spot_img

Octombrie, luna seniorilor

Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti, în parteneriat cu Cluburile de Seniori ale Direcțiilor Generale de Asistență și Protecție a Copilului – DGASPC din sectoarele Capitalei, alături de Serviciul de Asistență și Suport pentru Persoane Adulte cu Dizabilități „Arca” va desfășura pe tot parcursul lunii octombrie un amplu program de activități dedicate celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită în fiecare an la data de 1 octombrie. 

Acest program va cuprinde ample campanii de informare, inaugurări de noi cluburi pentru seniori, campanie de prevenție a bolilor degenerative, Porți Deschise la cluburile de seniori din sectoarele partenere și activități culturale, artistice și sportive dedicate seniorilor bucureșteni. 

Amintim, printre altele, activităţile Centrului de Zi pentru socializare și petrecere a timpului liber „Senior Expert” din sectorul 1:

  • Inaugurarea Centrului de zi „Bunicii Comunității”. Deschiderea oficială va avea loc pe 30 septembrie 2021, începând cu ora 9.30, în prezența oficialităților din Administrația Publică Locală a Sectorului 1, a colaboratorilor de la nivelul Centrului pentru Seniori al Municipiului București (CSMB) și a Centrelor de Zi de la nivelul sectoarelor.
  • Activități de mișcare în aer liber. Centrul de zi „Bunicii Comunității” se preocupă ca beneficiarii să își mențină forma fizică şi sănătatea prin organizarea de programe de mișcare şi activități în aer liber. Totul pentru menținerea unei vieți active, independente și autonome. Activitatea se va desfășura în Parcul Kiseleff, cu sprijinul unui instructor voluntar, în data de 7 octombrie 2021, începând cu ora 10.30. Punctul de întâlnire: statuia lui Hakim Omar Khayyam, în spatele Şcolii Generale nr. 11 “Ion Heliade Rădulescu”.
  • ”Ziua porților deschise” la Centrul de Zi de socializare și petrecere a timpului liber „Senior Expert” va avea loc pe 18 octombrie 2021, începând cu ora 10.00, strada Ion Slătineanu nr. 16.

 

 

”Seniorii au fost si sunt cei mai afectați de această perioadă  grea, a pandemiei, cu care încă ne luptăm cu toții” –  a spus Alexandra Dobre, Director General CSMB. ”Trebuie să le fim alături și atât cât ne permite situația, să le oferim momente frumoase, care să le bucure sufletul și să le confere acea încredere că instituțiile publice sunt alături de ei.  Pandemia de coronavirus a înrăutățit situația persoanelor vârstnice. Izolați, speriați, singuri, mereu ancorați în tot felul de nelămuriri și temeri, seniorii așteaptă cu disperare un semn de la noi, autoritățile locale, singurii în măsură să le oferim oferim soluții. Pentru ei, neliniștea și speranța merg mână în mână. De noi depinde cum înclinăm balanța. De noi depinde ca mâine pentru ei să nu fie o utopie, ci o certitudine. Mă bucur că, alături de colegii mei de la cluburile pentru seniori am reușit să conturăm programul de activități pentru luna octombrie, luna dedicată Seniorilor bucureșteni, pe parcursul căreia vom celebra în condiții de maximă siguranță Ziua Persoanelor Vârstnice”.

Programul pune accent pe nevoile actuale ale persoanelor vârstnice, impuse de schimbările sociale survenite în contextul pandemiei COVID – 19, ținând cont totodată de provocările pe care seniorii sunt nevoiți să le depășească, de cele mai multe ori, singuri.

 

Toate activitățile propuse vor încerca să deschidă noi orizonturi de comunicare, relaxare, socializare si informare pentru seniorii bucureșteni și să ofere acestora încrederea într-o comunitate puternică, în care și ei contează.

 

// anunță Biroul de Presă al Centrului pentru Seniori al Municipiului București

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508