spot_img

Noutăţile Editurii Herald la Gaudeamus 2016

La ediţia cu numărul 23 a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură, la standul nr.27 al Editurii Herald (Pavilionul Central din incinta complexului expoziţional Romexpo), iubitorii cărţii vor avea ocazia să participe la inedite lansări de carte, sesiuni de autografe şi dezbateri pe diverse tematici, alături de autori, traducători şi specialişti în domeniu. Între 16 – 20 noiembrie 2016, Editura Herald aduce în atenţia publicului cititor o serie de noutăţi editoriale ce acoperă o gamă largă de domenii şi interese. AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul lansărilor.

Joi, 17.11

16:30 – Călătorie prin înțelepciunea persană

Lansarea cărţilor Peripeţiile lui Nastratin Hogea și Oceanul Sufletului de Rumi

Invitaţi: Mihai Cernătescu, Teodoru Ghiondea

Moderator: Sorin Lucaci

18:00 – Iniţiere in tainele francmasoneriei

Lansarea colecției Arta Regală: Francmasonerie și companionaj de Rene Guenon și Misterele artei regale de Oswald Wirth

Invitaţi: Vasile Zecheru, Vlad Sauciuc, Gelu Voican Voiculescu, Ion Rusu, Augustin Ioan

Moderator: Vasile Zecheru

Vineri, 18.11

18:00 – Autobiografii ale unor oameni celebri

Lansarea cărţilor: Viața mea – Autobiografia lui Charles Darwin și Viața unui sclav american – Autobiografia lui Frederick Douglas

Invitaţi: Anca Ionescu, Ioana Socolescu

Moderator: Sorin Lucaci

19:00 – Incursiune în gândirea filosofică și religioasă a lui Hermes Trismegistus

Lansarea titlurilor Arta Alchimiei de Toma d ‘ Aquino și Albert cel Mare şi Tractatus Aureus de Hermes Trismegistus

Invitaţi: Maria Genescu, Gabriel Avram, Gelu Voican Voiculescu

Moderator: Sorin Lucaci

Sâmbătă, 19.11

13:00 – Spiritualitate pentru oameni sceptici

Lansarea cărţii: Cum gătim realitatea de Daniela Andreescu

Invitaţi: Matei Georgescu, Oana Moşoiu

Moderator: Sorin Lucaci

14:00 – La casa Maestrului – Vasile Andru văzut de prieteni, confraţi şi ucenici

Invitaţi: Ion Buga, Gh. Lupaşcu, Matei Georgescu, Carmen Coţovan Pesantez, Ioana Burchel, Nicu Stoian, Eugenia Ţarălungă

Moderator: Silvia Andru

15:00 – Gurdjieff şi calea către fiinţă

Lansarea titlului: Realitatea fiinţei de Jeanne de Salzmann

Invitaţi: Cantemir Mambet, Sorin Nicolae, Bogdan Brumă

Moderator: Sorin Lucaci

17:00 – Cum ne găsim liniştea interioară

Lansarea volumelor Mindfulness și neurobiologie de Daniel J. Siegel și 8 pași către fericire de Bhante Henepola Gunaratana

Invitaţi: Daniela Andreescu, Tatiana Vatamaniuc, George Petre

Moderator: Sorin Lucaci

Duminică, 20.11

12:30 – Explorând universul intim al femeii și al bărbatului

Noutăţi în colecţia Pas în doiGeografia intimă a femeii de Natalie Angier și Sexualitatea masculină de Michael Bader

Invitaţi: Florentina Opriş, Oana Stoianovici, Alin Sebastian Godeanu

Moderator: Sorin Lucaci

14:00 – Despre realităţile copilăriei şi relaţia părinţi – copii

Lansarea cărților Politica locului de joacă de Stanley I. Greenspan și Pentru binele tău de Alice Miller

Invitaţi: Antonia Noel, Andreea Neagu

Moderator: Sorin Lucaci

Eveniment Facebook: www.facebook.com/events/1251901621536098/

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508