spot_img

”New Beijing”, de Camelia Pantazi Tudor

Editura ASTRALIS anunță apariția volumului New Beijing”, de Camelia Pantazi Tudor, o ediție revăzută a celei publicate în anul 2012 la Editura Virtuală. „Volumul New Beijing, considerat de către critica literară drept un roman modular, cuprinde treisprezece texte, care, deşi au o anumită independenţă, sunt legate între ele prin tema principală – căutarea drumului în viață, a armoniei şi a echilibrului sufletesc –, prin diferite elemente, prin același personaj feminin. Acesta, să îi spunem Ea, dezvăluie întâmplări și sentimente din perioada copilăriei, a liceului, a facultății, a serviciului, care se împletesc în mod firesc cu aparițiile spectaculoase ale unor personaje mitologice şi legendare chinezești, devenite în acest fel personaje ale unui roman românesc. Sfaturile acestora, potrivit învăţăturilor taoiste sau doar apariția lor simbolică o ajută să își liniștească sufletul, să își lumineze mintea, o îndrumă pe Calea iubirii și a împli-nirii, ajungând în cele din urmă în Colonia lunară, o colonie existentă în prezent şi nu în viitor, mai exact, în New Beijing, capitala Chinei Lunare. O utopie, un vis frumos.” Din prefața intitulată: ”În căutarea Căii – între mitologie și taoism, spre orașul chinezesc de pe Lună”, scrisă de Camelia Pantazi Tudor.

Despre volumul NEW BEIJING – ediția 1, 2012, ți-au exprimat opiniile critice scriitorii : Mihail Grămescu, Andrea Hedeș, Cătălin Badea Gheracostea, Geo Călugăru, Aureliu Goci, Nicolae Rusu, Mircea Opriță.

Camelia Pantazi Tudor,absolventă a Universității din Bucureşti (Facultatea de Istorie) și a Academiei de Studii Economice, București (Facultatea de Finanţe – Contabilitate), este director al Editurii Astralis din București și redactor-șef al Revistei trimestriale de cultura Astralis, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

A debutat literar în anul 2008, în revista „Magazin istoric”, iar editorial, în anul 2010, cu volumul Atingerea unui ideal – literaţii din perioada dinastiei chineze Tang

În anii următori a publicat romane, eseuri, proză scurtă, comentarii literare, poezii, interviuri: 

New Beijing (2012);

Momente istorice (2013, reeditare în 2021); 

Culori secrete (2014, reeditare în 2018);

Misterul eșarfei roșii (2015, reeditare în 2019); 

Taine în vis (2016, reeditare 2020); 

Lecturi prin timp (2017); 

Renașterea unui imperiu: cultură și guvernare în perioada dinastiei chineze Song (2019); 

Îngerii din Lună (2021); 

Fascinația dialogului (2022).

A coordonat Antologia de texte literare Lacrimi de înger (2014) și volumul colectiv de proză scurtă Amprente pe cerul înstelat (2018).

Texte de proză scurtă inedită, comentarii literare, eseuri cu tematică istorică și diverse articole au fost publicate în antologii și numeroase reviste, printre care: „Viaţa Românească”, „Luceafărul de dimineață”, „Portal Măiastra”, „Argeș”, „Cultura”, „Literatorul”, „Tribuna”, „Astralis”, „Casa Prieteniei” (editată de Casa româno-chineză), site-ul UZPR ș.a.

A făcut parte din colectivul de redacție al mai multor publicații, a fost redactor-realizator (iunie 2014 – decembrie 2021) al emisiunii Portret de autor „Mihail Grămescu”, la Radio Shalom România, promovând cultura română.

În anul 2016 a înființat Editura Astralis și a organizat evenimente culturale, pentru lansarea și prezentarea cărților, la centre culturale, librării, biblioteci, muzee, galerii de artă, alte instituții de cultură, târguri de carte. În cadrul Salonului literar Astralis, alături de autorii editurii au fost prezentați și alți scriitori, dedicându-se totodată momente omagiale celor care nu se mai află în viață.

La începutul anului 2019, la Editura Astralis, a văzut lumina tiparului Revista trimestrială de cultură Astralis. Din anul 2021, această publicație se află sub egida Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508