spot_img

Premiile Salonului Internaţional „Eurofotoart” 2015

Vernisajul Salonului Internaţional dedicat Zilei Europei va avea loc sâmbătă, 9 mai 2015, de la ora 11.00, în Galeria „Euro Foto Art” din Oradea (Piaţa 1 Decembrie nr. 12) şi, cu sprijinul „Transilvaniei Tour” SA Băile Felix, la ora 12.30, în noua Galeria „Euro Foto Art” din cadrul Hotelului „Crişana” din localitate, care urmează să fie înaugurată cu această ocazie. Trofeul de cristal al Salonului Internaţional a revenit artistului fotograf Tudosescu Gabriel din Bucureşti (membru al Asociaţiei „Euro Foto Art” din Oradea), care a obţinut cele mai multe premii şi a avut lucrări acceptate la Salonul internaţional. Cu această ocazie au fost acordate în cele 4 secţiuni 24 de plachete „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly” artiştilor fotografi din Germania, Italia, Spania, România, Ucraina şi Ungaria.


Recent s-a încheiat lucrările de jurizare a imaginilor sosite pentru Salonului Internaţional „Eurofotoart”, organizat de Asociaţia „Euro Foto Art”, cu sprijinul Reprezentanţiei Comisei  Europene în România şi al Biroului de Informare a Parlamentului European în România, sub patronajul Ministerului Culturii şi a Consiliului Judeţean Bihor. Pentru ediţia a VII-a a Salonului Internaţional au fost înregistrate 2072 de imagini realizate de artiştii fotografi din 14 ţări Europene respectiv din SUA, Japonia şi China.

Juriul internaţional format din artişti fotografi reputaţi:  Georg S.Holzmann E.FIAP, Hon E.FIAP (Germania) – preşedintele juriului, Viorel Simionescu  EFIAP (Canada), Kiss Imre AFIAP (Hungary), Oltean Marcel AFIAP (România) şi Both Gyula AFIAP (România), au jurizat lucrările primite prin internet fără să cunoască numele autorilor şi au acceptat pentru Salon 186 de imagini reaizate în Europa (care au întrunit punctajul mediei  7) şi a premiat cele mai valoroase.

Medaliile de aur „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly” au fost acordate artiştilor fotografi Adrian Petrişor din România (secţiunea A), Perini Valerio EFIAP din Italia (secţiunea B), Kerekes István EFIAPp din Ungaria (secţiunea C) şi Lazar Ioan Ovidiu din România (secţiunea D). Medaliile de argint au fost acordate artiştilor fotografi: Tudosescu Gabriel din România (secţiunea A), Ovi D. Pop din România (secţiunea B), Tudosescu Gabriel din România (secţiunea C) şi Aelenei Robert Cătălin din Spania (secţiunea D). Medaliile de bronz au obţinut artiştii fotografi: Tudosescu Gabriel din România (secţiunea A), Fudulu Cătălin AFIAP din România (secţiunea B), Kerekes István EFIAPp din Ungaria (secţiunea C) şi Zsolt András din România (secţiunea D).

Artistul fotograf Ştefan Tóth AFIAP, preşedintele cunoscutei asociaţii internaţionale şi directorul salonului a precizat faptul că „în premieră Europeană acest salon a fost organizat pentru artişti fototografi „pretenţioşi”, ca o alternativă calitativă la alte saloane organizate cu diferite patronaje. De asemenea a apreciat faptul că deşi regulamentul a fost difuzat cu o întârziere mai mare  „încredere” a noului scop propus de organizatorii salonului au avut artiştii fotografi din România. Niciodată nu a fost înregistrată o asemenea participare cantitativă, dar mai ales calitativă a artiştilor fotografi din România”.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508