spot_img

O cerere inadmisibilă a fostului Prim-vicepreşedinte al USR

Asociaţia Uniunea Scriitorilor din România, reprezentată de Preşedintele Cristian Teodorescu şi de Vicepreşedinţii Florin Iaru şi Dan Mircea Cipariu, a trimis pe adresa redacţiei AgenţiadeCarte.ro un comunicat de presă după ce Judecătoria sectorului 1 Bucureşti a respins, marţi, 14  iunie 2016, ca fiind inadmisibilă, cererea fostului Prim-vicepreşedinte al USR, Varujan Vosganian,  de a fi anulat convocatorul Adunării Generale Extraordinare a Asociaţiei Uniunea Scriitorilor din România din 19 martie 2016. Soluţia pe scurt a instanţei de judecată a fost următoarea: „Admite excepția inadmisibilității cererii principale. Respinge ca inadmisibilă cererea de chemare în judecată, astfel cum a fost completată. Constată că pârâta nu a solicitat cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Apelul și motivele de apel se depun la Judecătoria Sectorului 1 București. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 14.06.2016″.Adunarea Generală Extraordinară a USR a votat un nou statut și o nouă conducere. Cristian Teodorescu este noul președinte al USR, iar Florin Iaru și Dan Mircea Cipariu au fost aleși vicepreședinți. Din Consiliul Director fac parte Ioana Crăciunescu, Grigore Șoitu, Cosmin Perța, Paul Vinicius, Adrian Suciu, Octavian Soviany, Cristian Tiberiu Popescu și Valeriu Mircea Popa. În comunicatul citat se afirmă: „După cum, poate, știți, fosta conducere (și ocupantă abuzivă a însemnelor Uniunii noastre) continuă șirul de șicane și de procese prin care dorește să amâne rezolvarea de jure a situației. Vă reamintim că dnii Manolescu, Chifu și Vosganian nu s-au înscris (și nu ne-au înscris pe noi toți) la tribunal nici în 2009, nici în 2013 (o neglijență gravă în serviciu), și nici nu au organizat, după cum cere legea, adunări generale. Prin urmare, USR putea fi desființată la cererea oricărui cetățean din România (aici chiar nu glumim!). Adunarea Generală convocată de noi era singura cale prin care USR putea fi salvată de la dezonoare și readusă în limitele legale. Fosta conducere, prin dnii Manolescu, Vosganian și dnele Popescu și Petcu, a declanșat nu mai puțin de 10 procese concomitent, prin care încearcă să inducă în eroare instanțele, ori să găsească o breșă juridică și să blocheze un proces democratic. Așa-i că nu știți cine e și de ce consumă inutil banii dvs. dna avocat? În cazul Casei Monteoru nu a mișcat un deget! Numai că nu te poți juca cu legea cum și când ai chef, nu poți să acoperi mizeria sub preșul procesoman. Iată rezultatul acțiunii de ieri, care ne dă, fundamental , dreptate”.

AgenţiadeCarte.ro vă prezintă, în rândurile următoare, textul comunicatului USR primit la redacţie,

Stimați colegi,

După cum, poate, știți, fosta conducere (și ocupantă abuzivă a însemnelor Uniunii noastre) continuă șirul de șicane și de procese prin care dorește să amâne rezolvarea de jure a situației. Vă reamintim că dnii Manolescu, Chifu și Vosganian nu s-au înscris (și nu ne-au înscris pe noi toți) la tribunal nici în 2009, nici în 2013 (o neglijență gravă în serviciu), și nici nu au organizat, după cum cere legea, adunări generale. Prin urmare, USR putea fi desființată la cererea oricărui cetățean din România (aici chiar nu glumim!). Adunarea Generală convocată de noi era singura cale prin care USR putea fi salvată de la dezonoare și readusă în limitele legale.

Fosta conducere, prin dnii Manolescu, Vosganian și dnele Popescu și Petcu, a declanșat nu mai puțin de 10 procese concomitent, prin care încearcă să inducă în eroare instanțele, ori să găsească o breșă juridică și să blocheze un proces democratic. Așa-i că nu știți cine e și de ce consumă inutil banii dvs. dna avocat? În cazul Casei Monteoru nu a mișcat un deget! Numai că nu te poți juca cu legea cum și când ai chef, nu poți să acoperi mizeria sub preșul procesoman. Iată rezultatul acțiunii de ieri, care ne dă, fundamental, dreptate:

10863/299/2016

Data  înregistrării 04.03.2016

Data ultimei modificări: 14.06.2016

Secție:

Materie: Civil

Obiect: anulare act constatarea nulității convocatului adunării generale extraordinare

Stadiu procesual: Fond

Părţi

Nume  Calitate parte

VARUJAN VOSGANIAN DOMICILIUL ALES LA AV. PETCU GABRIELA ELENA Reclamant

UNIUNEA SCRIITORILOR DIN ROMÂNIA Pârât

CIPARIU MIRCEA DAN Intervenient

Şedințe

14.06.2016

Ora estimată: 8:30

Complet: Complet amânări de pronunțare pt. jud. STANCU M.

Tip soluție: Respinge cererea

Soluția pe scurt: Admite excepția inadmisibilității cererii principale. Respinge ca inadmisibilă cererea de chemare în judecată, astfel cum a fost completată. Constată că pârâta nu a solicitat cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Apelul și motivele de apel se depun la Judecătoria Sectorului 1 București. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 14.06.2016.

Document: Hotarâre 14.06.2016

Pentru a înțelege mai bine despre ce e vorba, consultați următoarele site-uri:

http://portal.just.ro/299/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000000631929&id_inst=299

Aici este decizia, iar mai jos e temeiul acțiunii:

http://www.juridice.ro/333887/nulitatea-absoluta-a-unei-hotarari-aga-poate-fi-invocata-de-orice-persoana-interesata-inclusiv-de-asociatii-care-s-au-abtinut-sau-care-au-votat-pentru-adoptarea-hotararii.html

(Fosta conducere s-a folosit de acest articol, dar nu a putut dovedi ilegalitatea sau netemeinicia convocării Adunării Generale. QED)

Cristian Teodorescu, Preşedinte

Florin Iaru, Dan Mircea Cipariu, Vicepreședinți

Articole recomandate

1 COMENTARIU

  1. Dacă nu și-a luat Vosganian mătăniile cu el la Tribunal! Poate încerca data viitoare cu moaștele lui Maolescu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508