spot_img

Muzica clasică, tradițiile și folclorul dunărean își dau întâlnire în spectacolul „Vocea Dunării de la Vărsare la Izvoare”

Au mai rămas doar câteva zile până când publicul bucureștean se va putea întâlni cu muzica clasică și folclorul dunărean în spectacolul itinerant „Vocea Dunării de la Vărsare la Izvoare” regizat de maestrul Cristian Mihăilescu. Evenimentul artistic, organizat de Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), va avea loc pe 23 august, de la ora 19:00, la Sala Mare a OCC din București și în 25 august, de la ora 20:00, în Pădurea Crihala din Drobeta Turnu-Severin.

În 23 august, spectatorii bucureșteni vor putea vedea o mulțime de momente artistice cu și pentru copii, dar și momente muzicale și de balet interpretate de dansatori și soliști de renume. Pe scena Operei Comice pentru Copii din București va urca Grupul Vocal „Oltenași cu oltencuțe” al Palatului Copiilor Drobeta Turnu-Severin, format din 30 de copii cu vârste între 5 și 18 ani. Fondat în 2003, grupul a obținut numeroase premii și trofee importante la concursuri și festivaluri naționale și internaționale, fiind recunoscut pentru promovarea cântecului și portului popular mehedințean și pentru păstrarea obiceiurilor si datinilor din zonă.

Spectacolul va fi completat de soliștii Radu Ion, Lorena Sanda, Bogdan Lupea, și de cântece ale copiilor din Corul Meloritm din Programul Național Cantus Mundi, dirijat de Elena Nicolai. Programul va cuprinde și un moment artistic susținut de balerinii Andreea Soare și Mihai Pricope, prim-soliști ai Operei Comice pentru Copii, precum și un moment de street dance al copiilor de la Crew Kids OCC – The 4 elements (coregrafia Ionuț Picincu). Micii spectatori vor putea participa la mini-spectacolul de teatru de improvizație pus în scenă de actorii trupei Littleimpro.

La Drobeta Turnu-Severin, în perioada 25-26 august, localnicii sunt invitați la un festival dedicat Dunării organizat în Cetatea Medievală a Severinului, care va culmina cu spectacolul „Vocea Dunării de la Vărsare la Izvoare”. Publicul va avea ocazia să îl asculte pe Ștefan Radovanovici, campionul Serbiei la fluier, dar și pe copiii din corul „Cantus Dignitas” al Fundației „Isus Speranța României” din Timișoara dirijat de prof. Daniel Marius Iona, parte a Programului Național Cantus Mundi. Pe lângă artiștii prezenți în spectacolul de la București, pe scenă vor mai urca Ansamblul Folcloric „Rozele Calafatului” și membri ai Societății Cultural Artistice „Stol” din Bucea (Timoc, Serbia).

Festivalul din Cetatea Medievală a Severinului se va deschide sâmbătă, 25 august, cu o conferință literară cu tema „Dunărea în poezia românească” susținută de scriitorul Victor Rusu. Pe parcursul celor două zile ale festivalului, publicul se va putea bucura de muzică și de ateliere tradiționale, iar copiii vor avea la dispoziție o mulțime de atracții și activități, printre care face-painting și cântece împreună cu membrii Societății „Stol” prezenți în concert.

„Vocea Dunării de la Vărsare la Izvoare” este un spectacol itinerant care are în centru simbolul Dunării, atât ca reper geografic, cât și ca punte de legătură între diferite popoare și culturi. Spectacolul prezintă multitudinea de stiluri și influențe culturale dunărene, aduse în fața publicului prin intermediul unor artiști tineri și talentați, alături de soliști, balerini sau dansatori consacrați. Ei vor prezenta momente artistice din cât mai multe stiluri, în concordanță cu specificul național și cu puternice influențe dunărene. Spectacolul „Vocea Dunării de la Vărsare la Izvoare” a fost organizat, pentru prima dată, în 2017, în București și în Tulcea, și face parte dintr-un program cultural multianual finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Organizator: Opera Comică pentru Copii

Pateneri: Direcția de Patrimoniu Istoric și Turism Cultural Drobeta-Turnu Severin, Asociația Fresh Community, Centrul Cultural „Jean Bart” Tulcea, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Program cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508