spot_img

Master class de tehnică vocală şi dicţie susţinut de Dr. Anné-Marie Condacse, la Academia de Muzică şi Dans din Ierusalim

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Academia de Muzică şi Dans din Ierusalim, organizează în perioada 22-28 aprilie 2015, un master class de tehnică vocală şi dicţie susţinut de Dr. Anné-Marie Condacse, Universitatea de Stat din Oklahoma. La eveniment vor participa studenţii Departamentului de Canto şi Facultăţii de Compoziţie şi Muzicologie din cadrul Academiei de Muzică şi Dans din Ierusalim.

În datele de 27 şi 28 aprilie 2015 vor avea loc două evenimente deschise publicului, după următorul program:

Luni, 27 aprilie 2015, orele 14:00 – 16:00, sala 221 din cadrul Academiei de Muzică şi Dans – „Reverberaţii”, recital susţinut de soprana Anné-Marie Condacse, acompaniată la pian de Ido Ariel. Programul muzical cuprinde lucrări ale unor compozitori români, precum Tiberiu Brediceanu, Felicia Donceanu, George Enescu, Nicolae Bretan, Pascal Bentoiu, Şerban Nichifor, Vlad Scolnic, Florin Comişel şi George Grigoriu.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Marţi, 28 aprilie 2015, orele 19:30 – 21:30, sala 221 din cadrul Academiei de Muzică şi Dans – Concert de Operă Italiană. Evenimentul va fi susţinut de studenţii Departamentului de Canto şi Facultăţii de Compoziţie şi Muzicologie, sub îndrumarea Dr. Anné-Marie Condacse, iar programul muzical va fi compus din arii ale unor celebre compoziţii de operă italiene.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Soprana Anné-Marie Condacse şi-a început studiile muzicale în cadrul Liceului de Muzică „George Enescu” din Bucureşti, la secţia vioară, sub îndrumarea profesorilor  Florin Mihăilescu, Erica Stănescu şi Tiberiu Niculescu. A urmat cursurile Conservatorului din Bucureşti, unde a studiat canto clasic cu mezzo-soprana Venera Rogozea şi soprana Arta Florescu. A obţinut diploma de Master în Canto de la Rice University din Statele Unite ale Americii, sub îndrumarea baritonului William Murray. Deţine titlul de Doctor în Canto şi Ştiinţe Vocale de la Universitatea din Houston, cu o teză de doctorat coordonată de mezzo-soprana Katherine Ciesinski, tenorul Joseph Evans şi regizorul Buck Ross.  A activat ca solistă la Opera Naţională Română din Bucureşti, Filarmonica Naţională „George Enescu”, Filarmonica din Cairo, Orchestra Simfonică Woodlands şi Centrul de Opera Moores din Houston. Repertoriul său include roluri precum Corinna în Il Viaggio a Reims, Violetta în La traviata, Musetta în La Boheme, Sussana în Le Nozze di Figaro, Blöndchen în Die Entführung aus dem Serail, Gretel în Hänsel und Gretel de Humperdinck, Adele în Die Fledermaus, Cecile de Volanges în Dangerous Liaison de Susa, Marcantonio în Casanova’s Home Coming de Argento şi First Niece în Peter Grimes de Britten. Printre înregistrările realizate se număra CD-ul “Anné-Marie Condacse Performing Chamber Music by Felicia Donceanu,” apărut la Electrecord.

Laureată a premiului Fulbright, Dr. Condacse a fost Artist în Rezidenţă şi Profesor de Studii Vocale şi Opera la Conservatorul Naţional de Muzică din Cairo şi Artist în Rezidenţă la Universitatea Americană din Cairo, la Conservatorul de Muzică G. P. Pergolesi din Italia, şi la Universitatea Autonomă din  Zacatecas.  In prezent, Dr. Condacse este profesor de Studii Vocale şi Operă la Universitatea de Stat din Oklahoma, profesor la Departamentul de Studii Internaţionale şi Riata Faculty Fellow la Departmentul de Antreprenoriat  din cadrul aceleaşi universităţi, precum şi Artist în Rezidenţă şi profesor de Studii Vocale la Festivalul Internaţional de Muzică Contemporană ICON ARTS.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508