spot_img

Opera Comică pentru Copii vă invită la aventuri magice în Festivalul ”Opera Copiilor”

Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), îi invită pe cei mici, alături de părinții lor, la Festivalul ”Opera Copiilor” (FOC). Timp de 4 weekend-uri pline, Opera Comică pentru Copii îi sărbătorește pe cei mici la Festivalul ”Opera Copiilor” (FOC). În perioada 24 mai – 16 iunie 2019, copiii sunt invitați, alături de părinții lor, la cea de-a V-a ediție FOC, care îi așteaptă cu surprize și activități grozave. Curtea OCC și Zona Aventura Parc vor fi locurile unde copiii vor putea să descopere și să se bucure de jocuri variate, precum și alte activități pregătite special pentru ei. De asemenea, pe scenele celor trei săli, Sala Mare, Sala UnderGrant și Salonul Mozart, dar și în aer liber și în Grand Arena, se vor desfășura peste 60 de reprezentații ale celor mai îndrăgite spectacole ale Operei Comice pentru Copii, precum și spectacole-eveniment ale invitaților speciali!

Activități în Festivalul Opera Copiilor 2019

  • 60 de spectacole proprii ale OCC
  • Show De Magie și Gale cu invitați speciali
  • Târg și zone de relaxare
  • Treasure Hunt
  • Workshop-uri și Ateliere creative
  • Piscină cu bile
  • Jocuri și concursuri
  • Water Fight
  • Cinema On Roof, împreună cu Animest
  • Pașaport de festival
  • Pictură și desen
  • Spectacole în aer liber
  • Aventura Parc
  • Expoziții interactive
  • Grădina cu fluturi vii
  • Observator de stele
  • Acvariile cu pești exotici
  • Bibliotecă Vie
  • VR Zone
  • Fun Racing
  • Concursul FAN OCC
  • Escape Room
  • Colțul cu clopoței
  • Vedete care citesc povești copiilor (artiștii Felicia Filip, Anna Ungureanu, Corina Dumitrescu, Toth Zoli, vicecampioana olimpică și campioana europeană la sărituri – Vali Ionescu Caciureac și mulți alții).

 

Micuța Dorothy se întoarce acasă!

Musicalul ,,Micuța Dorothy”, în regia Antoanetei Cojocaru revine la OCC. Inspirat din faimosul roman pentru copii ,,Vrăjitorul din Oz”, de Lyman Frank Baum prezintă emblematica poveste a micuței Dorothy și a prietenilor săi, care pornesc spre tărâmul fermecat al Vrăjitorului din Oz în căutarea unor experiențe noi. Cei care doresc să vadă una din cele 5 reprezentații ale spectacolului, programate pe 17 mai, ora 18:30, 18 mai, orele 11:00 și 17:00 și pe 19 mai, orele 11:00 și 15:00, pot achiziționa bilete de pe www.bilete.ro.

Încă de la premiera sa din anul 2017, spectacolul, a cărui scenografie este semnată de Vladimir Turturică, cu muzica realizată de Marius Țeicu și libretul de Silvia Kerim, s-a bucurat de fiecare dată de prezența unui public numeros. Timp de o oră și jumătate, Sala Mare a Operei Comice pentru Copii se transformă într-o lume de basm, cu decoruri viu colorate și efecte speciale impresionante. Povestea micuței Dorothy este oferită celor mici cu entuziasm de către tinerii artiști ai OCC, care reușesc să dea viață personajelor de basm printr-o interpretarea plină de vitalitate și bucurie. Musicalul ,,Micuța Dorothy” promite să le ofere copiilor veniți la spectacol o lecție valoroasă – Nimic nu e mai puternic pe lume decât prietenia adevărată!

 

Baletul ,,Mirandolina” revine pe scena Operei Comice pentru Copii

În luna mai, baletul ,,Mirandolina”, creație a coregrafului Mihai Babușka, are programate 5 reprezentații la Sala UnderGrant a Operei Comice pentru Copii. Spectacolul, interpretat de tinerii dansatori ai teatrului, este inspirat din piesa de teatru ,,Hangița” de Carlo Goldoni și prezintă, în pași de dans, povestea unei tinere fermecătoare care, odată cu moștenirea unui han, începe să fie curtată de numeroși pretendenți, unul mai caraghios decât altul. Plin de întâmplări comice și încurcături amuzante, baletul ,,Mirandolina” este un spectacol pe gustul spectatorilor de orice vârstă. Biletele pentru reprezentațiile din 17 mai, ora 18:00, 18 și 19 mai, orele 11:00 și 13:30, pot fi achiziționate de pe site-ul www.bilete.ro.

Opera Comică pentru Copii vă invită la atelierul interactiv ,,Salonul de Balet”

Pe 18 și 19 mai, de la ora 12:00, cei care doresc să descopere etapele pe care le parcurge un dansator până a ajunge la grația și precizia care îi sunt admirate pe scenă, sunt invitați la ,,Salonul de balet”, un spectacol-atelier interactiv susținut de balerina și coregrafa Corina Dumitrescu. Toți iubitorii dansului sunt așteptați la Salonul Mozart pentru a porni în această călătorie inițiatică în lumea fascinantă a baletului. Cei mici vor avea acces la exemplele mișcărilor din scene din balete celebre, adaptate pe înțelesul lor și interpretate de Ansamblul de Balet al Operei Comice pentru Copii.

 

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 15.000 de spectatori. În anul 2018, Opera Comică pentru Copii a pus în scenă 741 de spectacole pentru care s-au vândut 135.000 de bilete.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508