spot_img

Omri Mor, pianistul virtuoz din concertele lui Avishai Cohen, vine la București

Joi, 7 noiembrie 2109, de la ora 19, la Sala Dalles (Bd. Nicolae Bălcescu nr. 18), •   Omri Mor propune publicului bucureștean proiectul “It’s about time !”, primul său album în calitate de lider de trupă și compozitor.

Omri Mor a încântat deja multe inimi de melomani din România. Fanii lui Avishai Cohen l-au descoperit și aplaudat la București și la Gărâna, cu ocazia unor concerte fulminante. Fie că a fost contrabasistul Avishai Cohen, fie trompetistul cu același nume, nu contează, pentru că Omri Mor le-a fost amândurora pianist.

 

Omri Mor este un tânăr și chipeș virtuoz al pianului, născut la Ierusalim și crescut învăluit de toate muzicile Orientului Mijlociu și ale Maghrebului la care puteți visa. A urmat o formare de muzică clasică, apoi o alta pe jazz, a studiat cu maeștri ai oud-ului muzica din nordul Africii și a cântat alături de cele mai mari nume din jazz, muzică clasică și muzică arabo-andaluză.

 

În ultimii ani, compozitorul din Omri Mor și-a valorificat talentul în formule proprii și așa au urcat cu succes pe scene grupurile la care este lider. Cel mai nou dintre ele este trio-ul care îi poartă numele și pe care îl veți asculta pe 7 noiembrie la București.

 

Muzica trio-ului încapsulează influențele muzicale dragi lui Omri Mor: melodii algeriene străvechi colorate de armonii la pian, ritmuri nord-africane întrețesute de improvizații de jazz.

 

Karim Ziad din trupa lui Omri este o legendă a percuționiștilor din lumea arabă, stăpânind toată gama de instrumente și ritmuri din această zonă, și nu numai. Karim este nelipsit de pe scenele de jazz, unde a cântat alături de Joe Zawinul, în Joe Zawinul Syndicate, de Nguyen Le, de BOJAN Z, de Cheb Mami și are chiar și propriul său grup, Ifrykia, format din Bojan Z., Nguyen Le, Michel ALibo și Jean-Philippe Rykiel, cu care a scos un album fabulos la ACT. Dincolo de jazz, Karim Ziad este nelipsit din proiectele de muzică arabo-andaluză și este cap de afiș în marile festivaluri de muzică World.

 

 

 

Născut în Capetown, din Africa de Sud, contrabasistul Gilad Abro, s-a mutat în Israel, în 1991. A luat prima lecție de muzică la vârsta de 16 ani, iar la vârsta de 17 ani a devenit deja muzician profesionist. Gilad Abro a studiat la Școala pentru Arte și Știință „ALON”, alături de mari profesori, precum Amit Golan, Walter Blanding, Shay Zelman. Este laureat al premiului de excelență acordat de „Fundația America-Israel”. Gilad lucrează cu majoritatea celor mai importante trupe de jazz din Israel, precum cele ale lui Daniel Zamir, Amos Hoffman, Ilan Salem, Gilad Hekselman, Shai Maestro, Yotam Silberstein, Itay Kriss.

 

Concertul este organizat de JAZZ FAN RISING, prima asociație privată a connoisseur-ilor de jazz din România, cu filiale la București și Cluj. Membrii asociației finanțează prin contribuție personală onorariile artiștilor pe care îi aleg prin vot democratic.

 

Venim cu o nouă formulă de concert-raritate, în respectul promisiunii noastre de a le oferi fanilor concerte gourmet, experimente muzicale de calitate, care să îmbine plăcerea descoperirii cu o satisfacție estetică. E important ca publicul nostru să vină cu încrederea că se va bucura de o seară frumoasă și, totodată, cu bobul de curiozitate menit descoperirii noului sound, a noii experiențe muzicale, iar noi credem că Omri Mor și trupa lui sunt pregătiți să ne dăruiască un concert care corespunde cu asupra de măsură acestor așteptări”, spune Ciprian Moga inițiator și coordonator al asociației JAZZ FAN RISING.

 

El a adăugat: ”JAZZ FAN RISING este formată din întreprinzători, manageri în multinaționale, medici, avocați și arhitecți. Toți cu colecții de muzică consistente și împărtășind cu plăcere bucuriile muzicii. Alegerile noastre completează agenda de jazz din România. Invitații noștri sunt „rarități”: artiști și proiecte savurate de “cunoscători” sau “stele în curs de consacrare”. Prin asociația noastră dorim să constituim o voce a publicului inițiat pe piața muzicală, care să se alăture artiștilor și promotorilor de concerte”.

 

Biletele la concert pot fi cumpărate de pe www.eventbook.ro și de pe www.eventim.ro.

De asemenea, direct în toate librăriile Humanitas și Cărturești din țară, casa de bilete Eventbook (Brezoianu 21), a Eventim de la CinemaPRO (Bratianu 6) și cinema „Elvira Popescu”, rețelele Germanos, Vodafone, OrangeShop și stațiile OMV.

www.jazzfanrising.ro

 Concert București

YouTube: Sica, Trailer – album, Istikhbar Ramel Maya

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508