spot_img

Poetul Codruţ Radi lansează volumul ,,Celălalt, hotar cu mine”

Miercuri, 24 iunie 2015, ora 14.00, la Centrul Cultural ,,Carmen Sylva” din Sinaia, va avea loc lansarea volumului de poezie ,,Celălalt, hotar cu mine”, de Codruţ Radi. Volumul a apărut la Editura Tracus Arte. Printre invitați, scriitorii: Dan Mircea Cipariu, Adrian Lesenciuc, Dinu Grigorescu, Adrian Munteanu, Ion Popescu Topolog, Daniel Drăgan, Virgil Borcan, Florin Dochia, Constantin Trandafir, Christian Crăciun, Dănuț Ungureanu, Viorica Răduță, Ioana Sandu. Moderator: prof. Ion Floricică.

CODRUŢ RADI s-a născut în 05.10.1957, la Sinaia. A absolvit, în 1983, Facultatea de Energetică din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti.

Din 1991 s-a dedicat activităţii de librar, actual mente manager al librăriei ,,Flower Power” din Sinaia.  Este membru fondator  (în 1981) al cenaclului ,,Simion Stolnicul” din Comarnic, la care va activa până în 1987 şi, apoi, de la înce putul anului 1990 până la dizolvare , după moartea mentorului cenaclului, profesorul Dan Rădulescu (decembrie 1990).

Membru, din 1995, al Cenaclului ,,Lucian Blaga” din Sinaia, în perioada 2014-2015, preşedinte al acestuia.  Membru al ,,Grupului de la Ploieşti” după anul 2000, al Societăţii Literare ,,Sinaia”, al Fundaţiei ,,Cezar Petrescu” Buşteni,  membru, din 2002, al Societăţii Scriitorilor ,,Costache Negri”- Filiala Ploieşti, în cadrul căreia a primit mai multe premii şi diplome de merit (în 2002, 2004, 2005). Frecventează, de mai mulţi ani, Cercul Literar ,,Geo Bogza” din Câmpina.

A publicat volumele de versuri: ,,Răspântia zeilor”, Editura Anima Bucureşti, 2002, ,,Autoportret metafizic”, Editura Anima Bucureşti, 2002, ,,Punţile dinspre deşert”, Editura Anima Bucureşti, 2004, ,,Dincolo de-a fi”, Editura Premier Ploieşti, 2008, ,,Porţi de…vreme închise”, Editura Premier Ploieşti, 2013, ,,În..treimea ocultă”, Editura Arania Braşov, 2014. Este cuprins,de asemenea, în mai multe antologii de poezie:,,Călătorie inefabilă”, Ploieşti 2003 (antologie a ,,Grupului de la Ploieşti), ,,Timp îndrăgostit de cuvinte”, Sinaia, 2005 (antologie a Cenaclului ,,Lucian Blaga” Sinaia), ,,Remember poetic”Ploieşti, 2008, (antologie a poeţilor prahoveni), ,,Maratonul Poeziei”, Câmpina, 2013, ,,Maratonul Poeziei”, Câmpina,2014, ,,Amor Carmina”, (antologie de poezie românească publicată în 2014 în revista ,,Urmuz”).

A făcut parte din colectivul redacţional al revistei ,,Sinteze literare” Ploieşti, în perioada 2004-2006, a fost membru corespondent al publicaţiei ,,Transilvania Expres” din Braşov, la începuturile acesteia, a făcut parte din colec tivul redacţional al revistei ,,Alternativa cultu rală” Sinaia, cu o scurtă perioadă de apariţie şi al revistei ,,Sinaia Excelsior” ( redactor-şef, în prima perioadă de apariţie).

A publicat poezie, poeme, eseuri, reporta je în reviste precum ,,Sinteze Literare” Ploieşti, ,,Axioma”  Ploieşti, ,,Revista Nouă” Câmpina, ,,Urmuz” Câmpina, ,,Alternativa culturală” Sinaia, ,,Sinaia Excelsior”,,,Cervantes”, Dublin, mai multe interviuri în ,,Ziar” de Sinaia.A fost semnalat, poetic sau critic, şi în alte publicaţii de cultură, precum ,,Dilema Veche” Bucureşti, ,,România Literară” Bucureşti, ,,Convorbiri Literare” Iaşi, ,,Cafeneaua Literară” Piteşti, ,,Dunărea de Jos” Galaţi,  ,,Oglinda Literară” Focşani, ,,Luceafărul” Bucureşti, ,,Agenţia de Carte” Bucureşti, ş.a…..

Este la cea de-a treia expoziţie personală de grafică şi desen,  ,,România veche-n tuşe noi”,  după ,,Sinaia, de la schituri la palate” (2013) şi ,,Simboluri şi viziuni”, adaptată în 2014 pentru volumul ,,În..treimea ocultă”.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508