațional, dansatorii de la școala Show Dance Art, cunoscuți publicului din aparițiile TV și grupul vocal Sunetul Muzicii, cu soliști de canto laureați în cadrul a numeroase festivaluri naționale.

Ziua de distracție se va încheia cu trei dintre cele mai în vogă nume ale momentului în muzica românească: Formația The Motans, precum și solistele Alina Eremia și Nicole Cherry.

Marionetele și actorii independeți le dau întâlnire tuturor copiilor La Cetate, cu spectacole de teatru, reprize de dans și jocuri antrenante. Printre multe alte reprezentații se remarcă spectacolul “Rapunzel”, pus în scenă de Asociația CREAS, care transpune în teatru de păpuși cunoscutul basm al fraților Grimm. “Ursul păcălit de vulpe” va prinde viață datorită artiștilor din trupa de teatru Mirciolino, iar concertul muzical pop-rock al marionetelor companiei de teatru Pur Anima promite să amuze întreaga asistență. Compania de Teatru Interactiv îi incheamă pe micuții din public în lumea fascinantă a creaturilor marine, iar Trupa de teatru Mușchetarii va spune povestea lui Pinocchio și a aventurilor care l-au făcut iubit în lumea întreagă. Trupa de teatru MagicArt aduce în Cișmigiu broscuțele Georgică și Matilda, într-un spectacol despre proverbe și înțelepciunea populară.

Cișmigiul Copiilor le va oferi celor mici ocazia de a-și exersa abilitățile și de a învăța lucruri noi, într-o atmosferă ludică. Pe aleile parcului, copiii vor descoperi ateliere precum cele de origami, arta actorului, pictură, fun science, reciclare creativă și păpuși de mână, percuție, tobe africane, precum și atelierul de pantomimă.

Maeștrii de la Cortul Magic vor încânta publicul curios cu numerele lor captivante. Vor evolua, începând cu ora 15:00, nume cunoscute precum Teo Magic Show, Ștefania Bănică, Emil Drăgan sau Magi Tot. Celebrul iluzionist Rothini va încheia seara de magie cu trucurile sale ce țin asistența cu sufletul la gură.

După o repriză sănătoasă de amuzament, alături de caricaturiștii și portretiștii de pe Podul Artelor, micuții invitați la eveniment își vor exersa talentul artistic pe Aleea Desenului. Corabia Piraților este locul de unde copiii vor pleca acasă cu figurinele din baloane modelabile, iar jocurile gonflabile din Pajiștea Jocurilor așteaptă doar să fie descoperite.

Ferma Animalelor îi va transpune pe toți copiii în lumea de poveste al vacanțelor la bunici, în timp ce pasionații de face painting și instantanee foto se vor reuni la Foișor. Cei mai talentați dintre micuții melomani vor putea participa la sesiuni de karaoke, organizate la intrarea principală în parc.

Parteneri media: MAGIC FM, RFI România, Radio România Cultural, Radio România Internațional, Mami, Draga mea pentru copii, orasulm.eu, inoras.ro, goingout.ro, urban.ro, ziarulmetropolis.ro, getlokal.ro, clopotel.ro, copilul.ro, melc-codobelc.ro.

Detalii pe www.arcub.ro

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și al Zilelor Bucureștiului.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508