spot_img

Multipremiatul spectacol “Zvăpăiata”, în regia Elenei Morar, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie

Vineri, 26 ianuarie 2011, şi sâmbătă, 27 ianuarie 2011, ora 19:30, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie (str. Sf. Vineri nr. 11, Bucureşti), va avea loc spectacolul “Zvăpăiata” după A. P. Cehov, dramatizare după nuvela cu acelaşi titlu, în regia Elenei Morar. Din distribuţie fac parte: Ana Covalciuc, Andrei Mateiu, Şerban Gomoi, Lucian Iftime, Adrian Nicolae, George Albert Costea, Radu Isăcescu, Monica Săndulescu, Vlad Pavel, Liviu Chiţu. Scenografia este semnată de Vladimir Turturică, coregrafia Tunde Baczo, light & sound design – Andrei Constantinescu, ilustraţia muzicală – Răzvan Georgescu şi Elena Morar.

Spectacolul a câştigat în cadrul proiectului COMEDIA ŢINE LA TINEri, ediţia a V-a, 2010 următoarele premii:

Premiul pentru cel mai bun spectacol

Zvăpăiata” după A.P. Cehov, regia Elena Morar
(coproducţie Teatrul Metropolis & UNATC “I.L. Caragiale”, secţia MASTER – Regie Teatru)

Premiul pentru cel mai bun regizor
Elena Morar pentru spectacolul “Zvăpăiata” după A.P.Cehov

Menţiunea specială a juriului
Ana Covalciuc, pentru rolul Olga Ivanovna din spectacolul „Zvăpăiata” după A.P. Cehov
George Albert Costea, pentru rolul Scriitorul din spectacolul „Zvăpăiata” după A.P. Cehov

Premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar
Monica Săndulescu, pentru rolul Iulia din spectacolul „Zvăpăiata” după A.P. Cehov

Premiul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar
Adrian Nicolae, pentru rolul Actorul din spectacolul „Zvăpăiata” după A.P. Cehov

Premiul pentru scenografie
Vladimir Turturica pentru costumele din spectacolul „Zvăpăiata” după A.P. Cehov

„Zvăpăiata – un spectacol gălăgios, nevrotic, actual fără a fi contemporan, o tragicomedie despre o femeie -«lăcustă» (titlul original al povestirii cehoviene) şi opţiunile ce duc la maturizarea ei.

Un spectacol despre relaţia bărbat – femeie, despre o viaţă trăită fals, fără plasă de siguranţă, prin urmare un spectacol plin de acrobaţii. Acrobaţii între sinceritate şi minciună, între inocenţă şi perversitate, între iertare şi vinovăţie, între siguranţă şi risc. Acrobaţii în încercarea disperată de a fi fericit şi de a le «avea pe toate» . Zvăpăiata este o fiinţă umană care răneşte fără să vrea, care este lovită şi care se ridică zâmbind, o femeie care încearcă să le facă tuturor pe plac, fără a încerca de fapt să cunoască pe nimeni, ci mulţumindu-se să-i devore cu simpatie, întru propria bună-stare, pe toţi. «Zvăpăiata» este un spectacol în care sunt expuse fantasmele, dorinţele, gândurile, ambalajul intim şi impudic al personajelor. Este o viaţă cu permanentă coloană sonoră. Este o viaţă ce fuge de linişte, fuge de introspecţie, fuge de autoanaliză şi se ghidează numai după impulsuri şi emoţii momentane. Nu în ultimul rând, o privire acidă şi ironic-duioasă (privirea lui Cehov) asupra lumii artiştilor şi poleiala ei aurită, tentantă pentru «muritorii de rând».

Un spectacol despre dragoste şi moarte şi despre terifianta frică de singurătate.”, a spus regizoarea Elena Morar.

Mai multe informaţii pe www.comedie.ro

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508