spot_img

Premiera spectacolului ”Iulius Caesar” de W. Shakespeare, în regia lui Peter Schneider

Duminică, 17 aprilie 2016, în cadrul Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova, ediția a X-a, va avea loc premiera spectacolului ”Iulius Caesar” de W. Shakespeare, în regia lui Peter Schneider.

Invitat pentru a doua oară să monteze pe scena Naționalului craiovean, după ce a regizat aici spectacolul „Hot l Baltimore” (2014), Peter Schneider revine cu plăcere spre a lucra din nou cu trupa de actori craioveni.

Regizorul Peter Schneider este laureat al unui premiu Tony pentru rolul de producător la The Lion King pe Broadway, pentru regia spectacolului Sister Act, The Musical în Londra și pentru că a fost regizorul reputatei artiste florentine Maria Cassi în noul ei spectacol, My Life with Men and Other Animals. Waking Sleeping Beauty, un documentar pe care l-a produs despre animația Disney în perioada 1984 – 1994, a primit recenzii entuziaste. Printre proiectele adiționale de regie se numără Pal Joey, Breakup Note Book, opera de Marc Blitzstein, Regina, Normans Ark, o relansare a Grand Hotel, the Musical, o animație live action cu Julie Andrews în rolul principal, celebrând a 40-a aniversare a musical-ului Mary Poppins. A produs Elton John and Tim Rice’s Aida pe Broadway. În timpul mandatului său de 17 ani la Walt Disney Company, unde a deținut diverse titluri printre care Președinte de Animație și Teatru, și Președinte al Studioului, a fost responsabil pentru crearea și distribuirea a peste 50 de filme de animație și live action, printre care și The Lion King, Beauty and the Beast (câștigător al Golden Globe), Little Mermaid, Toy Story, Roger Rabbit, Remember the Titans și Princess Diaries. Deține un doctorat onorar din partea Purdue University, este membru al comisiilor American Theater Wing (premiile Tony), Broadway Cares/Equity Fights și Broadway Across America, și este campion mondial la bridge, fiind câștigător al Transnational Open Teams în Estoril, Portugalia.

Versiunea scenică a acestui spectacol cu piesa „Iulius Caesar” de W. Shakespeare, se bazează pe traduceri semnate de Lucia Verona şi Horia Gârbea. Distribuția spectacolului este alcătuită din actorii Adrian Andone, Vlad Udrescu, Claudiu Bleonț, Cătălin Vieru, George Albert Costea, Gina Călinoiu, Tamara Popescu, Ştefan Cepoi, Eugen Titu, Gabriela Baciu, Angel Rababoc, Claudiu Mihail, Nicu Vicol, Alex Calangiu, Romanița Ionescu, Corina Druc, Luca Moșoiu, Andrei Nedelea, și copiii David Didu și Alexandru Dragomir.

Pentru spectacolul „Iulius Caesar” de W. Shakespeare, regizorul Peter Schneider lucrează alături de asistentul de regie Dragoș Alexandru Mușoiu, împreună cu actorii Teatrului Național Marin Sorescu din Craiova, dar este însoțit și de o numeroasă echipă de colaboratori de prestigiu: producătorul creativ Elisabetta di Mambro, dramaturgia este semnată de Patrick Pacheco și Iolanda Mănescu; decorul este semnat de tânărul scenograf Adrian Damian, în plină ascensiune artistică, recent nominalizat la premiile UNITER 2016 pentru cea mai bună scenografie. Asistent scenografie este arh. Andreea Simona Negrilă, iar costumele sunt create de scenografa Cristina Milea. Muzica spectacolului este special compusă de muzicianul Cari Tibor. Coregrafia spectacolului este semnată de Simona Deaconescu, video design – Irma de Vries, light design – Daniel Klinger, sound design – Tom Brânduș. Consultant artistic este tânărul actor și regizor Laurențiu Tudor.

Spectacolul „Iulius Caesar”, de W. Shakespeare se va juca la sala « Amza Pellea » a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, iar premiera va avea loc în cadrul Festivalului Internațional Shakespeare – Craiova 2016 – ediția a X-a, pe data de 17 aprilie 2016.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508