spot_img

Paula Seling în concert la Sala Radio

Duminică, 28 aprilie 2013, ora 19.00, la Sala Radio din Bucureşti va avea loc recitalul extraordinar de Paşte oferit de Paula Seling. Programul serii va include cântece sfinte specifice sărbătorii, cele mai multe dintre acestea fiind incluse pe albumul “La umbra crucii tale”. Nu vor lipsi piesele “Ridica-voi ochii”, “Blândul păstor”, “Cruce sfântă părăsită”, “Auzi, cerule” sau celebra “Rugă”, compusă de Vali Sterian pe versurile lui Corneliu Coposu.

Cel mai mare instrument muzical de acest tip din România şi una dintre cele mai mari din Europa – cu 7.600 de tuburi – orga construită în Cehia în anul 1960 va uimi publicul prin sonoritatea sa deosebită graţie interpretării propuse de organistul MARCEL COSTEA. Artistul a urmat studii la Pontificio Istituto di musica sacra de la Roma şi are o activitate extrem de bogată în sfera muzicii sfânte: este dirijor al ansamblului Musica Sacra (al Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti), capelmaestru şi organist la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti şi membru fondator al trio-ului baroc Ethos, susţinând concerte în ţară şi străinătate.

Alături de Paula Seling (voce şi pian), se va afla de asemenea şi pianistul CĂLIN IONCE, care este şi orchestratorul tuturor pieselor ce vor fi prezentate în cadrul evenimentului. Călin Ionce este autor a numeroase compoziţii proprii pentru diverse formule instrumentale, coloane sonore pentru spectacole de teatru şi film, aranjamente muzicale, dar are şi o însemnată activiate concertistică şi dirijorală.

După o intensă pregătire muzicală începută în copilărie, în 1997 Paula Seling a susţinut un recital în deschiderea concertului Joan Baez la Bucureşti, a obţinut Trofeul Mamaia şi a lansat primul său album, „Only Love”, înregistrat la Sound House Records – Germania. Au urmat apoi numeroase realizări precum: lansarea albumului „De dragoste” – 1999, ce conţinea zece piese compuse de Nicu Alifantis, premiul „Hitul Anului” la Festivalul de la Mamaia pentru „Ploaie în luna lui Marte” ş.a. În ianuarie 2001 a apărut „Mă voi întoarce”, un album special, pe care este inclusă şi piesa „Lângă mine”, duet cu Direcţia 5.

În 2001, artista a fost distinsă cu Premiul pentru cea mai bună voce feminină la Premiile Industriei Muzicale Româneşti, în aceeaşi perioadă realizând videoclipul piesei „Serile verii”, filmat în totalitate sub apa. Clipul i-a dus premiul pentru cel mai bun artist într-un videoclip, iar regizoarei distincţia pentru cel mai bun videoclip la MTV Music Awards România 2002. Au urmat înregistrări şi contracte în mai multe ţări europene şi un frumos videoclip filmat la Veneţia – pentru piesa „Timpul” .

Alături de soţul său, Paula Seling şi-a deschis casa de producţie UNICORN RECORDS. Anul 2007 a însemnat alte evenimente importante: recital în deschiderea concertului lui Michael Bolton – Braşov, recital în deschiderea concertului lui Beyonce – Cluj şi o apariţie alături de Anitha Doth, fosta membra a trupei „2 Unlimited”, pe scena festivalului Callatis, anul următor aducând în cariera Paulei Seling mai multe concerte alături de Al Bano. În 2010 Paula Seling a reprezentat România la Eurovision, în acelaşi an albumul „Culeg vise” primind premiul Radio România pentru cel mai bun album.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508