spot_img

Mick Jagger și motive românești în licitația Lavacow

Luni, 15 decembrie 2014, ora 21.00, Lavacow sărbătorește primul său Crăciun printr-o licitație de artă, în care cromatica intensă se împletește cu tehnici inovatoare, dând naștere unui cocktail de emoții. Licitația de Crăciun are loc online pe site-ul lavacow.com, unde puteți lăsa oferte online în avans sau puteți participa în licitația online live.

Opere ale artiștilor Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Robert Indiana, Gerhard Richter, Joseph Beuys, avangardiștilor Salvador Dalí, René Magritte, Alexander Calder și Joan Miró, se reunesc cu cele ale marilor artiști est-europeni, precum Horia Damian, Ion Grigorescu, Geta Brătescu, Paul Neagu & Christian Paraschiv, alături de mai tinerii Dumitru Gorzo, Zoltan Bela, Roman Tolici, Gili Mocanu, Valio Tchenkov, Daniel Mączyński .

Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, și din convingerea că operele de artă reprezintă un cadou ideal datorită autenticității sentimentelor și ideilor exprimate, licitația actuală oferă o selecție inedită de cadouri cu stil. Un prim exemplu este opera „Roland Garros 1995” de Donald Lipski (litografie color, estimare: 100 – 180 EURO), ce reprezintă două rachete unite în formă de inimă. Fie că ești pasionat de tenis sau nu, opera de față te va cuceri atât prin puterea impactului visual cât și a mesajului transmis. Același lucru se poate spune și de operele lui ImageAndy Warhol, „Mick Jagger” (screenprint, estimare: 150 – 200 EURO) și „Selfportrait” (set de 4 farfurii din ceramică, estimare: 400 – 500 EURO), Gerhard Richter – „1025 Colors” (litografie color, estimare: 300 – 400 EURO), Jacob Lawrence – „Munich 1972 Olympic Games” (cromolitografie, estimare: 2.000 – 2.400 EURO) – o imagine încărcată simbolic având în vedere istoria tragică a ediției din 1972 a Jocurilor olimpice – sau ImageDaniel Spoerri – „The White Rose” (construcție 3D, estimare: 900 – 1.200 euro).

Deși ar putea părea o sarcină dificilă să-i dăruiești unui cunoscător de artă sau colecționar o operă care să-l surprindă cu adevărat, Lavacow a ales câteva lucrări inedite de artiști români care vor capta cu siguranță atenția publicului connoisseur. În 1986, Paul Neagu și Christian Paraschiv colaborează la crearea lucrării „Hyphen” (estimare: 300 – 500 euro) – ce reprezintă o temă principală în discursul estetic al lui Neagu, iar Ion Grigorescu („Electoral Meeting”, estimare: 600 – 900 euro) și Dan Perovschi („One Day in History”, estimare: 1.000 – 1.400 euro) sunt fără îndoială doi artiști care nu ar trebui să lipsească dintr-o colecție reprezentativă pentru arta est-europeană. De asemenea, Teodor Graur cu „Composition with Romanian Motifs” (estimare: 900 – 1.500 euro) și Roman Tolici cu „Eva” (estimare: 3.500 – 5.500 euro) sunt artiști români deja consacrați pe scena artistică națională și internațională.

Alte opere importante, reprezentative pentru noul val de artiști est-europeni sunt: „Hum” de Valio Tchenkov (estimare: 3.000 – 3.300 euro), „Serving Soup” de Ivan Jovanovic (estimare: 600 – 800 euro), „The Thinker” de Daniel Mączyński (estimare: 1,000 – 1,500 euro), „In the Wrong Place at the Wrong Time” de ImageMarko Zubak (estimare: 1,000 – 1,300 euro) sau „And They Say Romance is Dead” de Lapo Simeoni (estimare: 1,000 – 1,500 euro).

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508