spot_img

Magia sărbătorilor de iarnă începe cu spectacolul ,,Poveste de Crăciun” prezentat de Opera Comică pentru Copii

Marți, 4 decembrie 2018, Sala Polivalentă din București va găzdui cel mai frumos spectacol al iernii – ,,Poveste de Crăciun” – în regia maestrului Cristian Mihăilescu. Organizat de Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), a patra ediție a acestui spectacol mozaic va aduce pe scena Sălii Polivalente momente speciale cu artiștii lirici și Baletul Operei Comice pentru Copii, dar și cu mulți invitați surpriză.

Programul de anul acesta al ,,Poveștii de Crăciun” se anunță a fi unul cu totul special, cu invitați de marcă, momente de balet clasic și modern, momente muzicale susținute de coruri de copii din toată țara și o mulțime de alte surprize care vor marca începutul sărbătorilor de iarnă. La edițiile trecute au încântat publicul Felicia Filip și IRIS, Mihai Mălaimare și Teatrul Masca, Mario Hossen, Kristian Benedikt, Monica Petrică și Răzvan Mazilu, Ducu Bertzi & Friends, Luiza Zan & Snaps Vocal Band, Alina Eremia, Orchestra Simfonică București, Corurile Cantus Mundi București, Școala de Balet ,,Jaqueline”, Lotul de Gimnastică Ritmică al UNEFS București, alături de soliștii și Baletul Operei Comice pentru Copii.

 

În weekend-ul care s-a încheiat a avut loc la Sala Mare premiera spectacolului de balet ,,Prinț și Cerșetor” în regia și coregrafia lui Cătplin Caracaș, care a fost primit cu multe aplauze la scenă deschisă de către spectatori de toate vârstele. La avanpremiera baletului de vineri, 9 noiembrie, au fost prezenți și 15 mici jurnaliști care au luat parte, după reprezentație la turul în spatele cortinei și la conferința de presă cu regizorul spectacolului și cu balerinii din rolurile principale. Aceasta a fost a IX-a ediție a programului ,,Micii Jurnaliști”, organizat de agenția Quartz Media cu sprijinul Sloop, program la care au luat parte, până în prezent, peste 120 de copii. Baletul ,,Prinț și Cerșetor” poate fi văzut în zilele de 17, 18, 24 și 25 noiembrie.

 

Târgul ,,Poveste de Crăciun” – distracție de sărbători pe 8.000 de metri pătrați

 

Din 29 noiembrie, Opera Comică pentru Copii va deschide porțile celei de-a treia ediții a Târgului ,,Poveste de Crăciun” în curtea interioară a instituției din Calea Giulești nr. 16. Pe tot parcursul lunii decembrie și până în 15 ianuarie, copiii, însoțiți de familiile lor, sunt invitați să se întâlnească cu personajele lor favorite din spectacolele OCC și să se bucure de Patinoarul Copiilor. Pe cei aproape 8.000 de metri pătrați, suprafața pe care se întinde Târgul ,,Poveste de Crăciun”, cei mici vor putea să petreacă, zi de zi, momente de distracție și veselie la cel mai mare patinoar dedicat exclusiv copiilor, Atelierele Spiridușilor, Caruselul cu jucării, Salonul lui Moș Crăciun, Cutea Renilor, Magazinul brazilor împodobiți și Scena Cantus Mundi. Echipa Operei Comice a pregătit și alte surprize pentru copiii de toate vâstele: derdelușul OCC, tărâmul oamenilor de zăpadă și o mulțime de cadouri și produse culinare delicioase de sezon. Colinde și cântece tradiționale de Crăciun vor răsuna, pe tot parcursul Târgului, pe Scena colindătorilor. Târgul va fi deschis de luni până vineri între orele 16:00 – 21:30, iar sâmbăta șu duminica între orel 10:00 – 22:00. Intrarea este liberă.

 

„Joc și Rock” – 5 reprezentații de gală, cu cadouri

 

În anul Centenarului Marii Uniri, Opera Comică pentru Copii sărbătorește ziua națională a României cu 5 reprezentanții de gală ale spectacolului „Joc și Rock”, adaptare după opereta „Crai nou” de Ciprian Porumbescu, pe versuri de Vasile Alecsandri. Spectacolul se va juca pe scena Sălii Mari a OCC, în zilele de 30 noiembrie (ora 18:30) și 1 și 2 decembrie (orele 11:00 și 15:00). La fiecare bilet cumpărat la aceste reprezentații, indiferent de categorie, spectatorii vor primi câte un cadou ce constă într-un DVD cu spectacolele OCC sau o cană personalizată, la alegere. Biletele, cu prețuri începând de la 20 de lei, pot fi achiziționate de pe bilete.ro: https://www.bilete.ro/joc-si-rock/

 

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar aproape 15.000 de spectatori, iar în stagiunea 2018-2019 are programate peste 600 de reprezentații, dintre care 11 premiere.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508